Mestská hromadná doprava v Dolnom Kubíne

katrinka8
17. apr 2015

Ahojte baby, tie čo bývate v DK, potrebovala by som poradiť. Idem s dcérkou dnes na Spievankovo. Keďže si ideme urobiť výletík, prídeme do Kubína vlakom 😀 Ale dnes je také "super" počasie, že ak náhodou podvečer bude moc pršať, tak to nevidím moc reálne na cestu zo stanice do Mestského kultúrneho strediska peši. Ide nejaký autobus zo stanice, aby sme sa tam dostali? Ja moc Kubín nepoznám, takže ani neviem, na akej zastávke by sme mali vystúpiť. Budem rada, ak by som peši došli nejak, keby bolo OK počasie, čiže žiadna pľušť dažďová. Pozerám na stránke mesta http://www.dolnykubin.sk/mestska-autobusova-dop... vlastne ani neviem, čo mám hľadať. Ďakujem za radu 🙂

natalym
17. apr 2015

Adresa stanice je na nete, adresa KS je na nete, dĺžka cesty 3 km, 705 m. MHD si nájdeš podľa ulice.
Všetko je na mape a nete.

katrinka8
autor
17. apr 2015

@natalym - no bohužiaľ pozri si mapu MHD v linku hore, nenájdeš tam nič, pretože podľa názvu ulíc sa tam hľadať nedá ☹ Adresu mám, cestu mi to našlo 1,3 km ono to nie je ďaleko, to by som peši v pohode došla podľa mapy a podľa toho, ako mesto poznám. Ale čo sa MHD týka, tak to majú tak "úžasné", že ak tam nebývaš nenájdeš. Preventívne som pozrela všetky spoje, ktoré tam sú, ale múdra teda z toho nie som. Jeden, kde ja autobusová stanica (to je vedľa vlakovej), ide presne opačným smerom, to som zistila. A zase sedieť tu 3 hodiny a hádzať adresu každého objektu, kde stojí autobus, to ozaj nemám čas, keďže majú zastávky podľa objektov a nie ulíc. Čiže nie, nie je všetko na mape a na nete ☹

natalym
17. apr 2015

@katrinka8 Ústa máš? Opýtam sa ľudí na ulici. Ja tiež nie som odtiaľ ale ešte som sa nestratila nikde.
Prepáč.

katrinka8
autor
17. apr 2015

@natalym - áno, môžem sa aj opýtať, ale radšej mám, keď vopred aspoň približne viem, ako sa kde mám dostať, alebo aspoň keď približne viem, o čom dotyčný pri vysvetľovaní cesty hovorí. Mám skúsenosti, že keď cudziemu človeku v našom meste vysvetľujem, kadiaľ sa dostane tam, kam potrebuje, častokrát je to dosť zložité, pretože keď nepozná mesto, ťažko mu popíšeš niektoré objekty. Nejde o to, či sa stratíš alebo nestratíš, ide o šetrenie času a behania po neznámom meste s malým dieťaťom v daždi, keď máš obmedzený čas na to, aby si sa dostala na akciu. Keby som našla, to čo potrebujem na nete, tak sa nepotrebujem pýtať na radu tých, čo s tým majú skúsenosti. V podstate robím to, čo si mi poradila - pýtam sa ľudí.

sorciera24
17. apr 2015

@katrinka8 ja mam svokru v DK a sme tam casto...tam MHD ide velmi malo a uplne po vzdialenejsich sidliskach...zo stanice do kulutrneho strediska je to blizko pesi....v centre mesta....pojdes do centra, prejdes cez dreveny most na druhu stranu, na Bysterec a si tam...

natalym
17. apr 2015

Ty by jej povedal aj človek na stanici. No však ale na čo máme MK. 😎

sorciera24
17. apr 2015

@natalym tak sa opytala tu, tak som jej odpovedala....chcela vediet ako funguje MHD...dopredu.....takze uz vie, ze nanic a neoplati sa vobec nejaku zhanat...

natalym
17. apr 2015

@sorciera24 Však v poriadku, len ma iritujú tieto otázky, ktoré je možné získať normálnym spôsobom. Fakt niekedy sa človeku rozum zastavuje. 😎

gabrielita1610
17. apr 2015

@natalym preco si niekedy taka protivna? vsak sa iba pytala ,keby si sla do Namestova tu ani nemame MHD,len nasidlisko ide bus ,vsade zajdes inak peso ....mame Kubin na skok ,ale tiez by som nevedela....tieto mensie mesta niesu tak zretelne opisane ako vacsie ,ked sme zili v Žiline ,tam som nemala ziadny problem ale len preto ,ze vsetko bolo pekne rozpisane na nete aj na zastavkach

katrinka8
autor
17. apr 2015

@sorciera24 - ďakujem dodatočne, presne ako vravíš, nič nejde tou trasou. Našťastie nepršalo moc, takže sme to zvládli aj peši 😉

katrinka8
autor
17. apr 2015

@natalym - keď Ťa iritujú, nečítaj si ich a nekaz si deň 😉 A áno, si protivná, súhlasím s @gabrielita1610. Toto fórum je na to, aby si ľudia poradili, ak s tým máš problém, chodiť tu nemusíš. Nikto Ťa nenútil mi odpovedať, ani riešiť moje cestovanie. Ja zase nechápem ľudí, ktorí nemajú čo k veci povedať, poradiť alebo konštruktívne pomôcť, a napriek tomu sa potrebujú navážať do každej témy, do každej otázky, do každej maminy. Naozaj sa to tu za tie roky, čo som tu, riadne zmenilo - bohužiaľ, k horšiemu.
Info, ktoré som potrebovala, som na nete nenašla. Ja považujem za normálne sa opýtať na to, čo potrebujem, keď to nenájdem v známych zdrojoch. Keďže Ty asi chodíš všade autom, zrejme nemusíš zisťovať, ako sa niekde v cudzom malom meste dostaneš - peši alebo MHD - najmä s malým dieťaťom v nepriaznivom počasí s časovým obmedzením. Alebo máš zrejme v hlave GPS či si "požrala" všetku múdrosť sveta... Prepáč, ale fakt sa niekedy človeku rozum zastavuje. Ale ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.
@sorciera24 a @gabrielita1610 - ďakujem Vám obom za rady a prístup.

katrinka8
autor
17. apr 2015

@gabrielita1610 vieš, ono keď niekto nevie, ako to vyzerá "za rohom", tak sa mu ľahko mudruje z domu od PC. Ale realita malých miest je proste taká. O autobusových poriadkoch na stanici môžeš snívať, ani nezistíš, skadiaľ idú mestské a skadiaľ prímestské spoje. O internetovej stránke napr. toho kultúrneho strediska, kde by bolo "ako sa k nám dostať" - tak to ani chýru ani slychu...
Ja som nakoniec zistila, že sme mohli vystúpiť z vlaku už na zastávke Dolný Kubín - zastávka, a mali by sme to oveľa bližšie ako zo stanice. Ale to som si uvedomila, až keď sme sa už pohli z tej stanice a šli na normálnu "veľkú" stanicu v Kubíne. A vlastne sme sa museli dosť zbytočne vracať. Keby som to skôr vedela od nejakého Kubínčana alebo toho, kto to tam pozná, tak by sme si ušetrili trochu času a aj chôdze. Namiesto toho som sa tu zbytočne doťahovala s niekým, kto nemá záujem poradiť, ale len rýpe a nič konštruktívne nemá k téme čo povedať ☹

gabrielita1610
17. apr 2015

Tak ale zvladla si to ,to som rada 🙂
@katrinka8 a tu na MK sa nevyplati nic pytat ,vzdy to takto dopadne

natalym
18. apr 2015

@katrinka8 Ja mám prejdené celé Slovensko už dobe bez internetu a s mapou v ruke. Sorry, ale prišlo mi to smiešne. DK nie je Londýn. No ale dobre.

sorciera24
18. apr 2015

@katrinka8 tak st eto zvladli🙂 a fakt, ked pises, aj mne doslo, ze ste mohli vystupit na tej skorsej....no vidis, tak som ti mohla lepsie poradit...ale aspon ste sa presli cez mesto a msot, nie? 😉

gabrielita1610
18. apr 2015

@natalym no az na to ,ze ona isla v zlom pocasi s dvoma malymi detim ,preto ako zodpovedna mama svojich deti ,sa chcela informovat ,aby v dazdi nestala a nestudovala mapu Dolneho Kuvina...no co je na tom zle to fakt stale nechapem ....poviem ti ponizovanie ti ide ,ale ani vystatovanim nezaostavas

katrinka8
autor
18. apr 2015

@natalym -- už som Ti viackrát vysvetlila, že mi nešlo o to, či sa stratím - nestratím, ale o to, aby som sa tam dostala čo najrýchlejšie a najpohodlnejšie - v prípade nepriaznivého počasia MHD. Ak nedokážeš čítať s porozumením, neviem čo je smiešnejšie. Ja mám prejdenú s mapou v ruke nočnú Viedeň - v aute za jazdy. A tiež Barcelonu, Malagu, Prahu, Budapešť a Krakow a x malých miest. Nielen peši ale aj autom. Bez GP. Pýtala som sa niečo iné, čo Ty však pochopiť nechceš. Avšak kto rozumieť nechce, tomu môže niekto aj 100x vysvetľovať a nepomôže.
A mimochodom, v Londýne a veľkých mestách je akékoľvek značenie nielen ulíc, ale najmä všetkej mestskej dopravy, značené absolútne prehľadne a jednoducho, dostupné na internete, v každej informačnej kancelárii, na staniciach, zastávkach, turistických miestach, a na mnohých verejných miestach. Takže porovnávať Londýn a Dolný Kubín je trochu dosť od veci, resp. vyznieva to dosť komicky, keďže v tomto je ten Londýn oveľa prehľadnejší. Keby si potrebovala prísť vlakom do Martina (Vrútok) z Blavy, mala by si ísť MHD alebo aj autom napr. na internát JLF UK, tak si len tak z fleku bez GPS neškrtneš. Musela by si sa x-krát vypytovať, kade máš ísť. Taká je tu pre nedomácich komplikovaná doprava, že tu majú probémy profesionálni šoféri. A vrámci MHD je to to isté. Len raz by si zabudla zabočiť, a ako nedomáca by si musela obchádzať celé mesto, aby si sa vrátila tam, kam potrebuješ. Som zvedavá, či aj potom by si bola taká hrdinka. A to nie sme Londýn.

@sorciera24 - veru, trošku sme sa prešli, nebolo až také hrozné počasie, ako sa to zdalo ráno, že bude. Ha, ešte sme aj "pod mostom" museli cikať 😀 No, ísť niekde s dieťaťom 😀 A nevadí, to človeku niekedy nenapadne, najmä, keď tam nebývaš a nepotrebuješ také veci vedieť. Aj tak ďakujem za ochotu a radu.

@gabrielita1610 - veru, tu sa niečo opýtať. Inak, najviac ma pobavila tá druhá veta: "Ty by jej povedal aj človek na stanici. No však ale na čo máme MK" Osobne by aj mňa teda zaujímalo, načo máme teda toho koňa. Taká kategória otázok: Voľné diskusie bude asi teda úplne zbytočná. Alebo by sme možno aj koňa mali zrušiť, lebo veď čokoľvek sa pýtať je vlastne zbytočné, keď mi to môžu povedať hocikde inde. Ešte by nááááááhodou niektoré ženy svojimi otázkami iritovali iné ženy 😀 😀 😀 Nechápem, ako niekoho môže iritovať otázka, ktorá sa ho vôbec, ale vôbec nemusí týkať a ani si ju nemusí všímať. 😀 😀 😀 Najprv som bola, ako vždy, prekvapená, ako niekto môže byť taký arogantný a protivný, ale teraz mi je už vlastne smiešne, ako sa môže vlastne niekto rozčúliť nad niečím, čo sa ho vôbec netýka. Že reku, nájdem si otázku, kde by som sa mohla porozčuľovať 😀 😀 😀

gabrielita1610
19. apr 2015

Suhlasim 🙂 ....a poviem ti ,ze kazdy rok chodievame do Vrutok na MDD na vlaky - parne lokomotivi a poviem ti ...tie Vase Vrutky ,to je katastrofa naozaj ,ziadne ani len sipky,oznacenia ,, absotutne nic nieje na tabuliach ,kadial sa ide ....uz tam chodime 7 rokov a uuuurcite sa najde nejaka mamicka s GPS co ho ma v hlave a pamata si vsetko ,cize vyznejeme ako blbci ,no my vzdy zabludime tym autom ,zakazdym to hladame po nekonecnych ulickach ,kde nevies ci si na sidlisku ,ci kde ....po roku proste zabudneme ,no nastastie sme to vzdy nasli a vlaciky za to stoja ,nechodievate tam? ja by som o tom ani nevedela ,len muza mam zo Ziliny a oni tam chodievali.................zelam ti krasny den neruseny iritujucimi zenami 😀 😀 😀 😀 😀

katrinka8
autor
20. apr 2015

@gabrielita1610 - my bývame síce v Martine, ale Vrútky boli kedysi dávno súčasť Martina - nebolo to osobitné mesto ako teraz. Starí rodičia mi bývali vo Vrútkach kedysi, dnes už vlastne je to zase Martin (zrovna tá časť najprv patrila pod Vrútky, teraz zase pod Martin) Dnes v tom dome bývajú moji rodičia a zhodou okolností je to presne tam, kam sa chodí na vláčiky 😀 Je to v tých rodinných domoch oproti sídlisku 😀 My tam s deťmi chodíme skoro každý deň pozerať vlaky, hoci nie tie parné, ale len tak, bežne. A na MDD chodievame veru tiež 😀 Inak, môj prastarý otec bol rušňovodič, takže to máme asi v rodine 😀 Al to máš pravdu, to značnie je tam riadne od veci, ja keď mám niekomu vysvetľovať, kde bývajú... .
MM je zase z Tvrdošína, svokor z Klina, takže tie Vaše končiny tiež trochu poznám 😀

gabrielita1610
21. apr 2015

Oooo :D teda ,tak sa tam mozno stretneme :D ...nase decka miluju vlaky a manzelov sen od mala je stat sa rusnovodicom :D ........ takze to poznas aj u nas 🙂 krasny dnik zelam

katrinka8
autor
21. apr 2015

@gabrielita1610 - 😀 hor sa na vlaky 1. júna 😀 😀 Krásny dník aj Tebe.

sorciera24
25. apr 2015

@katrinka8 vidim, ze chodievate na parne rusne....teraz blba otazka odo mna (podla niekoho) 😀 ....my sme este v takom vozni neboli, ideme tiez, len o tyzden neskor....zmesti sa mi do toho vozna golfovy kocik?.....ci tam nie je nejaky uzky priestor, lavice a tak...dik 😉

gabrielita1610
25. apr 2015

@sorciera24 do vagonu vojde ak som to spravne pochopila ,len skor asi poskladany ,vacsinou je to plne ludi , normalne je tam sedenie a ludia aj stoja

sorciera24
25. apr 2015

@gabrielita1610 lebo ak bude spat...my ideme na sukromnu akciu o tyzden neskor z mm roboty, cize podla poctu osob budu vagony, tak to hadam nebude take plne ako ked je pre verejnost.....ale dam ho normalne do ulicky, hej? 😀

gabrielita1610
25. apr 2015

No aby som ti netarala ,ale jamyslim ze vojde ,uzite si to ,je to super 🙂

katrinka8
autor
25. apr 2015

@sorciera24
@gabrielita1610 - baby, podľa mňa tiež vojde 😉 My sme minule šli aj klasickým vlakom, takým novým úplne - poschodovým - dieťa malo zážitok 😀 Užime si všetci, čo pôjdeme, je to tam sranda.

gabrielita1610
25. apr 2015

no vsak super ,my sa uz nevieme dockat 😀