Mestská hromadná doprava v Bratislave - matka s kočíkom

marlen_ka87
15. feb 2018

Ahojte,

Ako je to v BA s cestovaním v MHD s kočíkom a dieťaťom? Majú matky cestovanie zadarmo? Je jedno do akého veku dieťaťa?
Dakujem 😉

olifcek
15. feb 2018

@marlen_ka87 na nete mas prepravny poriadok, vsetko pekne vysvetlene...
matka dietata nema preco mat jazdu zadarmo 🙂 kociar ide zadarmo, ak je v nom babo. dieta ma mhd zdarma do 6 rokov veku... v mhd smu byt naraz max. dva kociare... ak tam je bicykel, musi uvolnit miesto kociaru...

sissy27
15. feb 2018

@marlen_ka87 nie, matky zadarmo necestujú, iba dieťa do 6 rokov.

meluela
15. feb 2018

@olifcek v niektorych mestach - Zilina, tusim aj Bystrica a urcite aj ine ... matky s dietatom do 3r cestuju zadarmo. Zda sa mi to byt celkom pekne gesto. Aj v BA by sa to zislo.

meluela
15. feb 2018

no asi nie len matky, ale jedna doprovodna osoba, moze to byt aj otec, babka ci dedko 🙂

marlen_ka87
autor
16. feb 2018

@meluela Dakjjem dakujem ja som praveze z BB a tam to takto bežne funguje. Trosku zarážajúce ze v BA nie 🤔🤔🤔

clarissa96
16. feb 2018

@marlen_ka87 i v prahe to tak funguje, tam mi žije brácho, tiež sa mi to zdalo super, ale v BA by sme moc chceli asi 🙂

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rucka77
16. feb 2018

Chodievam do Bratislave častejšie za rodinou a pokiaľ viem tak tam matka nemá prepravu zadarmo, iba za kočík sa neplatí

evittam
16. feb 2018

@marlen_ka87 V ZA akákoľvek osoba s dieťaťom 3rocnym t.j.do dovŕšenia 4rokov cestuje zdarma -cize matka,otec, strýko,teta,.....-dieta nemusi byt v kociku. Deti s trvalým pobytom v ZA si mozu vybaviť kartičku kde zdarma cestujú od 6-15.rokov. Do 6 automaticky zdarma.😉

meluela
16. feb 2018

@evittam tu v ba by sa s tym fakt nieco malo spravit ... vsak neraz dam za cestovanie s babom a jednym predskolakom 3.60 ci 4.65 aj viac eur za jeden vyjazd po meste a spat ...

koriblik
16. feb 2018

No tak u nas platim nejake centy aj za kocik po novom ☹ tak to je sila. .

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
meluela
16. feb 2018

@lenkakravcova su, len sa neoplatia ak clovek nechodi kazdy den s mhd

meluela
16. feb 2018

@lenkakravcova 40 eur pre mna+dieta na mesiac ... prejazdime mesacne asi o nieco menej ...

maminecka2
17. feb 2018

@evittam Ahoj, nie je to len do troch rokov, teda do dovrsenia tretieho? Mam sestru v Za a akurat sme nad tym meditovali a zhodli sme sa ze len do 3. narodenin. A deti az do 15 zdarma? To som nevedela, to je super.

evittam
17. feb 2018

@maminecka2 Nie, je to tak ako pisem.

evittam
17. feb 2018
maminecka2
17. feb 2018

@evittam Dik, dobre vediet, posuniem sestre.