Meranie očného tlaku. Ako to prebieha?

mimkao
9. mar 2010

Robili už niekomu? Bolí to? Ako to prebieha? Na nete som našla len, že je na to už teraz nejaký nový bekontaktný prístroj. Ale mne očná povedala, že mi to bude robiť ešte po starom...A o tom som sa už nedočítala nič... 😒

monkula
9. mar 2010

mimkao, mne to teda nerobili, ale moja mama má glaukóm, takže jej merajú očný tlak pravidelne a nič to nie je, len ti do oka "fúknu" vzduch 😉

mimkao
autor
9. mar 2010

no, hej, to fúknutie vzduchu je ten nový spôsob. Ale moja očná nemá ten prístroj, tak to robí po starom... 😒

monkula
9. mar 2010

to je nový spôsob? Veď mojej mame tak merajú tlak už roky.. 😕
Sestre to merali inak, nič jej do očí nefúkali 😕

mimkao
autor
9. mar 2010

A sestre keď to robili inak, tak jej pritom umŕtvovali oko? Lebo mne vraj budú.
No ja neviem, či je to naozaj taká novinka, to mám len od dr. 😕

ciatko
9. mar 2010

nasla som toto:
Meranie prebieha dvomi spôsobmi: a) bezkontaktným tonometrom- pacient pocíti pri pohľade do prístroja len slabé fúknutie vzduchu do oka

b) Schiötzovým tonometrom- po miestnom znecitlivení aplikáciou kvapiek sa tonometer jemne priloží na rohovku oka.

myslim, ze bolestive nie je ani jedno z toho 😉

ciatko
9. mar 2010

to "umrtvenie" je vlastne nakvapkanie kvapiek, to neboli, akurat nemozes soferovat po vysetreni

monkula
9. mar 2010

mikao ,nie, neumŕtvovali jej nič.. možno len mala tá lekárka modernejší prístroj ako tá mamina a to fúknutie nebolo také patrné...

mimkao
autor
9. mar 2010

ciatko, dík, tak predsa sú dva spôsoby... A prečo to potom znecitlivujú?... 😅

mimkao
autor
9. mar 2010

aha, tak ďakujem. No snáď to prežijem... 😀

ciatko
9. mar 2010

netusim, mozno, aby sa nieco rozsirilo, co sa rozsirit ma, alebo aby si nezmurkala..fakt neviem.

nelinka79
9. mar 2010

mimkao to umrtvenie je asi rozkvapkanie oci a tusim podla stareho ti daju taky papierik k oku. neboj neboli to len je to neprijemne.

adetka
9. mar 2010

mimkao... jneboli to... je to trosku neprijemne... mala som strach, ze pridem o oko 😀 ... a potom mas par minut rozsirene zrenicky a citlive oci...

adetka
9. mar 2010

nie papierik... prilozia taku kovovu tycku... ten tonometer...

mimkao
autor
9. mar 2010

no, adetka, dík, si ma potešila, že si mala strach... 😅 teraz mám aj ja... 😀
A ako dlho to trvá?
Ja som staršne citlivá na také veci, pre mňa to je horšie ako pôrod a pri všetkych takých "zákrokoch" dobreže neodpadávam... 🤐

ragazzina
9. mar 2010

nemusis sa vobec bat, ozaj neboli ani jeden sposob...ja pri tom "fukani" do oka vzdy podskocim na stolicke, aj ked to cakam, zakazdym ma to prekvapi 😀 a ten prvy sposob sa da prezit v pohode, najprv ti rozkvapkaju ocka, bude to taky divny pocit, ale nie neprijemny..nejde o to, aby sa ti rozsirili zrenicky, ale aby ti znecitlivelo oko, aby si sa nehybala, ked sa ta tou tyckou dotknu...trva to len par sekund ozaj, cim kludnejsia budes, tym to bude pohodovejsie...nic nebudes citit, neboli to, vazne 😉

mimkao
autor
9. mar 2010

ragazzina, ďakujem si zlatá. 🙂 🙂 Už sa až tak nebojím, len keď mi dr. povedala, že mi ho znecitlivia, tak som sa zľakla, že či mi tam hádam s ihlou nechce pichať, alebo čo... 😅
Ale teraz, už viem,tak Vám všetkým ďakujem. 😉

olivova
9. mar 2010

len tie kvapky stipu.. 🙂 ale len chvilu