Ahojte,
Prosim vas... Robili ste si niektora vodicak aj s mensim babom.. totizto starsia pojde do skolky ale mladsiu (rok) mozno nebudem mat zakazdym, ked bude teoria kam dat.. brali ste si niektora babo so sebou, ked ste ich fakt nemali kam dat ? Da sa to vobec ?
Dakujem
Radsej si najmi au pair na ten čas. Ak budete mat teoriu prezenčne, dieťa je rušivý element pre učitela aj ostatných študentov
Dieťa nemôžeš mať pri sebe ani na teorii ani na jazde, to je logické.
Skús poprosiť kamarátku, susedu, nájdi opatrovateľku ... sú rôzne možnosti kde dieťa na hodinku nechať.
Je mi jasné, že počas jazdy tam dieťa nemôže..zas na hlavu som neni. Išlo mi čisto iba o teóriu..keďže predpokladám, že teóriu si nedohadujem osobitne, ako jazdy.. Svoje dieťa nedám nikomu cudziemu ani na 5minút, nie to na hodinu +.. čiže ak babka bude v práci tak muž bude musieť ostať doma..
A to nevieš počkať 2 roky kým nepojde do škôlky aj druhé a ty budeš mat viac času na seba? Otec? Nevie postrážiť kým ty budeš mat teóriu? Veď 2x do týždňa byva ak sa nemýlim. To sú 2 hodiny týždenne. Takto malé dieťa by som určite do autoškoly či už na teóriu alebo na jazdu nebrala, na jazdu ti to nepovolia už vôbec, to kde chceš to malé položiť? A jednak by to vyrušovalo cely chod teórie a sú tam aj iný ľudia s tebou, nie si tam sama. Možno by ešte šlo ak by si možno našla autoškolu čo má teórie online cez skype alebo cez iný videohovor, niektoré možno po korone si to takto zaužívali ale neviem, treba sa opýtať. Každopádne aj tak by si musela vyriešiť potom čo s ním keď už pôjdeš jazdiť. Neviem, podľa mna zlý čas na autoškolu
Presne ako píšeš, na teoriu si nedohaduješ termín, je spoločný pre všetkých a určený vopred na celý kurz. Napr. Dcéra chodí teraz a má 1x do týždňa hodinu teorie.
Nemáš v okolí spoľahlivé kamarátky, s ktorými napr. chodíš kočíkať, aj pre dieťatko je lepšie ak si zvykne aj na iných ľudí, nielen rodičov, či babku
My sme si s kamoškami bežne takto vypomáhali, ak mali termín, kde dieťa nemohlo
@gabika0825 nie, neviem počkať dva roky. A ako som už písala vyššie, postráži muž/babka keď neni iná možnosť a VIEM, ŽE NA JAZDY NIE. Preboha však nikde v príspevku som nepísala nič o jazde, pýtala som sa na TEÓRIU.. fakt som neni dz*gnutá, aby som brala malé dieťa na jazdu..
Ale ďakujem, popozerám možnosť online teórie, aj keď tomu už veľkú šancu nedávam.
@patka06 sme čerstvo presťahovaní, nepoznám ešte nikoho, čiže ozaj nehrozí aby som malú dala niekomu cudziemu. Ale hold, keď muž chce silou mocou aby som si spravila vodičák, tak bude musieť obetovať neskorší príchod do práce 😅
Autorka, tak či tak budeš musieť riešiť neskôr jazdy, kam das malé potom? Či potom už babka alebo partner budú môcť? Neviem, nepoznám nikoho kto by robil pri tak malom dieťaťu vodicak, väčšinou si baby robia vodicak keď už je dieťa v škôlke.
@gabika0825 Jazdu si môže naplánovať - počas dňa, podľa toho kedy má kto strážiť - v tom problém nevidím
Problém je podľa mňa len fixný poobedňajší termín na teoriu.
@patka06 no pozor, nie v každej autoškole to tak je. Ak má inštruktor veľa žiakov na kurze, všeobecne je známe že je teraz nedostatok inštruktorov, tak si plánuje väčšinou on, ja som to tak mala keď som ešte pred x rokmi robila autoškolu, aj som čítala že viac ľudí s tým malo problém v autoškole, neviem či aj tu na mk som to necitala v nejakej téme, že či to inštruktor môže robiť. Preto treba dopredu povedať že ti vyhovuje taký a taký čas, najlepšie ešte pred prvou jazdou a všetky jazdy si naplánovať dopredu , aby si tá napisal ako prvú. Tak len aby si potom neostala prekvapená
@gabika0825 s tým som sa teda ešte nestretla, poznám dosť autoškôl a ich inštruktorov.
Všade rozdeľujú jazdy, tak že inštruktor dá dátum a hodiny jazdy a žiaci sa pozapisujú kde im to vyhovuje - popri škole, zamestnaní, iných aktivitách
Autoškola nie je lacná záležitosť, kontkurencia je veľká - každý sa snaží žiakom vyhovieť, aby si nepokazil meno.
@patka06 tak potom fajn, ja len píšem že práveže ja som sa s tým stretla, preto radim dopredu si zapísať všetky jazdy a dohodnut sa na čase
@patka06 iba dodám že ak teda autorka nechce robiť autoškolu rok,
Skus poprosiť nejaku kamaratku ktora postrazi tvoje dieta.Moja dcera mala 2r a som ju nechavala u jednej staršej pani, môj manžel,teraz uz ex nemal čas a starí rodičia velmi nepomáhali, moji rodičia byvali 35km od nas.Spravila som bez problémov vodicaķ
@gabika0825 jazdy si naplánujem tak, aby sa mi na ten čas mal kto o malú postarať, buď hneď ráno alebo podľa smeny babky , v tomto absolútne nevidím žiaden problém.. skôr ozaj tá teória mi robí šediny.
A tiež som sa ešte nestretla s tým, že by jazdy rozdeľoval inštruktor.. ale pre istotu sa poinformujem ešte pred zápisom.
Ja som robila tiež keď bol malý , ale neviem , ako to máte vy ,ale ja som nemusela na každú teoriu chodiť , keď nemal kto postrážiť.. vždy sa dalo nejako dohodnúť a jazdy si prispôsobíš , ako máš čas ;)
Počas kurzu - jazdy určite nemôžeš mat dieťa v aute