Ahojte, vedeli by ste mi poradit nejake dobre meno pre fenku border kolie, najlepsie dvojslabicne
@besik9 to je škotska rasa, tak mozno nejaké škotske meno? 🙂 čo tak Nessie? (inak Zara je tiez super, ale to je aj pre dievčatko pekné)
My sme mali Cora a kamaratka Crystal.
zaira , kira, kara, nima, numa, mona, hota, zera, neira, gita
Zara Ajsa VIky
Veď jej nechaj take, aké má v papieroch
Náš havko má netradičné meno. Nie je to border kólia ale tak meno sa možno zapáči :D "Čiba"
My sme mali Casey (Kejsi). Teraz máme psa, ale pre fenku sa mi páčia : Azia, Gaya (Gaja), Mokka(pre tmavého psíka).
Kaia
My mame Hoshi (v japoncine "hviezda"), lebo bola z vrhu H a je to shiba inu a pri zapise do PP sa v chovnej stanici vyzadovalo japonske meno. Najprv sa kazdy cudoval, co je to za meno, ale potom si zvykli a je siroko-daleko jedina Hoshi 🙂
Ake ma meno v PP ? Casto su v PP dlhe mena, ktore sa daju pekne skratit a volas psika dvojslabicnym menom, ale odvodenym z jeho mena v PP 🙂
My mame Megi 😉
@caelley jeej shiba je krasny psik. Ked trosku deti podrastu, chcela by som noveho havka a tento je v uzsom vybere. Mozes mi, prosim, napisat nieco o povahe? Hlavne co sa deti a vycviku tyka, ci nie su moc tvrdohlave. P.S. foto potesi 😀 dakujem
@lindusss2016 Ahoj 🙂 Shiba je velmi tvrdohlava a nikdy nebude na 100% pocuvat, z voditka ju pustat velmi netreba. Ale to sme vedeli uz predtym, ako sme si domov shibu doniesli 🙂 Nas maly mal vtedy rok a pol, Hoshi mala 8 tyzdnov a od zaciatku si na neho zvykla, stale sa natahuju, on jej moze dat aj ruku do papule a ona nic. Ak chces lahko vycvicitelneho psa, shibu urcite nekupuj 😃 Ked ju pustim z voditka, neutecie, ale ani nepride na zavolanie. Jednoducho venci ona mna az kym ju to neprestane bavit. Ale na druhej strane je to velmi cistotny a tichy psik, odmalicka je pre nu prirodzene robit potrebu len vonku v trave, nikdy sa jej nestala nejaka nehoda doma a to sme ju vobec nemuseli ako steniatko na to ucit. Je vhodna aj do bytu, bezdovodne nesteka, nerobi hluk. Doma bez problemov vydrzi 8 hodin, stalo sa nam uz parkrat aj to, ze bola sama 10 hodin, ale samozrejme snazime sa aby bola sama co najmenej. Nenici nabytok, nehryzie koberce, ma pristup do celeho domu na vsetky poschodia a do kazdej miestnosti, aj cely cas co je sama doma a viem, ze nic neznici. Vacsinu casu ked nie sme doma aj tak sedi na okne ako macka a pozoruje okolie. Keby som si mala znova vyberat psa, znova si vyberiem shibu. 🙂
@caelley no je to pekna predstava mat lahko vycvicitelneho psa, ale mna to stale taha k tymto primitivnym plemenam. Prvy na rebricku je basenji a hned druhu mam shibu 😀 vyzorovo sa mi velmi pacia obe tieto plemena, aj podla toho, co mam o nich nacitane, ale nepoznam ziadneho osobne. ja som inak mackofil, takze hladam havka k macicke.
A ako su na tom CHS shiby na slovensku a v cr? Je ich tu viac?
Znama ma borderku Fridu 😉
mali sme psika Wheldena, pozri tu, mne padla do oka Cher🙂
http://www.dogspsy.estranky.cz/clanky/mena-psov...
@gabrielachochulka ked sa povie cher, predstavim si skor afgsnskeho chrta 😂😂😂 nvm preco
@lindusss2016 to je len zvyk
mi sme mali vzdy miesanych psov a mena boli Fero Jozo Miro ...mozno blbe prevas ale brutalne to sedelo nanich 🙂 a fenky sa volali Zuza Jana a poslena sa vola Kata 🙂
@besik9 Bella, Jenny, Baška, Ajša, Miňa, Beky, Viči, Navi, Lora, Lejla, Luna, Pixie
Mali sme Zara, teraz máme Lajka (prvý pes vo vesmíre), šteniatka sme mali Honey, Najky (za krkom mala fajku ako Nike), Ruby, Jenny