Meno pre chlapca - Kasper

svetielko219
19. feb 2018

Ahojte, ake myslite ze by boli reakcie na meno Kasper na Slovensku? Zijeme dlhsie v zahranici kde je toto meno uplne bezne- ako u nas peter, pavol, jakub... /dansko/ Vahame lebo hoci teraz neplanujeme navrat na Slovensko nikto nevie co bude o 5 rokov... Prvy syn je Kevin. hladame meno jednoduche, nie dlhe a co sa vyslovuje rovnako vo vacsine jazykov... Zatial jedine co nam padlo do oka je Kasper. Obavame sa vsak reakcie na Slovensku -hlavne u deti ak by sme sa raz vratili na toto meno...

agathachristie
19. feb 2018

To meno by som nedala.

silesias
19. feb 2018

Krásne meno. Hlavne aby sa vám páčilo a hodilo sa k priezvisku. Ak máte čisto slovenské priezvisko znie to divne ale veľa ľudí dáva. My sme tiež také mená hľadali. Dúfam že decká tu neostanú máme Ninu, Lindu a pri chlapcovi bol troska problém ale zas tiež v zahraničí časté meno Filip.

johanka_de_arko
19. feb 2018

ja si myslim, ze by ste si s manzelom nemali robit problemy. v skolke na skrinkach maju deti mena a keby som tam videla meno kasper, asi by mi medzi tymi vsetkymi pripadalo normalne. urcite normalnejsie ako mnohe ine. a to hovorim o rodicoch slovakoch a niekedy aj s klasickymi slovenskymi priezviskami. niekedy sa akoby rodicia nedohodli a dieta ma dve krstne mena pricom jedno nase, jedno cudzie. az bije do oci napr. Jozef Bentley Novotny.
uprimne, som dost zbehla v jazykoch, ale jedno meno zo skolky neviem doteraz ako sa vyslovuje. ale dievcatko je zahranicne, takze ok.
popremyslajte s manzelom, ci sa meno kasper hodi k vasmu priezvisku a hotovo.

judar
19. feb 2018

prvé čo ma pri tom mene napadlo je rozprávka o duchovi s menom Casper ...ja sama by som také meno pre svoje dieťa nedala a už vôbec nie keď som na Slovensku le zahraničie je zahraničie

zara0201
19. feb 2018

@svetielko219 Sestra ma psa Kaspera.

alobalka
19. feb 2018

Zvolila by som niečo medzinarodnejsie, jedine ak má aj zahraničné priezvisko, tak by som uvažovala, ale mne sa moc nepáči.

lenkaam_1
19. feb 2018

Deti su krute budu sa mu smiat....ale vyrastie z blbeho veku a bude to ok 🙂
Ale mas to jedno deti si vzdy nieco najdu meno,velke usi,male usi,brckave vlasy, vysoky, nizky , dobre sa uciaci zle sa uciaci, nieco vzdy najdu ale vyrastu z toho 🙂

myjusiatko
19. feb 2018

Ak sa vam paci, dajte. 🙂 deti su sice krute, ale posmievat sa mozu kvoli comukolvek. Urcite by som neriesila. My mame Mínu a tiez ocakavame casom posmesky. Tam ma niekto minu psa, tam macku, no a co. 🙂 my mame zase psa barborku a nikto kvoli tomu meno barbora detom davat neprestal. :D kasper je pekne meno. 🙂

gionella
19. feb 2018

Vobec sa tym netrapte ani neviete ci sa vratite a kedy.... ak tam to je bezne meno nerieste....v podstate (a to nemyslim zlom ale v potenciali posmeskov nevidim rozdiel medzi kevinom a kasperom)

doriancorvo
19. feb 2018

Mne sa to meno páči, navyše ja som veľký fanúšik viacmenných kombinácii a toto meno sa dá pekne nakombinovať, navyše, ak žijete v Dánsku tak pre mňa neni o čom 🙂 🙂

sisaka
19. feb 2018

@svetielko219 ja by som dala, nie je to žiaden extrém, rovnako sa píše aj číta, nevidím problém.
Ak sa deti smejú tak preto, lebo sa smejú ich rodičia. My tu v Kanade mame ľudí pôvodom z celého sveta, casto so zvláštnymi menami, nikdy som nezaregistrovala žeby sa smiali z mena. Ale tu je iná mentalita a ani dospeli nehykaju nad exotikou, ja mám napr. pre nich exotické meno a vždy hádžu komplimenty, že ake pekne a to nevedia ani poriadne vysloviť. Kašli na to, čo si myslia ini, daj podľa seba

zuzicka72
19. feb 2018

@sisaka Prepac,ale nemas uplnu pravdu,ze kasli na osratnych co si myslia.....deti sa casto hanbia za svoje mena

zuzicka72
19. feb 2018

@zuzicka72 Asi treba,zvazit,kde budete zit a v ktorej krajine .bude to meno zniet prirodzenejsie....

myjusiatko
19. feb 2018

@zuzicka72 ale to sa moze hanbit raz aj za jana/joza whatever. :D

zuzicka72
19. feb 2018

@myjusiatko mas pravdu,ale na SK je to bezne meno,tak to nikomu nepride divne....mam kamaratku co uci na Zs a ta by vedela rozpravat,ake deti vedia byt....ale je to na rodicoch ako sa rozhodnu,lebo 100 ludi,sto chuti...pekny vecer

janinah
19. feb 2018

čo ti to dieťa urobilo?😉

ninusa7
19. feb 2018

Urcite by som take meno nedala.To uz krajsie meno neni alebo co.Nie pre ostatnych.Ale to decko raz trpiet bude,urcite.

sisaka
19. feb 2018

@zuzicka72 hanbiť sa za meno Kasper? Veď to je úplne normálne meno, žiadna nadávka, neznie hanlivo. Fakt si neviem predstaviť, žeby sa dieťa muselo hanbiť za nejaké meno. Môže sa stať, že sa nestotožní, ale to sa môže stať aj deťom, čo sa volajú Peter či Mária.

lavieenrose
19. feb 2018

myslim ze dnesne deti si budu tazko pamatat ducha Kaspera z rozpravky...

redhead20
19. feb 2018

Pardon, ale jedným slovom - hrozne.

kurkamirka
19. feb 2018

neboj zvyknu si.......a ked ho budete volat kasper a nie gašpar tak sa ani nema zaco hanbit.

svetielko219
autor
19. feb 2018

@sisaka aj tu v Dánsku je veľa národnosti a mená naozaj rozne, niektoré sa naozaj aj nedajú vysloviť ale žiadne posmešky. Ak sa nejaké posmešky zriedkavo objavia tak len zo strany poliakov, slovákov a tak... Na začiatku som sa tiež čudovala nad rôznymi napr. Danskymi menami a teraz mi prídu úplne normálne 🙂 čo nás trápi je ak by sme sa raz vrátili na Slovensko...

doriancorvo
19. feb 2018

@svetielko219 ak by ste sa aj vrátili na Slovensko, tak si myslím, že ak by sa mu aj nejaké deti zasmiali, tak potom sa s údivom budú pýtať, aké to je v Dánsku a každý sa s ním bude chcieť kamarátiť 🙂

lujza123
19. feb 2018

Horsia by bola slovenska verzia Gašpar v minulosti dost pouzivane meno. Za mna je Kasper pekne meno

rora
19. feb 2018

Mame doma Kaspera. v auguste bude mat uz 8 rokov. je to yorkshirsky terier 😃 neviem, ale radsej inu formu toho slova, mozno Kaspar? ci Gaspar.... (nie Gašpar), to by som si este vedela predstavit.... tolko len moj nazor 🙂 a k tomu navratu na slovensko - meno Kevin myslim tuna v nasich podmienkach tiez nie je vyhra... (bez urazkz) vzhladom na notoricky znamy film... takze ak ta jedine to odradza dat meno Kasper tak je to uz jedno...

juliet86
19. feb 2018

mne pripomina Kasper toho ducha.....

tana85
19. feb 2018

@myjusiatko za meno Jan? Pozri si kde vsade tak ludi volaju, ani nahodou nie je rydzo slovenske...

nela6
19. feb 2018

@svetielko219 myslim, ze ked uz mate Kevina tak Kasper je OK

bluka2
19. feb 2018

Mne to meno neznie vobec nejako exoticky...

bmuller
19. feb 2018

No tuto na SK poznám aj priezvisko Kašper, takže krstné meno Kasper môže byť aj mätúce za istých okolností, keďže sa už často aj nepoužíva diakritika v PC komunikácii, a pod. Samozrejme, rozhodnutie je najmä na vás.
Ak chcete niečo jednoduché a bez mäkčeňov, čo napr. Peter, Samuel, Daniel, Roman, Tibor...?