Meno Lukáš = hyperaktívne dieťa?

renatkas
9. aug 2010

Ahojte, môj syn sa volá Lukáško a všetci sa chytajú za hlavu že všetci Lukášovia sú strašne živé, hyperaktívne deti. Zaujímalo by ma či poznáte nejakých kludných Lukáškov, nikdy som neverila že meno môže odzrkadlovať povahu dieťaťa ale keď sa obzriem okolo seba tak skutočne nepoznám Lukáška ktorý by bol kludný.

samasa
9. aug 2010

😀 no myslím, že na mene až tak nezáleží.... poznám dvoch Lukáškov a tiež su dobré šidlá.. ale takisto poznám Michalov, Marekov a Petríkov, ktorých by som teda za Lukáška kludne vymenila 😀 😉

lucka23
9. aug 2010

ja mam lukaska a teda urcite patrime do skupiny hyperaktivnych 😀 😀 😀

pia22
9. aug 2010

Ja poznam jedineho Lukasa a naozaj je hyperaktivny🙂

moniqe3
9. aug 2010

Lukášov síce nepoznám, ale keby si poznala moju Vikinku tak to je dvojnásobný Lukáš. 😀 a tiež poznám veľa Viktórií v okolí a tie sú tiež veľmi hyperaktívne. Možno je to tým, že sa rodia iba samé živé múdre deti. 😉

libka1
9. aug 2010

ja poznam lukasa co je kludas, sice ma uz 20 rokov, ale nikdy nebol nejaka zivelna pohroma... 😀
keby sme sudili podla mena, tak vsetci co sa rovnako volaju by boli aj rovnako aktivny? pochybujem...
v dnesnej dobe pomaly nepoznam matku co nehovori o svojom dietati ze je hyperaktivne... treba sa zamysliet cim to je, urcite to nebude tym menom 😉

bubelko
9. aug 2010

ja mam doma lukasa. je to normalne zive dieta, ale k hyperaktivnym teda nepatri. mam doma aj jonasa, a ten je teda o poznanie zivsi ako bol jeho brat v tom veku. 😉

malinkaaninka
9. aug 2010

vykašli na sa to,čo ti kto hovorí.tvoje dieťa bude také,aké ho vychováš.

nikanika28
9. aug 2010

Ja mam tiez Lukaska....no ..a co je to hyperaktivita??? niekto hovori, ze dieta je hyperaktivne uz vtedy, ked nestoji pri rodicoch .... 🙄 napriklad.... Nas Lukasko je zivy, obcas teda az moc, ale podla mna je primerany jeho veku... Podla mna, vsetky zdrave deti su zive, obcas neposlusne ...ci sa volaju Lukas, Fero, Jano...na mene nezalezi....

vefi89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ani3012
9. aug 2010

ja som si to isté začala myslieť aj o Patrikoch 😀
dnešné deti sú väčšinou všetky nejako živé 😉 ale lepšie ako "kam ma postavíš,tam som " 🙂

jankapiknova
9. aug 2010

myslim že s menonom to nema nič spoločne 😕 a je pravda že dnes každy povie že moje dieta je hyperaktivne. My mame Šimona a je tiež strašne živy,neobsedi, ked sme vonku mamičky sedia debatia a ja beham za malym a neviem potom ani čo debatia... 😀 Ale či je hyperaktivny? no neviem,asi potrebuje vybit energiu....uvidime aky bude neskor,či ho to prejde alebo nie... 😉

traktor
9. aug 2010

tak s menom to urcite nic nema spolocne...ja mam tiez patka ako ani3012 a tiez je zbojnik a myslim, ze keby sa volal aj jožko, ferko, petko tak by tym zbojnikom bol furt, ..to je v povahe, vo veku, ... 😉 a fakt radsej zive ako dake mulko, co sa ani ozvat nevie...

kamilecka
9. aug 2010

Ja nechapem preco mamicky pouzivaju slovo hyperaktivne dieta ...vedia vobec o tom co to je a musi sa niekedy liecit aj psychologom??? Znama psychologicka povedala, ak by ste vedeli co to hyperaktivita znamena,uz by ste to v zivote nepovedali,ze vase dieta je hyperaktivne.

maggie2
9. aug 2010

Meno v princípe nikdy nemôže odzrkadľovať povahu dieťaťa, tobôž nie meno Lukáš.
Chápala by som, ak by niekto dal do súvisu excentrickosť v povahe s nejakým neobvyklým menom v náväznosti na to, že isté vlastnosti sú dedičné a dieťa zdedilo tú vlastnosť po rodičoch, ktorí také meno dali.
Ale to by bola výnimka, aj to málo pravdepodobná. Neznamená, že dieťa bude povahovo výstredné, tak ako rodič, ktorý mu neobvyklé meno dal.
Ostatné sú len BLUDY.

marianka79
9. aug 2010

@renatkas ja mám patka a ani vo sne ma nenapadlo že bude hyperkinet je jedno ako sa volá poznám aj chlapca martina hyperaktívneho ty nepremýšlaj nad tým čo može byt o pár ročkov radím ti ži v prítomnosti vychovaj ho ako najlepšie vieš je vela literatúry o hyperaktivite myslím si že meno až tak človeka neovplyvní ako sama výchova tak nemaj obavy z toho že všade sú "živé"deti menom Lukaško Patko Martinko atď atď ja jedného takého mám a nedala bych ha za nič na svete chvalabohu ale je už kludnejší 😀 😝

erikasadek
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katcok
9. aug 2010

to je skôr tým, že to je všeobecný trend a nie menom, neklidné díte napisala Jirina Prekopová ak sa chces dozvedieť vtak si to prečitaj

aero
9. aug 2010

ja poznám jedného Lukáša je to úžasný , zodpovedný , slušný chlapec
takže sa neboj - ako si vychováš, tak budeš mať 😀

katecameron
9. aug 2010

ale na druhej strane sa hovori ze taketo deti su inteligentne maju vyssie IQ tak to ber pozitivne
ziadneho hyperaktivneho Lukasa nepoznam ale zato Jozka poznam ten je hyperaktivny ako das jeho rodicia boli u psychologa maly ma IQ 163 takze riadna palka a este poznam hyperaktivnehych Tomasov asi najviac zo vsetkych mien 🙂

marosko08
15. feb 2011

ahojte.tiez si myslim,ze ,,zive deticky su skoro vsetky,,ci su Lukaskovia,Andulky,Marienky,Jankovia....priznam sa,ze mam Maroska,je zivy,ale vie byt aj velmi sikovny,vnimavy...
myslim,ze hyperaktivita je choroba,ktoru urci lekar a maminky nepravom nazyvaju svoje deti haperaktivne,ja mojmu tak vobec nehovorim,nepaci sa mi to,ked vsetci toto slovicko pouzivaju a vobec nemaju paru,co to vlastne znamena.moji rodicia vravia,ze ked vidia maleho,ako keby mna videli...a nie som vobec neaka ina,ako ostatni.....papa.pekny den

macko2222
31. mar 2011

ja si myslim ze to urcite nerobi meno moj maly sa vola Ptako a tiez je zivi ja som rada lebo viem ze je zdravi.On je taky ze neobsedi aj pri jedeni ho nahanam ale som rada aky je je to nas poklad.

hena64
18. okt 2011

Ahojte rodicia Lukasov, Lukaskov, Lukinkov atd. Mam doma tiez Lukaska - teraz uz ma 25 rokov, ale je to stale take nase zive striebro. 🙂 .

nella1
13. nov 2011

no a ja mam doma Sofinku a je strasne ziva..nemyslim si ze je to menom...su deticky ktore su viacej temperamentne....neries a bud rada ze je aky je 😉

magdalenka1302
16. nov 2011

ahojte, my mame Lucaska a fakt je straaaaasne straaaasne zivy 🙂

lukasko777
6. dec 2011

ahoj ja som Lukáš a možem ti povedať, že ja som až velmi kludny dokonca som introvertny typ človeka a v detstve som bol velmi utiahnuty a hamblivy a aj kamarata, ktoreho som mal Lukáša bol podobnej povahy ako ja takže sa nemusíš bať hovorím z vlastnej skúsenosti. A Lukáš je laky teda šťastný 😉

nikuska4
6. dec 2011

mám syna lukáša a od malička je tichý,skor utiahnutý,hanblivý.....................ale slušný a rozumný,nie také treštidlo 😉

ivett1
8. dec 2011

no, tak toto by ma nenapadlo, takto zovšeobecniť, že keď poznám chlapca s menom xy a je veľmi živý (alebo "hyperaktívny" 😅 ...)...tak všetci chlapci s týmto menom sú a budú ako on...zaujímavá "teória"...a ešte zaujímavejšie odpovede...normálne začínam pochybovať, či sme sa náhodou "nesekli", keď sme dali nášmu synovi meno Stefan Thomas a dcére Viktória Helena 😀 ...lebo podľa toho pôvodného príspevku sú strašne živí ...a niekedy vystrájajú ako zopár Lukášov .... 😉

wwwpipi
15. feb 2014

ja som ties lukáš a som dosť živi chlapec ma 16 rokov a som aj niekedy kludny 🙂

ivetoy
15. feb 2014

Pôvod a význam mena Lukáš
[Pôvod a význam mena Lukáš] 18. Október

Pôvod mena z latinského Lucas, čo znamená pochádzajúci z Lukánie.

Ten, kto pozná muža s týmto menom, vie, že Lukáš vyhľadáva vo svojom živote nebezpečenstvo, riziko a adrenalín. Napriek tomu, že rád riskuje, má stanovené svoje hranice, ktoré nikdy neprekročí. Nikdy nezájde tak ďaleko, čo by to ohrozilo jeho život, alebo jeho zázemie. Dokonca aj vo finančnej oblasti má určité rezervy, ktoré mu dodávajú pocit istoty.

Má mnoho priateľov, ktorí si ho vážia pre jeho priamosť a dobrosrdečnosť, neraz je ochotný pomôcť bez toho aby myslel na svoj osoh. Možno to v živote nebude mať vždy ľahké, napriek tomu, by to nemal v živote vzdávať, aj keď ho postrehnú nejaké prekážky. Určite mu to prinesie viac ziskov, ako strát.

V láske býva náročný a prelietavý. Rád si vyberá krásne ženy, ktorými si zvyšuje sebavedomie a ego. Avšak, nie vždy je všetko krásne aj dobré. Veď načo je komu krásna miska, keď je prázdna.

Typickou farbou tohto mena je fialová.