ahojte ženušky, pred 3 mesiacmi som sa rozisla po dlhom vztahu s priatelom, ten vztah bol velmi vycerpavajuci a toxicky, stale sme sa hadali, vycitky, neopodstatnene hluposti a vztah sme neukoncili vobec dobre.
moj byvaly si teraz nasiel novu priatelku co mu prajem, nech je stastny niekde inde ale mam taky pocit uzkosti a samoty, chyba mi ta druha osoba no nie konkretne on..ale tym, ze sa posunul dalej a ma niekoho druheho prisiel na mna taky melancholicky smutok, ze som sama. Coskoro ma caka akcia, kde sa s nimi obidvomi uvidim, tak sa toho celkom bojim, bude to prvykrat co ho od rozchodu uvidim.. stretla sa s tym uz niektora z vas? Prosim neberte ma ze tu vyplakavam zo zufalstva ani nic podobne, len ma zaujima ci si tym presla niektora a nejake rady, dakujem🙂
@anonymka000 ja sa s manželom rozvádzam, boli sme spolu skoro 8 rokov, Tiež mi chýba druhá polovička, nie on, ale niekto koho by som ľúbila a kto bude ľúbiť mňa. Rozvádzame sa kvoli jeho nevere, tiež mu neprajem nič zlé, keď sa majú radi nech sú spolu. Ale tiež mi ešte niekedy príde smutno, že som sama, a cítim sa divne ked príde pozrieť nášho syna. Ja by som neriešila že na tej akcii bude aj on, jednoducho tam choď, veď tam ideš kvoli sebe, a keď ich tam uvidíš (viem že to bude divné) ale nemusíš ísť za nimi ani sa s nimi rozprávať. Máš už predsa svoj život, do nekonečna sa mu vyhýbať aj tak nemôžeš. Bude tam predsa isto viac ľudí, s ktorými si budeš mať čo povedať. Ak ti môžem dať radu, tak keď tam budeš tak sa sústreď len na seba, a nie na neho, nebudeš sa cítiť divno....
@anonymka000
Stretla som sa s tým. Bude to 5 rokov, no môj rozchod s vtedajším priateľom mal trošku iný dôvod. Cez kamaráta som spoznala jeho kamaráta, s ktorým sme si iba písali a on mi pomohol si uvedomiť, že musím urobiť rázny koniec, pretože sa zničím v tom vzťahu. Vtedajší priateľ mal na rováši mnoho - cez klamstvá až po jeho dvojitý život, kedy mal ešte jednu frajerku. Pokúšala som sa niekoľkokrát rozísť, ale on sa mi vyhrážal, že sa kvôli mne zabije, lebo nemá dôvod žiť, atď. Úplné hlúposti. A ja hlupaňa som s ním z ľútosti naďalej bola... Bol to obyčajný podlý slaboch. Napokon som sa s ním rozišlaa 3 týždne po rozchode som sa s tým kamarátovým kamarátom stretla. Následne som na pár týždňov odišla do zahraničia. Raz v jeden večer som sa dozvedela, že si bývalý ani nie mesiac po rozchode našiel inú. Vtedy som preplakala jeden celý večer a bolo mi to nehorázne ľúto, že ja som sama. Asi podobne ako ty. Po príchode zo zahraničia sme sa dali dokopy s tým kamarátovým kamarátom a sme spolu dodnes. Napokon 2,5 roka po rozchode sa bývalý oženil a narodilo sa mu dieťa. Aj napriek tomu, že to bol totálny kretén, prešlo tiež kopec času od rozchodu a ja som bola s mojim priateľom spokojná a šťastná, tak som pocítila akúsi ľútosť, že keby som ostala s ním, mohla som byť ja tá, ktorá má dieťa. Tieto podivné myšlienky ma hneď prešli. Nuž, človek je zvláštny tvor a jeho myšlienky sú asi dvakrát tak zvláštne a nepochopiteľné.
Sú to otrepané reči, ale určite príde niekto ďalší a nepochybne oveľa lepší. Držím ti palce pri hľadaní alebo čakaní na lásku.
A čo sa týka tej oslavy? Ako tu už bolo písané, určite by som si to premyslela. Buď by som ostala doma a možno by som vyzerala, že som tam neprišla kvôli nim, čo by ma samozrejme nezaujímalo. No netrápila by som sa aspoň pohľadom na bývalého a jeho novú priateľku. Alebo by som tam išla s nejakým kamarátom, no nie tak, aby to vyzeralo, že aj ja mám nového a prišla som sa ukázať. Iba by som sa zabavila. 🙂 A akurát tak by som ukázala, že som v pohode.
" chyba mi ta druha osoba no nie konkretne on" Ja som si toto tiež postupne uvedomila. Že vlastne ľúbim svoju predstavu o mužovi a snažím sa do tej "krabičky" vtesnať človeka, ktorý na to nedorástol. A čím, viac z tej krabičky vytŕčal, či skôr padal pod ňu, tým som sa to viac a viac snažila nevidieť, nepočuť. Už je ex pár rokov. Napriek tomu je mi po vzťahu smutno. Nie si v tom sama a nie je to divné. Ja by som tú oslavu asi vynechala, ak tam nie je nejaký dôvod ísť (dobrá kamarátka, známi, niečo). Inak je to skôr o tom, nedať na sebe poznať, že mi bolo ublížené.. a pri tom si sama ublížiť viac, lebo nepozerať sa nedá, ak tam budú "oni".
@duun ako tak čítam tvoj komentár tak sa úplne v ňom vidím. Ja som si tiež vysnívala nejakého človeka a čím ďalej tým viac som sa snažila nevidieť a nepočuť.... úplne presne ako píšeš ty. A ako tak čítam tak asi máš pravdu s tým že "nepozerať sa nedá, ak tam budú "oni". Takže
@anonymka000 mením názor, ak tam nebudeš mať dôvod ísť tak radšej asi nechod
@lilly309 velmi sa v tom vidim, mna moj byvaly priatel citovo vydieral, ukoncila som vztah ktory mal byt ukonceny davno kvoli vsetkemu ale nechcela som sa toho vzdat, myslela som ze stale pride ten moment kedy sa to zlepsi ale proste nie, nechcela som sa dalej trapit tak som to ukoncila, ked prisiel def.koniec tak si vymyslel ze ho hospitalizovali v nemocnici, pretoze sa zrutil ze som ho opustila a vycital mi, ze ani do nemocnice ho nechcem prist pozriet a ze som monstrum..neskor som sa od jeho brata dozvedela, ze nic z toho sa nestalo. Kazdopadne velmi dakujem za zdielanie tvojho komentara, tu akciu prehodnotim. Prajem ti vsetko dobre a bud stastna vo vztahu😊
@duun presne tak, mam istu predstavu o muzovi a momentalne uz aj ine naroky, no nie prehnane, len viem co si zasluzim a ake spravanie si naozaj nezasluzim. Po vztahu mi je takisto smutno, no nechcem to silit, chcem byt pripravena na budovanie noveho vztahu s niekym, kto moje vlastnosti a kvality oceni a niektore nedostatky prijme a nebude ma chciet menit od zakladov🙂 drzim ti palce aby si mala vztah kde budes milovana a budes milovat, kazda si to predsa zasluzime
@anonymka000 Nechodili sme s rovnakým človekom? :D Ja tak teraz uvažujem... Normálne mi je ľúto manželky môjho bývalého, lebo viem, že toto, čo robil pred pár rokmi mne, robí teraz jej. Dokonca som sa dozvedela, že zanedbáva aj dieťa. Preto ak vidím, že niekto má podobnú skúsenosť, tak len radím, aby si s takým človekom dali pokoj. Takže ti blahoželám, že si sa s tvojim bývalým priateľom rozišla! 🙂 Viem, že je to teraz ťažšie obdobie, ale časom príde chlap ako sa patrí. Ďakujem pekne za prianie. Aj tebe všetko dobré a nech ti čím skôr odznie toto obdobie. 🙂
@anonymka000 Zažívam presne ten istý pocit,som v rovnakej situácii po takom istom vzťahu a rozchode už niekoľko mesiacov. Neviem ako si na tom v tomto čase,ale u mňa to zatiaľ trvá...
@lilly309 najlepšie je neist a ak ísť tak skôr s tým že mu prajem .
prehodnotila by som účasť na tej oslave... ak tam má byť aj ex...pre mňa nepríjemné...