Meditujete? Stačia k tomu na začiatok youtubove videá?
@bloger skúšala som, no v hlave mi rotovalo milion veci 😂
Tak začiatky sú vždy ťažké. Ale na youtube sú dobré rady. Skús. Držím ti palce.
@bloger dikes. Ty medituješ? Cítiš sa potom lepšie?
Nie ja som chlap a ženy to vedia lepšie. Sú vhodnejšie pre meditáciu.
Určite ano
Ja meditujem 3x do týždňa. Milujem to. Mám obľúbenú, ale nebránim sa aj novým meditáciam.
Cítim sa výborne.. Používam aj tyčinky vonné a šalviu bielu.
Skusala som. Zaspala som. 🤣
@etelkatelka a čo ťa k tomu viedlo? Šalviu sa chystám kúpiť 🙈
@katuskamala1 😂 takže si dobre pomeditovala 😂
Životné udalosti. Nepokoj duše, tela,. Hnev.. Neviem, proste okolnosti. Zle sa mi bývalo, žilo...
Kúp si bielu sviečku, zapál ale nesfukuj, prilož len pohárik a ona sama zhasne. Očistí ti dom.
Šalvia biela mega vec. Odporúčam.
Ja meditujem ráno
Ano.
Joj fajne veru 😄
@etelkatelka ako prpsim ta salviu pouzivas?
@bloger meditacia a relaxacia su dve rozlisne veci 🤷 cd s relaxacnou hudbou nie je meditacia
Ano, meditujem. Neviem, co si predstavujes pod pojmom meditovat, ak len relaxaciu, vypnut hlavu, tak to pokojne zacni z youtubu. Ak sa ale chces venovat ozajstnym meditkam, sama to doma neskusaj. V kazdom pripade si myslim, ze ako zaciatocnikovi ti staci aj ten youtube. Ak by si potom chcela pokrocit v meditaciach, vyzaduje si to uz aj ine kroky. Biela salvia ti ziaden meditativny stav nenavodi. Ocisti priestor, naladi trosku relaxacnu atmosferu, taku istu sluzbu vykona napr.palo santo, kadidlo, difuzer s esencialnym olejom, atd.
@lindusss2016 Tak ale pomáha k lepšiemu sústredeniu. Možno nie každému ale väčšinou to funguje.
@lindusss2016 biela šalvia je na očistenie priestoru kde medituješ... Nie na meditáciu 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@etelkatelka ved to som jej napisala. Tvoj koment, ze salvia biela mega vec mohol pre novacika vyzniet, ze to urobi vsetku pracu za nu, len som to uviedla na pravu mieru, co sa chytas za hlavu? 😃
@bloger tak ale ona sa pytala na meditacie, nie na sustredenie.
@lindusss2016 a pri meditácií sa netreba sústrediť?
@bloger podľa toho na čo je meditácia zameraná. Ja keď mám meditáciu zameranú na spánok, počúvam hudbu alebo nejakú ,,vedenú,, meditáciu, tak len počúvam, pred tým sa uvoľním a nakoniec zaspím. Nesústreďujem sa prioritne na nič.
@kvetinka75 Však práve nevieme v akom zameraní to myslí autorka.
@bloger ale ked si zapne vedenu meditaciu, tak ju bude relaxacna hudba len vyrusovat 😃 ak by dokazala meditovat sama bez doprovodu, tak sa to tiez nerobi pri relaxacnej hudbe. relaxacia je nieco uplne ine, pri tej su tu hudbu zapnut moze. Aj pri relaxacii aj pri meditacii je dolezite vediet zamerat pozornost do vnutra. Zacina sa tak, ze pozornost sustredime na nadych a vydych. Trening koncentracie, teda sustredenia jr tiez nieco ine. Kazdopadne urcite jej ako zaciatocnicke neodporucam skusat meditovat samej doma. Meditacia je nieco, kam sa musi clovek postupne prepracovat. Neda sa oddelit telo od duse, nemozme ocakavat vysledky meditacii bez dlhorocneho cvicenia 🤷 Naproti tomu relaxacia ako taka je ovela pristupnejsia aj pre siroku verejnost
No dobre tak už meditujte ako chcete baby.
každý má inú meditáciu rád, pre každého to slovo znamená niečo iné, za seba môžem povedať, že pre mňa meditácia je sústredenie sa samej na seba a na dýchanie. Kedysi som potrebovala úplné ticho, teraz mi pomáha tichá hudba, to ma ešte tak viac upokojí, podľa mňa pri tomto nič nie je nesprávne.
Na začiatok skús meditovať v tichu. A sústrediť sa na nič. Každú myšlienku, ktora ti príde ho hlavy ignoruj a posli preč. To je skutočná meditácia.
Kazdy den o 8h rano a o 20h vecer sa kona spolocna meditacia za dobro pre ludi. Ma trvat necelych 15 min. Ide o to zelat vsetkym ludom na celom svete dobro a lasku, tak aby sa spolocnost postupne zmenila na priatelsku, dobroprajnu a navzajom si pomahajucu. Vraj je rozsirena po celom svete a zelanie dobra pre vsetkych mozu vykonavat ako veriaci, tak aj ateisti. Dokonca ked clovek ani nevie meditovat, staci v tichu zelat dobro pre vsetkych ludi. Pri posunu casu na letny sa meni i cas na 9h a 21h.
Alebo si môžeš pustiť CD s relaxačnou hudbou.