Tak by MA zaujimalo ze ci v priebehu DNA je hriech mat polhodinovu meditaciu,Po praci Po uvareni vecwri Po...ved je to Len premyslanie a pokoj.aj Jezis chodil meditovat a postit sa na hory.Preco joga hriech? Lebo pokoj na dusi? .Sam Jezis povedal Pokoj vam.Modlit sa meditovat ved nie je to to iste?
@mackamizjedlaskrecka kľudne medituj koľko chceš. 🙂 Tie zákazy sú len výplodom katolíckej cirkvi, ktorá až tak veľmi nepotrebuje, aby ľudia boli uvažujúci, vnímaví a nedajbože osvietení. Potrebuje poslušné ovečky, ktoré odriekajú predpísané modlitby. Som hlboko veriaci človek, cvičím jogu a neriešim, či sa to niekomu páči, alebo nie 🙂
@mackamizjedlaskrecka tazko mi posudit,ci sa naozaj pytas, alebo len "vyryvas", ale skusim dat odpoved, no vopred upozornujem, nechcem sa hadat a natahovat. (seriozne a slusne otazky mi nevadia,ale tiez som iba laik).
A teraz k teme: krestanstvo nema problem s meditaciou ako takou, skus vyhladat napr "lectio divina" co je sposob citania sv.pisma v ramci ktoreho je i meditacia. Napr. http://www.blumental.sk/casopis/rok_2000/10-200...
Cvicenie samo osebe tiez nie je problem.
Problem je spojenoe jogy s ich mantrou a meditaciou... citala som taky postreh (svedectvo), ze pocas meditovania (pri joge) je problem (priam nemozne) sa pokusat modlit k Jezisovi, clovek sa pritom "duchovne vyprazdnuje". Pri modlitbe sa naplnas Duchom Svatym.
Moje odporucanie - skus sa viacej modlit, pozri nieco o modlitbe chvaly, pusti gospelovu hudbu, citaj bibliu a medituj nad nou postupom lectio divina.
Zbytočne toľko otázok, už si mohla polhodinu meditovať.