Meditácia Ježiš Kristus

Tak by MA zaujimalo ze ci v priebehu DNA je hriech mat polhodinovu meditaciu,Po praci Po uvareni vecwri Po...ved je to Len premyslanie a pokoj.aj Jezis chodil meditovat a postit sa na hory.Preco joga hriech? Lebo pokoj na dusi? .Sam Jezis povedal Pokoj vam.Modlit sa meditovat ved nie je to to iste?

cerez
23. feb 2016

Zbytočne toľko otázok, už si mohla polhodinu meditovať.

alaguema
23. feb 2016

@mackamizjedlaskrecka kľudne medituj koľko chceš. 🙂 Tie zákazy sú len výplodom katolíckej cirkvi, ktorá až tak veľmi nepotrebuje, aby ľudia boli uvažujúci, vnímaví a nedajbože osvietení. Potrebuje poslušné ovečky, ktoré odriekajú predpísané modlitby. Som hlboko veriaci človek, cvičím jogu a neriešim, či sa to niekomu páči, alebo nie 🙂

maria117
24. feb 2016

@mackamizjedlaskrecka tazko mi posudit,ci sa naozaj pytas, alebo len "vyryvas", ale skusim dat odpoved, no vopred upozornujem, nechcem sa hadat a natahovat. (seriozne a slusne otazky mi nevadia,ale tiez som iba laik).

A teraz k teme: krestanstvo nema problem s meditaciou ako takou, skus vyhladat napr "lectio divina" co je sposob citania sv.pisma v ramci ktoreho je i meditacia. Napr. http://www.blumental.sk/casopis/rok_2000/10-200...
Cvicenie samo osebe tiez nie je problem.
Problem je spojenoe jogy s ich mantrou a meditaciou... citala som taky postreh (svedectvo), ze pocas meditovania (pri joge) je problem (priam nemozne) sa pokusat modlit k Jezisovi, clovek sa pritom "duchovne vyprazdnuje". Pri modlitbe sa naplnas Duchom Svatym.

Moje odporucanie - skus sa viacej modlit, pozri nieco o modlitbe chvaly, pusti gospelovu hudbu, citaj bibliu a medituj nad nou postupom lectio divina.