Maznáčik - biely ježko

lucialutt
10. nov 2016

ženy,nemáte niektorá doma ako maznáčika bieleho ježka,celkovo takého malého ježa?dcéra by ho chcela pod stromček,tak zháňam nejaké info čo to žere,ako sa o to postarať?

simca06022011
10. nov 2016
vika9792
10. nov 2016

Moja švagriná ma doma. Ak bývaš v byte, neodporúčam. Jezko je nočný tvor, celu noc vystrája a dost to počuť. Žerie červíky, chrobaky, jablcka, atd. S potravou problem nie je, skor to nočné vyčíňanie moze byt problem , pokial nemas miestnosť kde by si ho zavrela v noci 🙂

slavkicek
11. nov 2016

@lucialutt my sme mali doma pol roka ježka afrického. Syn ho veľmi chcel, aj sme ho kúpili, ale pred mesiacom sme ho posunuli ďalej. Tak ako je v príspevku vyššie ježko je nočný tvor a cez deň celý čas spal. Keď sme ho aj vytiahli z klietky len hľadal miesto kam sa môže schovať a spať. Ale v noci bol aktívny veľmi. Vkuse behal v kolotoči alebo jedol. My sme mu dávali červíky, granule, cvrčky. A ďalšia vec, ktorá nám vadila, že dosť mu smrdela podstielka...museli sme ju meniť 3x do týždňa. ak máš otázky kľudne sa pýtaj. Ale ja po našej skúsenosti ježka ozaj neodporúčam. 😔