Mávate dni, keď nerobíte nič?

26. mar 2023

Ahojte zienky, od kedy ste sa stali matkami, mate niekedy taky den, ze ho cely "prehnijete"? Proste iba relax, oddych, knizka, film, gauc. Lebo mne sa to vobec nedari, mat takyto den. Kazdy den nieco robim, ci uz ukladam, upratujem, varim, chystam nieco jest, aj ked navarim na dva dni, treba to zohriat, potom spratat taniere, naplnit umyvacku - ano, uz aj to ma unavuje. V sobotu vyriadim cely byt a v nedelu vecer uz zasa vidim tam prach, tam nieco v neporiadku atd.
Proste kolotoc, uz ma to prestava bavit. Manzel pomaha, ale proste to je chlap, on nevie tak upratat, navarit, ako ja. A nechcem ho sekirovat, ked sa snazi, ale ja to mam vsetko najradsej podla seba urobene, proste uz som taka. V bordeli sa necitim dobre, cize neviem len tak vypnut. No co mam robit, povzbudte ma dako 😀
Mame umyvacku, pracku, robota vysavaca a ja som uz taka leniva, ze sa mi dakedy ani nechce ist vyvesit ciste pradlo, ked pracka doperie. A nase mamky to ako zvladali.
Rozmaznana som az mi je zle a ustvata som aj tak z prace a z domacnosti. 🙄

janettdamian
26. mar 2023

Nikdy som nemala deň, že by som nerobila nič. Teda iba ak som bola kvôli chorobe neschopná pohybu. V tvojom prípade si treba život zjednodušiť a zamysli sa nad príslovím: "čistota pol života a špina celý" 😀

domkakvet
26. mar 2023

Ja nemám ani deti a voľný deň, že iba pre seba mám len veľmi zriedkavo, aj u mňa treba stále niečo, čiže voľný deň, tak raz do mesiaca.

zenulkaaa
26. mar 2023

Ani nie. Premýšlam, že ja ani neviem ticho sediet a nič nerobit. Stále čosi robim a mna to bavi. Mám rada, ked mám dni nabite. Vlastne ja sa nikdy ani len nenudim. Syn dokonca chodieva niekedy na vikend k starým rodičom, ale teda ešte sa mi ani jeden z tých vikendov, alebo dni nestalo, že by som fakt nič nerobila. Vždy aj upratujem, aj sa venujem zálubam, aj kadečo ine porobim čo treba. Ale teda len tak ležat celý den napr pred telkou, to by sa mi fakt nechcelo. Mna osobne by to ubijalo viac ako tá robota a neustály kolotoč.

pribinak
26. mar 2023

Áno niekedy sa mi pošťastí, ale ja už mam velkacka, nie malé dieťa. Veľmi veľa závisí od veku dieťaťa.

Ale sedieť na gauči nie je nič pre mna, ja mam rada prechádzky, tury, divadlo a tak sedieť na gauči je pre mna nuda

evuska135
26. mar 2023

Ja to napriklad ani neviem. Si poviem ze budem oddychovat a potom aj tak nieco pojdem robit lebo mi je dlho 😀

dzulli1980
26. mar 2023

Za mňa by si mala zľaviť z nárokov, čo sa poriadku týka ... ja som furt v jednom kolotoči už 7 rokov - odkedy som mamou, no keď cítim, že jednoducho musím vypnúť, lebo na mňa všetko padá, zoberiem si deň voľna, ráno odvediem dcéru do školy a potom prídem domov, vyvalím sa na gauč, uvarím si kávu, pozerám TV alebo jednoducho spím, aj 5 hodín, čo sa týka domácnosti, varenia, nerobím absolútne nič ...

dennkka
26. mar 2023

Áno, mám, každý rok 25.12. nič nerobím. Teraz neviem, akého smajlíka mám použiť, či plač alebo smiech.

silvia6530
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svetlonos
26. mar 2023

Ahoj,
ved si hned mala dat nadpis: precitajte si, aka som ja sikovnica sikovna 😁.
Pokial mas vsetko najradsej podla seba, navarene ci upratane a sklony byt monk, n8kdy ale nikdy takyto volny den mat nebudes.
Necha jeden den robit vsetko muza a vykasli sa z vysoka na to, ako to uprace/ neuprace a co uvari.
Neviem ake stare deti mas, nech starost o ne tiez preberie on alebo babka na lenivy den.
Alebo nechaj deti vikend muzovi a ty odid na wellnes - izbu ti upracu, v restike uvaria, uteraky operu. Idealny stav 😉

queen_mary
26. mar 2023

Ano, mam. 😁 proste sa zbalim, idem na rodicovsky dom a muza s dietatom necham doma. Popijam vinko uz od obeda, citam knizku, pozeram serialy, stare fotky, prechadzam sa. Niekedy struhnem este kavu s kamoskami, alebo vecer s kamoskami. Spim asi do 10, dam si brunch a idem dom 😀 odporucam taky reset kazdemu.

zobaka
26. mar 2023

jasne, ze hej, ked nevladzem kludne si lahnem 😝

queen_mary
26. mar 2023

A inaj zaujimavy clanok na danu temu: https://www.forbes.sk/psychologicka-potrebujeme... da sa vypocut aj ako podcast

nicicka
26. mar 2023

Každý víkend jeden deň. Co som stroj? Cez víkend sa nakmitam dosť...ja to potrebujem aby som vedela fungovať. Ak človeka trocha zaujíma sebarozvoj tak sa dozvie že relax a oddych je jeho neoddeliteľnou súčasťou. Niekomu však stačí 1x za mesiac mne 1x za týždeň. A vôbec sa necítim blbo že podlahu nemám umytú 2 týždne...

nicicka
26. mar 2023

@queen_mary presne toto som myslela

konikkon
26. mar 2023

Áno. Napríklad aj dnes. Som v 39 TT, takže v poslednej dobe mám veľa takých dní. O 9 sme vstali, manžel prezliekol dcéru, dali sme si raňajky, on spratal, naložil mycku. Pili sme kávu v obývačke, dcéra sa hrala, sem tam my s ňou. Na obed išla spať, my sme si ľahli s ňou. Potom sme sa nachystali a išli sme do reštaurácie na obed. Nasledovala prechádzka, koláčik, káva a cesta domov. Dali sme dcére večeru, manžel ju okúpal, ja som ju obliekla do pyžamka. Neskôr, sme si v posteli čítali knihy, kým dcéra išla spať. Čiže z domácich prác som dnes neurobila úplne nič, ale 15 mesačnému dieťaťu sa jednoducho nedá nevenovat. Tak neviem, či sa to ráta ako nič nerobenie.

h2
26. mar 2023

Také dni som nemala, ani ako bezdetná. No a od pôrodu už vôbec nie. Ani mi také dni nechýbajú. Je fajn si občas poleňošiť zopár hodín, ale celý deň určite nie.

silvia6530
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nicicka
26. mar 2023

@silvia6530 snažím sa o to. Nehovorím ze mi to vždy vyjde ale potom som z toho nervózna 😁

luccija
26. mar 2023

Nie a ani by ma to nebavilo.Nerobim nič len, keď som chorá.Potrebujem aktívny oddych, ale zásadne cez víkend neupratujem a snažím sa navariť v piatok, alebo v sobotu na 2 dni.Praca v domácnosti je neviditeľná, ale prach na druhý deň ma vôbec netrápi.

maminkadeticiek
26. mar 2023

Nieee 🤣🤣 donkelu,na to je taky dobry vtip,ze sa pytaju matiek co robia vo volnom case.Ale kurnik nespomeniem si ako to bolo...

derdia
26. mar 2023

Ano mam volaledy som stihala vsetko... Uplne vsetko. Od rana v praci, po praci pranie, bicyklovanie, jedenie, varenie, uspavaniee...a takto 5 rokov. Drb po piatok rokoch zostala som mna cista trosku. Minula som vsetko.. Zozrdala som sa pre rodinu...
Teraz pridem z prace, prelezoem sa, zadnem na gauc pijem kavu.. Pozeram seriali. Dieta cely den v skolke malo kopec aktivit a takze bude je pri mne alebo si maluje alebo krsli...my sme poriadku milovany. Mame max prach... Ten utieram raz za 2 tt. Roboticky pustim lazfy druhy treti den.a kuchunu mam vzdy vyluxovanu... Kupelne raz za tyzden prebehem fixinelou su ako nove... A ostatne sedim...a nezaujima ma nic. Dovolim si zabudnut a dovoleim si nespravit. Pre svoj oddych a zdravie.

andrejka1974
26. mar 2023

Uvoľní z upratovania jednoducho si vyloz nohy a nič nerob,ja si občas taký den nájdem alebo aspoň pol dňa a vermi bordel počká ale zdravie je len jedno a netreba to preháňať

kaktusik007
26. mar 2023

samozrejme - ako osamely rodic s dvomi detmi do roka by som bez dni, kedy nerobim fakt ze nic, bola davno hospitalizovana na psychiatrii.

ale teda ja som regulerne invalid - cize uz som pochopila ze telo neda to co davalo a najma chapem, ze ked chcem zit este dlho, musim sa setrit. Poriadok pocka, deckam raz za cas sucha strava cez den neublizi a potom, su jedla hotove behom par minut... a aj synovia sa naucili ze niektore vikendy - v zime najma - prelezime v pyzame na roztiahnutom gauci v obyvacke a cucime napriklad na Wednesday ;)

denden77
26. mar 2023

uz 2,5 roka som taky den nemala 🤣
nie, ze by sa nedalo.. ale uz to ani neviem 🤷‍♀️😊

aduskatt
26. mar 2023

Jasné a hocikedy vez výčitiek. Nemám s tým problém. A teraz keď je už dospelák, tak ah dva dni.-)

thoughtfulweirdo
26. mar 2023

Nie, lebo to nepotrebujem 🙂 skôr potrebujem viac času na všetky tie aktivity, čo mám v pláne 😄 stačí mi, keď ako chorá pár hodín polihujem a už som celá znudená a otrávená.

taminka1986
26. mar 2023

Ja sa snazim aby bol aspon kazdy druhy vikend presne taky,ze ani nevarim,objednam,max.hodim pradlo do pracky a nasledne do susicky. Cez tyzden nemam cas,nahanam sa ako besna a vikend si nenecham pokazit tym ze musim nieco robit

zuzinka888
26. mar 2023

@dennkka tk fakt? Ani neohrejes jedlo? Ani neupraces riad ked dojete? Lebo pre autorku je aj toto praca/ problem.