Mávam zlé nálady

1. feb 2023

Ahojte. Kde inde sa uprimnejsie vypisat... ide o to, ze raz za cas (a obvykle v case menstruacie pravdaze) mam naozaj blbe dni. Vsetko na mna dolahne. Domacnost, ktoru upratujem bezvysledne dookola, choroby, ktore sa na nas lepia, to, ze pracujeme cin dalej tym viac a cim menej toho mame (posledne 2 mesiace naozaj ratame kazde euro a pytame sa jeden druheho, kolko este mame na karte). Premyslam, co robime zle, alebo co by sme mohli robit lepsie, no doba je tazka, nech pozriem na akukolvek inu pracu, ceny vsetkeho stupali, akurat platy nie. Zijeme priemerne, ale mam naozaj strach o to, co bude dalej. Stale sme si vedeli poradit, zariadit pracu, zaobstarat byvanie, no posledne obdobie v nicom nevidim zmysel...

lily14
1. feb 2023

To je zivot

autor
1. feb 2023

@lily14
Nie som este babicka, takze som si toho este vela neodzila, ale som uz mamou 2 deti, presli sme si dobrymi aj zlymi obdobiami, sami sme sa stavali na nohy, takze to nebolo ruzove. No nikdy som nemala konstantne pocit, ze zijem zlu a bezvychodiskovu dobu....

martinp288
1. feb 2023

Hlavu hore. Keď ste dvaja a obaja zodpovední, poradíte si. Nám sa tiež situácia zmenila, povedal by som že aj zhoršila, keďže moju polovičku čakajú dve operácie čo prináša aj pokles príjmu. Zas ja viem že sa musím viacej obracať, aby som pomohol ja. Keď som nemal prácu pomáhala ona, teraz je rad na mne keďže prácu už mám.

autor
1. feb 2023

@martinp288
Drzim palce, nech to dobre dopadne.
U nas je praca problem a je skvele, ze to vie jeden z vas potiahnut. Ak by to mal tahat niekto z nas z jedneho prijmu, urcite nevyzijeme, pretoze zarobi na poplatky (maximalne). Ceny ostatnych veci strasne stupli (potraviny, palivo, lieky /kazdomesacne platime v lekarni dost vysoke palky/, oblecenie pre deti, plienky, umele mlieko).... na to by jeden z nas musel mat aspon 2 prace a sama neviem, kde v okoli by sme ich hladali ☹️ je to ubijajuce a myslim ze nik nepredpokladal takeho kovidove a vojnove casy...

elenka.k
1. feb 2023

no napíšem ti ,že nie si jediná, ktorá máva nálady a to hlavne v čase M-ka, ktorej všetko vadí, nevie, čo by mohla spraviť ešte niečo, aby sa mala lepšie .... sú to asi hormóny, skôr niečo čo v čase M-ka produkuje rýchlejšie a telo dáva pociťovať mozgu jeho nedostatok.
Musíš sa s tým vysporiadať sama, a začať to ovládať. Myslieť nato, že s tým nič nenarobíš, ak budeš chmúravá, nervózna - iba sama sebe ublížiš a samozrejme hádkami aj partnerovi - mn.
Čo sa týka peňazí - tých nikdy nie je dosť a to pre všetky kategórie. Musíš sa čo najskôr zmieriť so svojím životom, pri najhoršom - čo tak zmena?? Najťažšie je začať niečo nové, lebo strach nám bráni, urobiť prvý krok.

lennaa
2. feb 2023

Mavam to podobne. A presne je to v case pred menzesom alebo pocas neho, vtedy mam pocit akoby na mna proste vsetko dolahlo, vsetko je zle, som nervozna, nestastna, mam pocit, ze sa mi vsetko ruca a vadi mi ozaj kadeco. Zaklad je pre mna vtedy vela casu travit vonku, navzduchu a co najviac sama.