Mátestropné koľajničky na záclony/závesy?

sednaja
15. nov 2014

Máte ich na šírku okna, alebo dlhšie (presahujúce okno ako klasické garníže +/- 20 cm na každú stranu)? A vzdialenosť od okna ak je pod ním radiátor (hneď zarovno so stenou, alebo ďalej)?
Prípadne nejaké tipy/triky ako si zkrášliť okno, nápady, fotky, rady? Ďakujem

oladuna
15. nov 2014

@sednaja Tie garnize su tak urobene ze kolajnicky idu asi 10cm od steny ale neviem ci sa take starodavne typy este vyrabaju 😀
Ja by som ich nechcela.moja mama to ma a je s tym iba otrava ked to davas hore a tie zabky cim su pricviknute zaclony sa niekedy pokazia v tej casti kde sa napajaju na kolajnicu.
Kup si modernu tyč s krasnymi ozdobami na kazdom konci a potom na to sa pekne daju urobit zaclony aj zavesy.ja osobne by som volila zaluzie na oknach a iba nejake krasne zavesy na stranach okna.zavesy sa tiez daju prichytit takymi uchytkami v strede a to si mozes vybrat ake len chces.
Na radiatory predavaju krasne kryty s dierkami aby teplo mohlo vykurit izby.Da sa vybrat podla vkusu.
Mozes si pozriet na nete rozne typy stylov. Napr. ja pracujem.v hoteli a tam mame nadhey. Pozri si www.mayflowerhotel.co.uk alebo www.newlindenhotel.co.uk alebo www.twentynevernsquare.co.uk

sednaja
autor
15. nov 2014

@oladuna Ďakujem za reakciu. No neviem či sa bavíme o tých istých koľajniciach, lebo ja nehovorím o tom, čo bolo pred 20-timi rokmi. Ja klasickú garníž dať nemôžem (mám okná zarovno so stropom) a ani nechcem. Ani som nevedela, že koľajničky existujú, ale keď som videla (na nete) ako to môže byť upravené )ani nevidieť, že sú na niečom závesy zavesené), tak sa mi to zapáčilo. A záclony nechcem dávať ani ja, len ozdobné závesy, ale kupujem dvojkoľajničku (pre istotu do budúcna). Dokonca existujú aj také garníže, ktoré nejdú zo stropu, ale ešte ponad strop (v strope je normál diera), ale to sa rieši pri rekonštrukciach, príp. nových stavbách, ale vyzerá to zaujímavo.
Źalúzie máme a keby som nemala už kúpené nejaké závesy, tak ich asi vôbec neriešim, ale je pravda, že zútulnia bývanie.
A radiátory máme pekné nové, nemám potrebu ich zakrývať.

barbora59
16. nov 2014

@sednaja ahoj mam tie kolajnicky co myslis, je to velmi moderne a vyzera to super. je vlastne tenka , kovova, zaclona sa nariasi , daju sa háciky a tie sa nastoknu na tzv bežce a sup snimi do kolajnicky.mam zaclonu aj dekoracny zaves , pekne riasenie a kolajnicku nevidno a je to ako pises nevidno ju. poslem foto na mail ak chces .zaclony mam z luxusneho studia , oni prisli a robili aj tieto kolajnicky takze tak🙂

barbora59
16. nov 2014

@sednaja ak chces pozri si 1 .11 som davala v skupine pekne byvanie 1 foto tam kusok uvidis

mawka
16. nov 2014

@sednaja my ich akurat vrtame, ja som spokojna, mam ich po celej sirke, lebo neznasam garnize len okolo okna. je to tiche a haciky zacvaknute v zaclone mozes na zaclone nechat a tak prat. jednoducho navlecies do kolajnicky. osobne neznasam tycove garnize. a navyse na bielom strope ta kolajcnicka biela zanika. mam to dalej od radiatora.

traffic
16. nov 2014

a nemate niekde foto ako to vyzera lebo ja tiez riesiem kupenie garniz len chcem mat aj zavesy alebo len zavesy a tak hladam nieco moderne stylove

sednaja
autor
16. nov 2014

@barbora59
@mawka Ja som si objednávala plastové, lebo kovové mi prišli veľmi drahé, tak dúfam, že niečo vydržia. Na dĺžku koľajničky sa pýtam preto, lebo mám dilemu, v obývačke mám okno takmer v strede steny, tak dávam koľajničky, ktorých konce sú zaoblené k stene. V ďalších izbách mám však okná v rohu, tak hlavne tam neviem či ich dať presahovať alebo len na dĺžku okna, či je nejaká norma, alebo proste kto si ako dá, tak bude mať. Tie okná sú blbo riešené, takže na jednej strane mi záves v podstate bude zakrývať sklo a z druhej strany by mohol byť záves na stene - len či to nebude blbo vyzerať........v mojom prípade je asi zbytočné dávať koľajničku na celú dĺžku steny, len neviem, či ju vôbec mám dávať dlhšie ako je dĺžka okna (alebo asi len minimum, že?)

mawka
17. nov 2014

@sednaja ja mam tiez plastovu, kovove su drahe, to ano. zatial drzi fajn. ako som pisala, mam po celej sirke steny, 4 metre dlhu. okno je v strede, v strede mam zaclonu a po bokoch pojdu zavesy, este sa mi obsivaju. ja mam na jednej strane trubky od kurenia, preto som dala po celej sirke steny, aby boli tym zavesom zakryte. a mam to po zem, to je dalsia moja uchylka, dlhe zaclony 😀 kratke neznesiem, aj ked mam pekne radiatory. a u teba, ak mas jedno okno v rohu, daj zaves na jednu stranu a nejak ho uchyt do boku s dekoracnou snurou, moze to byt pekne aj tak. no a na navliekanie som si z kazdej strany nechala asi 5 -7 cm a v pohode to ide navliekat. som velmi spokojna, rozhodne to lepsie vyzera ako na zaclonovej tyci.a hlavne je to tu zutulnene. nie je to okolo okna take hole.

sednaja
autor
18. nov 2014

@mawka No, tak to sa teším, mám tie koľajničky objednané cez internet a tento týždeň by už mal dôjsť, tak nápady nejaké sú, budem ich skúšať realizovať v praxi. Do obývačky ešte nemám záves kúpený, tak tam sa riadne vyšantím. Inak s tými rúrami si to vymyslela dobre, my ich tiež máme na spodku steny a otravujú ma.

milagros007
4. mar 2016

@barbora59 Ahoj. Mohla by som ta poprosit o foto tej garnize zo zaclonou a zavesom. Neviem sa rozhodnut aku garnizu vybrat. Dakujem.

barbora59
4. mar 2016

@milagros007 detska izba

monikaferkova
31. máj 2017

@barbora59 môžeš poslať aj mne foto?Macicka24681@azet.sk

zuzanka1984
27. okt 2017

@barbora59 prosim ta, mate ich plastove alebo kovove? dakujem.. su paradne

luckajamborova
21. feb 2019

Mňa by zaujímalo kde sa dajú kúpiť závesy alebo záclony šité na mieru máme okno aj s balkónom ďakujem za odpoveď

kermitka
28. máj 2020

Ma niekto skusenosti ako namontovat kolajnice na strop-obavam sa ze stop nemame uplne rovne.To sa potom vyspravuje s akrilom alebo ako treba riesit?Dakujem za rady.

spadzira
29. mar 2022

@barbora59 dobrý deň,môžem sa opýtať,koľko CM od steny ste montovali garnizu? Ďakujem