Máte vyrážky z nosenia rúška?

11. apr 2020

Ahojte,
mam podozrenie, ze sa mi z nosenia ruska robia vyrazky na tvari, dnes som mala prvykrat aj rucne robene rusko - predtym som pouzivala tie doktorske a mam pocit, ze tie su pre moju plet nie moc vhodne, mate podobnu skusenost ?

missdiva
11. apr 2020

Myslim, ze zalezi od materialu ako pri obleceni, ja napr. preferujem veci zo 100% bavlny. Z inych sa mi niekedy urobi alergia.

deti95060810
11. apr 2020

dcére sa spravil strašný výsyp a nevieme čo s tým...máme podozrenie na rúško...

autor
11. apr 2020

mne sa skor robia vyrazky klasicke nie vysyp ani alergia to nevyzera byt

sara07
11. apr 2020

skus bavlenené biele nefarbené pripadne jednovrstvové možno zaberie , na sashe dostat aj také ako nie je to ako viacvrstvové ale lepšie ako nič

diewcatqoo
11. apr 2020

Mam to aj ja. Mam ruska z kvalitnej bavlny, mam farebne a biele. Je uplne jedno, ktore z tych dvoch si vezmem. Vecer mam hned kasicke vyrazky na tvari v miestach, ktore boli zakryte ruskom.
Takze rusko nosim len v najnutnejsich pripadoch - ak idem raz tyzdenne do obchodu, ak idem vyniest smeti a ak idem na prechadzku (hned ako som mimo civilizacie, rusko davam dolu).
Okrem tych vyrazok na ksichte sa mi cez rusko otrasne dycha a vzdy, ked ho mam na tvari, mam plny nos.

janinuska
11. apr 2020

Aj mne sa cez ruško zle dycha, je mi to neprijemne nosiť ho, nosím ho len nevyhnutne do obchodu na poštu atkď, keď nemusím tak von radšej nechodím, kolko je vlastne pokuta za nenosenie rúška? Aj to niekto kontroluje?

autor
11. apr 2020

@janinuska myslim, ze pokuta je 1000eur

majamat
11. apr 2020

poznam pomerne dost ludi, ktori maju z ruska vysyp. nie je problem ani ten material a pod,a le to, ze to rusko musime nosit, nadychas si do neho a zvlhne a mnozia sa v nom miktoorganizmy. minule som isla do prace skoro rano a chodim peso aj mimo obce. tam si dam rusko nizsie, alebo mi len na jednom uchu drzi. no ked som bola blizko budovy, nahodila som si ho na tvar a tu chvilu so som ho mala, som mala pokozku total vlhku pod nim.

neviem ako to robis s ruskami, ale treba ho po pouziti oprat. idealne je, nenosit h prilis dlho. je lepsie ich mat viac a casto striedat.

@janinuska mne sa tiez blbo dycha. byvam pod kopcom a v bytovke na 3.posch. bez vytahu. kedysi, to uz bude 25r, co mi doagnostikovali chronicku bronchitidu a odvtedy kaslem. hlavne ked idem do kopca, ci do schodov. a teda je to fakt prijemne, ked pri kasli vtahujem do ust tu latku z ruska. a aj sa pomaly bojim zakaslat, lebo kazdy hned spozornie.