ahojte baby, prvý krát budem s deťmi letieť dlhšie ako nejaké 2-3 hodinky, konkrétne 9 hodín. viete poradiť, ako zvládnuť cestu v pohode? deti majú 6 rokov a menší 11 mesiacov. let tam bude na noc (start o 21), starsi hadam prespi, mladsi tiez, aj ked asi pricucnutý na mne (kojím takže hadam mu "zapchám hubu"). ale cesta spat je cez den, cca od 9.
dakujem vopred za tipy a nápady
čauko
Ak idete s malymi detmi, treba to nahlasit dopredu a zvyknu davat prve sedadla v lietadle kde je pred vami len stena a viac miesta. Pre babatka do tusim 9 kg existuje Baby basket, vacsie dieta bez naroku na sedadlo musi byt na nohach a priputane s rodicom.
ahojte, ja som sice neletela s babetkom este tak dlho, ale ked sme boli este dvaja, tak len k tomu lietadlu, predpokladam ze letite na dovolenku 😉 my sme tak leteli z Uk -Karibik a tie letiadla su vacsie ako klasicky Ryanair ,ale to len kvoli poctu ludi, inak co sa tyka miesta je to to iste,tiez dost stiesnene. Navyse boli len male televizoriky na sedadlach. Tak vam drzim palce nech to s tymi deturencami vydrzite a zvladnete 😀
Odporúčam hlavne prebookovať ten ranná let na nočný 😅 Mylím, že s väčším dieťaťom nebudeš mať problémy, malý počítač, knižky, farbičky... to by malo stačiť.
S tým menším to bude väčšia "sranda"... v 11m veľmi dhlo nevydržia pri hračkách, neudržíš ho ani pripútaného, prechádzať sa dá len obmedzene... zobrať si so sebou šatku, ak máš.. ja som s malou cca do 2r vždy letela tak, že som ju mala v slingu na sebe. Dostaneš síce bedničku, kde dieťatko môže spinkať, ale takýmto "veľkým" deťom sa tam už nepáči.
No a nezabudnúť obľúbeného spinkáča, nejaké keksy, zvyšok dostaneš na palube.
Prajem pevné nervy, ja som takých letov absolvovala dosť, ale cca do 3r to vždy bolo o držku 😅
neviem, aku povahu maju tvoje deti, ale nasa spala "az" 2 hodiny a zvysok som ju musela zabavat... takze sme kreslili, pozerali dvd, skladali puzzle a pod... ku koncu uz ale o nas vedeli asi aj v pilotnej kabine, lebo jej bolo dlho a vrestala jak na lesy... 😅 😅
...ale zas chlapec vedla spinkal a bol hore dokopy max tie 2 hodky...
...dieta do 2 rokov sedi na kolenach, nasa uz mala cez, takze sa to este dalo, ale neviem si predstavit mat ju celu cestu na sebe...
My lietame kazdych 6 tyzdnov, deti su profici, mala ma svoj nintendo DS - pokial maly nema, vrelo odporucam, na cestovanie nie je nic lepsieho, su hry, ktore zvladne, da sa s tym zabavit cele hodiny. Dalej vlacime jej kufrik na malovanie a rozpravkovu knihu.
Pre OBE deti vankusik pod hlavu a teplu detsku deku. Vzdy! vypnut tie fukare nad hlavou, aby deti neprechladli. Aj tak tam byva zima.
Pre maleho kopu snackov, chrumky, pokrajane ovocie, baby kekse, co najviac, rozne druhy, mliecko, vodu, nejake auticko na hranie - ale - cielom je aby dieta mensie ten let prespalo. Komplet oblecko na prezlecenie (aspon 2x), ked sa obleje, precika, prekaka, je to blbe nemat to ako riesit.
My sme posledne leteli v oktobri a takto to skoncilo 😉 Spanok medzi nami na sedadlach. Maly si z tohoto letu bohuzial doniesol *darek* anginu :( Ale spali obaja - takmer cely let. Max spi v lietadle vlastne vzdy.
tak ja mam s letmi (dlhymi) bohate skusenosti, pre vekovu kategoriu 1 rok a akcne dieta odporucam ak to nie je nevyhnutne neletiet, ak sa inak neda,tak obalit si nervy tonou cokolady, zabalit diazepami a vydrzat, letela som s 13 mesacnym - 1. a posledny krat v zivote, sama bez manzela, iba so starsou dcerou, cesta tam bola v noci - to bolo ok, i ked na prsniku bol cca kazdu hodinu a po 9 hodinach drzania 10 kg dietata som bola polomrtva, nebolo to nic oproti ceste nazad ked sme leteli pocas dna, nespal ani 1 hodinu v kuse, nechcel sediet, bol primaly na pozeranie telky, dlhsie citanie, nic ho este nebavilo viac ako 10 min, vkuse som mu pchala prsnik nech je aspon ticho, nechcel ani jest, ani maskrty, ani sediet,ani lezat len behat, pri letuskach si nasiel fajnovu mlacku vyliatej vody a v nej sa prehral krasnych 15 min, obchytkalo ho minimalne 30 ludi (zltacku nastatie nechytil, vsetci zasadne chytaju detom rucicky), kazdy sa snazil ho zabavat, len aby nereval, v ten den sa mi urcite objavili prve sedive vlasy.
Ked sme isli tento rok z dovolenky, nejakych 6 hodin letu, bol tam jeden parik s ani nie rocnym dietatom, dieta revalo uz na letisku a prerevalo celych 6 hodin, este ze som mala sluchadka na usiach a pozerala film i ked maly prekrical aj to, uz som myselela,ze im to decko zoberiem a zavriem na WC, dokonca mu nezobrali ani cumel !!!!! Takze v mene tvojich spolucestujucich pribal prosim ta cumel, teda aspon 5, keby sa nejake stratili.
Joj a s extra miestom na nohy a pod. urcite nerataj, ak letis economy class, budes natlacena jak sardinka v konzerve.
@sisaka - ono je to pekne povedane "ake su to svinuchy rodicia ked mu ani cumel nezobrali" - ja by som mladsej mohla zobrat aj celu zbierku cumlov a aj tak by mi to bolo na prd - lebo dcera na cumel ani nepozrela absolutny nezajem, flasa tiez nie a prsnik ked sme prvy krat leteli mala okolo 13mto sa trochu zabavila ale napriklad pri vzlietnuti mi prehucala skoro vzdy absolutne cele vzlietanie - neznasa ked ju zapasem pasom vtedy sa zacne vzpinat a rycat na celu kabinu a nepomoze jej pri tom absolutne nic a uz vobec nie nejaky cumel ten by asi tak vystrelovala po celom lietadle 😀 😀 😀 😀 😀
ja co som robila bolo sadnut si ku ulicke dieta pustit do ulicky a davat pozor aby nezavadzalo - boli lety co som neletela ale som prekracala celu cestu - ale aspon nerucala. pri poslednom lete si dokonca nasla kamaratku a tak spolu behali pomedzi ludi - a inaksie vela krat sa najdu aj mili ludia, ktori namiesto toho aby sa pohorsovali ze deti vyvadzaju ako besne sa ich snazia dokonca aj zabavit, staci, ze mu ludia robia opicky a dieta sa hned ma na co divat a co robit 🙂 a trochu sa odputa od toho ze je v uzavretom priestore
Aj nas to caka, ja som este takto dlho neletela, tak neviem ako je to s komfortom, hadam to bude pohodlnejsie ako v klasickych boeningoch, kde je clovek na cloveku nacapeny a ked mi sedi dieta na kolenach, tak kope do chudaka prisediaceho 😅 dufam, ze sa tu ozve niekto, kto je v takychto transatlantickych letoch zbehly 🙂