Máte tiež zlý deň?

30. nov 2023

Iba sa potrebujem vyrozprávať, ani nemám komu. Ide na mňa depresia spojená s týmto na nič počasím, starší syn bol chorý, iba sople a kašeľ, chytil to od neho mladší a ten má už 4 deň horúčky, kašle až zvracia a dusí sa (berie atb), ja som tehotná, rodim v apríli, som na rizikovom a tiež už dnes pociťujem, že na mňa niečo lezie, takže sa tomu pravdepodobne nevyhnem. A tak celkovo na mňa prišiel strašne zlý deň, keď si predstavím, že o týždeň zas pôjdu do kolektívu a znova donesú kadejakú pliagu takto pred vianocami 😭 nenávidim choroby, strašne sa o tie deti bojím keď sú choré.. a teraz už mám takú depresiu, že väčšinou sa teším na ďalšie dni, plánujem čo budeme robiť, teraz na Mikuláša a podobne, ale od dnešného rána som tak vyhoretá, že vôbec nepremýšľam čo bude ďalej a na nič sa neteším 😩 tiež máte takéto dni niekedy? Pomáha vám niečo nato?

veklipo
30. nov 2023

Skus to presne tak ako si to napísala, povedať partnerovi, kamoske, mame. Komukoľvek len nech je to živý človek.
Mňa strašne mrzí táto doba, keď ľudia o svojich pocitoch píšu neznámym a neskúsia najprv hľadať pomoc v okoli.
My Ta tu polutujeme, ale reálne ti asi nepomôžeme.
Rady: “neboj, vydrž, bude lepsie” sú dobre mienené, no pre niekoho mozu byt aj nebezpečne.
Pustí si vianočné rozprávky. ❤️
Drž sa

uhnakova
30. nov 2023

Chapme, tiež sme si užili svoje, keď boli deti menšie. Ak máš deti alebo aspoň jedno dieťa ešte v škôlke, tak ho tam do vianoc nedaj a možno vydržíte zdraví. Školák ziaľ musí, aj keď kým boli moji menší a videla som, ze už máme zdravie nalomené, tak som párkrát takto v zime predĺžila víkend o piatok alebo pondelok, deti nešli nikam a vždy nám to prospelo.

madeincssr
30. nov 2023

Dievka moja, odpočiň si nejako spolu s deťmi, vyvaľte sa na gauč, buďte spolu pri sebe, zapáľte si sviečku, pozrite si spolu pekný film... Mne, keď mám kašeľ (suchý či vlhký) sa niekedy darí trošku ho potláčať, predýchavať, práve z dôvodu toho "rozdrásania sa" až k vracaniu. Niekedy suchý kašeľ môže zhoršovať aj prekurovanie (príliš vysoká teplota a/alebo nízka vlhkosť v miestnosti). Dokorán celkom vyvetraj miestnosti, kde momentálne nie ste.

h2
30. nov 2023

@veklipo Teda, tie rozprávky vôbec nie sú zlý nápad! 👍
Autorka, uvarte si čaj, alebo kakao, alebo hocičo, čo máte radi, nanos na sedačku kopu vankúšov, nejaké deky, nakrájaj ovocie, alebo pokojne nasyp do misky sladkosti a pustite si rozprávku, alebo nejaký krásny upokojujúci film.

madeincssr
30. nov 2023

Imunitu posilní dostatok spánku a dostatočný pohyb na čerstvom vzduchu. A že to je argument, keď to hovorí ten, čo práve doma maróduje s Covid-om! 😀

ivangeline
30. nov 2023

Ja mam taketo myslienky....ked si dovolim mat taketo myslienky. Je lepsie sa sustredit na pozitiva. Tu a terazz. Buducnost. Nezanedbavat sa a mysliet aj na seba. Nielen na deti. Domacnost. Muza.
Musim poklopat ale toto zimne obdobie zatial depka u mna neprepukla. :D Mozno to je tym,ze konecne pravidelne jem zelezo a Dcko.. a snazim sa cvicit?

autor
30. nov 2023

Ďakujem ženy, dobre sa mi to čítalo, skúsim..

anetka34
1. dec 2023

@veklipo dnes je už naozaj taká doba ako píšeš. A je to veru smutné. Nikoho už dnes problémy iného nezaujímajú. Kedysi sme s kamoškou prebrali všetko čo nás trápilo a donekonečna sme sa bavili o chlapcoch a o škole čo sa tam deje. Dnes aby si hľadala psychológa keď sa chceš vyrozprávať. Je to naozaj smutné.