Máte strach z budúcnosti?

libi626
2. jún 2024

Ahojte. Má niekto strach z budúcnosti, napríklad sťahovanie, svadba a podobne.? Neviem si predstaviť sa za niekoho vydať, asi preto že mám strach zo sklamania, opustenia, podvádzania. Aký máte na to názor? Dá sa to prekonať?

pribinak
2. jún 2024

@libi626 o tak sa nestahuj, nevydavaj.

Alebo skús psychoterapiu, mizno máš nejakú vnútornú boliestku, ktorú si zatlačila a teraz keď vieš že budú nejaké životne zmeny, tak sa tá bolestka ozýva

nelly234
2. jún 2024

Veľa zo svojej budúcnosti môžeš ovplyvniť, ak nechceš, tak sa napr. nevydávaj. Skús nemyslieť na to, čo by sa mohlo stať za päť rokov, ale na prítomnosť. Zrelaxuj s dobrou knihou v ruke alebo na prechádzke v prírode, a keď sa budeš chcieť vydať, tak to rieš až vtedy. Pokiaľ sa ti to ale nadarí, skús vyhľadať odborníka.

libi626
autor
2. jún 2024

Ďakujem za rady. 🙏

0silvia0
2. jún 2024

@libi626 nikto nevie, co ho v buducnosti caka. Cize je uplne zbytocne sa tym stresovat vopred. Treba zit naplno tu a teraz a ked pride nejaky problem, treba ho riesit potom.

zmrzlinka2021
2. jún 2024

@libi626 nemusíš mať vôbec žiadny vzťah s mužom. Môžeš v pohode ostať single celý život. Ale ber do úvahy, že život je náročný a problémy sú jeho súčasťou. Podstatný je tvoj postoj k nim.

neviditelnypes
2. jún 2024

Výborný liek na neurčitý, dlhotrvajúci strach alebo obavy je - krátky silný konkrétny strach, ale naplánovaný a bezpečný. 🙂 Naozaj, napríklad vyliezť na stenu, skočiť padákom, ísť prvýkrát na motokáry, upratať pavúka 🙂, rôzne adrenalínové zážitky.

gabika0825
2. jún 2024

@libi626 ja mam skôr strach z budúcnosti že čo bude keď tu moji blízky už nebudú. Veď svadba a sťahovanie niekde na lepšie miesto sú skôr pozitívne veci ako negatívne.

natalka13
2. jún 2024

Este si sa nikdy nestahovala?
Strach zo svadby ? Potom.mas strach aj mat vztah. Nezamilovala si sa este teda.

eva8
3. jún 2024

Trosku ti aj rozumiem. Skus zit v sucasnosti a ked to pride, vyriesis (laska, stahovanie, osamostatnenie sa, svadba..., cokolvek). A das to, uvidis. Vsetko dopadne, ako ma. Stale je nejake "keby, co ked". Dolezite je spravit nieco zo srdca a dokladne. Kym nieco nepride, neboj sa. A ked budes mat tremu, strach, nic sa nedeje. znamena, ze ti na tom zalezi. A ked sa nieco pokazi, nevyjde podla planu, tiez nevadi. To je zivot. A oplati sa zit a zazit. Cokolvek. Bez nestastia nepozname/ nevazime si skutocne stastie. Trapasy zas osviezuju 😉 Neporovnavaj sa z inymi, si jedinecna. Vsetky sme unikatne 🙂
Ja som niekedy nepovedala, alebo nespravila nieco, lebo som sa bala zlyhania, alebo som sa hanbila. A mala som. Pomohla by som aj inym.
🍀👍🍀💚🍀