Máte skúsenosti so sušičkou bielizne?

janulcek33
8. jún 2020

Kto mate skusenosti so susickou bielizne?Ako ste s nou spokojne? Zehlite pradlo alebo uz netreba? Nie je velka spotreba energie pri tom? Aku znacku pouzivate? Zvazujem nad kupou a neviem sa rozhodnut, ci ju kupit alebo nie.

buzz5
8. jún 2020

@janulcek33 ja osobne sušičku nemám, ani by som nechcela. Moja známa ju má a aj tak musí ešte veci dosušat lebo sú stále vlhké, rovnaký problém mala aj moja sestra ta mala kombinovanú pracku zo sušičkou a tiež boli veci vlhké. A žehleniu sa 100% nevyhnes pri susicke

s_a
8. jún 2020

je to vynikajúci pomocník 🙂 samozrejme s nejakou spotrebou energie treba rátať, ale my sme pozerali aj aby mala čo najnižšiu spotrebu, aby bola aspoň A+ .. máme značku bosh a väčšina vecí, keď sa hneď teplé zo sušičky vyberie, tak žehliť netreba, ale sú materiály, ktoré ešte trocha pokrčené sú.. ale záleží na vás, ako veľmi vám na tom záleží.. sušička je super aj v tom, že z bielizne vytiahne prach, chlpy (ak máte domáce zvieratá), prípadne zabudnutú vreckovku

simca06022011
8. jún 2020

je tu milion diskusii o tom uz, a milion skusenosti 🙂 Ja mam a nedala by som ju prec aj ked zehlim (pochopitelne)...

marsmykkok
8. jún 2020

Mám beko, spokojnosť s tým, že senzory fungujú dobre a teda ak dám niečo hrubé samo tu suší dlhšie a vyťahujem suché, rovnako naopak ak dám menej alebo tenké, netočí to celý čas, ale si to samo skráti. Ak oblečenie vytiahneš hned ešte teplé a poskladáš a narovnáš ho, väčšinu vecí netreba žehliť, samozrejme ak nie si prílišná detailistka. Mínus, že rovnako aj práčka a pranie to ničí prádlo, teda treba rátať s trocha skorším opotrebovaním oproti sušeniu na sušiaku. Ja suším všetko oktober až apríl v sušičke, v lete na terase.

simca06022011
8. jún 2020

@buzz5 nieco robia zle, ked maju vlhke pradlo.. ja som nikdy v zivote pradlo nedosusavala

s_a
8. jún 2020

@buzz5 ja dávam sušiť na krátky program, cca 1,25h. a keď ju viac naplním, tak ešte pre istotu pustím na 20 minút a nikdy nie je problém.. zas tá sušička má väčší bubon ako práčka, ale nemôže byť úplne naplnená.

vamajka
8. jún 2020

@janulcek33 po susicke som velmi tuzila aj som si ju minuly rok v oktobri kupila. BEKO za cca 450 eur no obrovske sklamanie pradlo bolo suche no ponicene vytahane obliecky komplet dokrcene uteraky makke no akokeby stratili savost no hroza tak som ju aj po 2 mesiacoch predala. Nie je nad to ked si mozem pradlo vysusit na slniecku aj ked ti tu vela zien povie, ze najlepsi spotrebic v domacnosti tiez mi to jedna v robote povedala a neskor som zistila, ze ju prestala pouzivat alebo v nej susi len vynimocne, ked vonku prsi

marsmykkok
8. jún 2020

@buzz5 tak ja mám pomerne lacnú a s týmto fakt nemám problém, vždy vytiahnem prádlo suché, samo si to čas prispôsobí. jedine ak dávajú viac prádla ako je vhodné alebo to tam hodia zamotané v kope z práčky.

veronikavaneska
8. jún 2020

Ja mam nedala by som ju za nic 😍 je to najlepsi domaci pomocnik. Pradlo po oprani nieje také čisté ako si mnohí myslia... Kolko bordelu z veci je este po sususeni no ble od kedy som to videla tak len oprate by som si na seba teda ani nedala 😍 krásne voňavé suche prádlo za par hodín a ak vyberies hned je teple a krasne sa vyzehli aj rukami 😉 len kosele treba zehlit a tie take extremne krcive materilaly... Nikde susiaky po byte kopa vlhkosti v malych miestnostiach ked susis casto pradlo aj plesen ble... No nikdy by som ju nedala to radcsej práčku 😂

3petka
8. jún 2020

@janulcek33 100 ludí 100 chutí. Ja som mala sušičku a celkom drahú aj dobrú značku. Ale nikdy som z nej nemala prádlo že suché. Ešte som musela na chvílku prevesiť. A prádlo bolo strašne zničené, takže som sa jej zbavila. Ale teraz ju nepotrebujem vysušim normálne na vešiaku. Vtedy sme sa starali o starkú a tá nám mokré prádlo rozvláčala po radiátoroch tak preto sme ju chceli, inak by som o nej nikdy neuvažovala.

veronikaszabova
8. jún 2020

Odporucam 🙂
Ale nekupuj 2v1.
@buzz5 no niekde robia chybu

vamajka
8. jún 2020

@veronikavaneska ten bordel po suseni su vlakna z oblecenia, ktore ti susicka nenavratne znici

laguna28
8. jún 2020

@janulcek33 ahoj. Ja mám sušičku niekoľko rokov. Zo začiatku som susila všetko okrem ponožiek a spodného prádla. Veľmi to ale ničí tričká, gumičky na krku sa rozťahuju a nazehlovacky sa ničia. Nemá sa do sušičky dávať nič elastické. Po týchto skúsenostiach tam určite nedávam značkové veci. Ale zase je perfektná na osušky, posteľné obliečky, rifle, montérky, košele, ... Využitie je niečím obmedzené, ale dovolím si tvrdiť že keď by sa mi dnes pokazila, zajtra idem kúpiť druhú. A čo sa týka žehlenia, ja nezehlim skoro nič. Prádlo zo sušičky kým je teplé tak sa po poskladani samo narovna. A ešte jedna vec, na spodku sušičky mám filter za ktorým je niečo ako chladič. Filter som pravidelne čistila a zanasal sa aj ten chladič či čo to je. Prádlo mi potom nevysusilo do sucha. Keď som aj ten ,,chladič,, vyčistila tak všetko fungovalo ako má. Takže ženy ktorým to nesusi poriadne asi niečo prehliadli.

veronikavaneska
8. jún 2020

@vamajka urcite nie 😵 je to prach, chlpy ak mate psa... Piesok z ihriska kusky vreckoviek....a vsemozneho bordelu... Mam uz asi 5 6 rokov susicku tak viem čo hovorím 😉 pri 4 detoch ide denne 😉 zatial mi nic neznicila 😉

veronikavaneska
8. jún 2020

A susim vsetko komplet len softshellove veci a topanky (aj ked uz nejake som susila zimne ) a veci do dazda pre deti.

sofiia87
8. jún 2020

Susicka je moj najvacsi kamos spolu s unyvackou riadu a robotickym vysavacom. Za mna super vec, nemusim nic zehlit a pradlo je suche, makke a vonave raz dva. Mam Beko vyssiu radu

veronikavaneska
8. jún 2020

@sofiia87 hej aj umyvacka je dokonala a este Kärcher na okna ziadne leštenie 😍 no roboticky vysavac teda este nemam aky mas?

vamajka
8. jún 2020

@veronikavaneska nemame ani psa a ani male deti co sa hraju v piesku. Pokial som susila tmave vlakna boli tmave, ked som susila biele vlakna boli biele takze ani chlpy ani piesok a vreckovky uz vobec nie pred pranim vsetko pozeram takze vlakna z oblecenia nic ine a oblecenie sa derie, derie az sa uplne rozpadne

acrobaleno
8. jún 2020

My máme a nemôžem si ju vynachváliť. Prádlo sa nám dalo sušiť iba doma a z toho boli samé plesne. Asi závisí od značky, my máme priemernej ceny, ale je dobrá, prádlo netreba dosúšať, lebo sa zvolí vhodný program a nepoškodzuje veci. Žehliť sme ani pred sušičkou nežehlili, načo aj veď to ide iba do skrine.

eliska13
8. jún 2020

@janulcek33 nedám na ňu dopustiť.Ak majú vlhké prádlo bud ju moc naplnia, alebo dáva zlý program
Ja mám 3 typy sušenia dávam na Max rovno do skrine vysušené.Zehlim iba letné výnimočne.Ja v nej susim aj tenisky a viem, že funkčné prádlo či špeciálne na šport by sa nemalo, ale ja susim a nič sa nestalo.Ale jedno je pravda, ze tricka sa teplom stiahnu, tak ich potom natahujem.
Už si naozaj neviem predstaviť všetko dávať na sušiak.Mam Boschku.Ak vyberies prádlo hneď ako skončí nemusíš žehliť, ale tak niektoré ženy majú radi tiptop tak zehlia

zoe632
8. jún 2020

Ja za seba môžem sušičku len odporučiť. Máme Samsung, je tam viac režimov, ušetrí to kopec času, prakticky vôbec nežehlím. Samozrejme treba pozrieť či sú veci do sušičky vhodné, ale dala som už aj staršie veci (že nič sa nepokazí:D), čo mali na visačke, že nie a v pohode to prežili.

sofiia87
8. jún 2020

@veronikavaneska xiaomi roborock, neni vobec taky drahy ako iRobot. Mame psa, cize pre mna super vec. Kazdy den, ked ideme na prechadzku zapnem a mam povysavane kym pridem domov.

merynka3
8. jún 2020

ja pouzivam len na susenie uterakov a postelneho pradla... sem tam rifle. ale inak sa mi vela veci zbehlo a pokazilo. tak radsej susim vonku na slnku, no ked je zima a vlhko, pouzivam ju castejsie. Zehlim stale, mne nestaci vyhladkane pradlo rukami.

hettinka
8. jún 2020

@janulcek33 mám AEG 8000 series a prefektna vec. Žehlím tak 50% veci, aj menej by som mohla možno, len ja už zo zvyku... uteráky sú makkucke.

hettinka
8. jún 2020

@merynka3 ja suším úplne všetko a nikdy sa nič nezbehlo. Ani program nejako neriešim, 90% veci suším na bavlne, len športové a plavky na inom programe.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pseudomonas87
8. jún 2020

@janulcek33 sušička je super! Povýšila som ju na úroveň umývačky riadu. Mame aeg, som spokojná, hneď keď osusi, skladám, nezehlim, jedine co zehlim asi 3 blúzky a jedny nohavice od muza

stanusenka
8. jún 2020

Ja mám sušičku, prádlo je krásne suché a keď ho vyberiem hneď, vôbec nemusím žehliť 🤗 mám Bosch 👏 len nikdy nekupovať kombinovanú práčka+sušička... Iba samostatnu... Ešte k tomu aj odstráni prebytočný prach z prádla, je jemné..

simca06022011
8. jún 2020

@veronikavaneska bohužiaľ @vamajka ma pravdu... Sú to väčšinou vlákna z oblečenia (ak vyslovene nejde o tue chlpy a to vidno). Riešili sme aj v inej téme, kde som dala link... Sušičku mam roky, programy používam šetrne, vždy podla druhu prádla a sušičku tiež nemám špičkovú (miele). A vidím rozdiely v ponožkách, uterákoch.. Aké aj tak by som sušičku nedala za nič 😂