Máte skúsenosti s plastikou nosa?

kristy303370
6. apr 2020

Ahojte , má niekto z vás skúsenosti s plastikou nosa aj tvrdých časti ? 🙂 ako ste spokojné po nejakom čase a ak ste boli teraz koľko vás to vyšlo ? ;) koho by ste odporučili na východe ? 🙂)

janinah
6. apr 2020

Teraz toto nebudu operovať.

hermionia
6. apr 2020

@kristy303370 kolkykrat sa to uz pytas?, kludne si daj rusko a neries 🙂

kristy303370
autor
7. apr 2020

@hermionia prvý krát sa pýtam :D tak ja len tak informačné som chcela vedieť

snakica
23. apr 2020

@kristy303370 neviem ti nikoho odporučiť no poradiť možno áno...som 2 roky po operácii prepážky spolu s plastikou nosa odstránenie hrbolčeka. Operovaná som bola v Prahe. Nebola som upozornená na ten efekt, že ak ti z nosa odstránia hrboľ, chrbát nosa budeš mať široký a nie úzky ako pred operáciou. A ten môj ešte aj vybočuje do strany. Teda os nosa je zakrivená. Ďalší nežiadúci efekt, ktorý ti nikto nezaručí a navyše ani to dýchanie, ktoré bolo hlavným dôvodom k operácii nedopadlo najlepšie, pretože ľavá strana je opäť ťažko priechodná na dýchanie. Nuž a teraz ťažké rozhodovanie čo ďalej. Dôvera v mojich operatérov nalomená, cestovať do Prahy ako na hodiny klavíra stojí nemálo financií a otázka: Nepokašlú to na dalšej operácii ešte viac? Operovali ma skúsení chirurgovia a aj tak sa nepodarilo a navyše to vôbec nebolo lacné. Ťažko poradiť niekomu 10 žien je spokojných všetko v poriadku a tá 11 sa proste nevydarí z nejakých dôvodov. Želám ti aby si patrila k tým spokojným ja som to šťastie nemala a operáciu som už veľa krát oľutovala. Osobne som vyzerala lepšie so starým nosom.

kristy303370
autor
24. apr 2020

@snakica no ja sa neviem rozhodnúť lebo tiež mám krivú priepasku a chcela by som už aj plastiku ale dosť sa bojím .., práve toho že to bude horsie :( ale ďakujem za podelenie sa o skúsenosť 🙂)

katulka94
2. máj 2020

@kristy303370 ahoj, ja som cca rok a pól po plastike nosa, komplet robený v lokalnej anestéze. Robili mi ho v IEM Pezinok doktorka Jezovitova. Všetko super menili mi hlavne uhol postavenia nosa keďže mi dosť odstaval z tvare a taktiež zuzovali ale primerane. Jediný problém že som dlho trpela zhoršenym dýchaním ale už je všetko v poriadku a som spokojná. Odporúčam

laurellay
23. jún 2020

@katulka94 ahoj, prosím chcem sa ťa spýtať jednu otázku? tiež ma za mesiac čaká rinoplastika nosa iba v lokálnej anestéze a chcela by som sa spýtať, ako to prebiehalo? boleli injekcie? necítila si nič počas operácie? žiadna bolesť? ďakujem

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katulka94
24. jún 2020

@vlcik1 keď to tak odporucas dúfam že máš naštudované aj minusy tohto zákroku ktorý nesie obrovské rizika kde môže dôjsť až k odumretiu nervov a koze 🙂 mali sme takýto prípad a nie je to nič ojedinele proste napchať kanilu cez špičku nosa skrz celu dĺžku cez všetky nervové zakončenia a pichnúť kyselinu alebo inú latku🙈 a podstúpiť toto riziko koli tomu aby efekt bol 6mesiacov tak to teda je na zvazenie.

katulka94
24. jún 2020

@laurellay injekcii som dostala asi 6 a áno bolia a dosť. Zvyšok už nie je bolestivý cítiš len tlak a nepríjemne ťahanie ale ja som dostala oblbováky takze operácia mi prešla ako keby trvala 5 minút

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
snakica
14. júl 2021

@snakica ak si túto diskusiu bude ešte niekto čítať tak by som ako niekto kto tu v roku 2020 pridal bohužiaľ veľmi negatívnu skúsenosť, chcela podeliť o novú. Po 3 rokoch po spackanej prvej operácii som sa rozhodla riešiť nepriechodnost nosa /čo mal mimochodom riešiť pri prvej operácii HNO chirurg a následne plastický chirurg mal nosu dať peknu formu / obaja zlyhali prečo netusim reoperaciu som odmietla pretože plastický chirurg sa vyjadril že za 10 min to opraví a vtedy ma až zamrazilo ...takze oslovila som HNO lekara na odporúčanie. Teraz žijem v AT. Lekár milý, žiadne sľuby, žiadne hrdinstva ake to bude super ako to on všetko napraví .... jednoducho jednanie profesionala, odborníka, cloveka čo ma pokoru a ľudský pristup, podujal sa to opraviť a spriechodnit nos a urobiť všetko Čo bude v jeho silách. Som týždeň po operácii a výsledok je viac ako výborný. Proste dýcham tak ako som nedychala za posledných 20 rokov ...ziadne modriny, po týždni stehy ani nevidiet noštek rovný, nádherný ako urobil tu špičku to je jednoducho neskutočne ako dokázal opraviť nos po všetkých stránkach. Nič lepsieho som nemohla urobiť ako vyhľadať štátneho lekara špičku vo svojom fachu, ktorý nie len že vyriešil problém zdravotný ale nos je nádherný. Po 3 rokoch sa konečne skončila moja nočná mora pri každom jednom pohľade do zrkadla a pri každom nádychu. Do konca života budem tomu človeku zaviazana a vy všetci čo ste si takýmto peklom pokazenej operacie prešli viete o čom píšem.

valentinakarolina
16. júl 2021

@snakica Ahoj, mohla by si mi napísať u koho si bola? Lebo ja som bola v roku 2009 na plastike nosa a teraz by som potrebovala reoperáciu kvôli dýchaniu. Asi by mi museli vkladať štepy do krídel nosa, lebo zrejme po rokoch kolabujú. Bola si operovaná v Rakúsku?

snakica
6. sep 2021

@valentinakarolina žijem v Rakusku a tu som aj poistená. Reoperoval ma štátny HNO chirurg. Žiadny súkromník a plastický chirurg.

zoes
27. nov 2021

@snakica ahoj ,zijeme vo Viedni a manzel musi podstupit tiez takyto zakrok,ak ta operovali vo Viedni,mohla by si mi poradit kde a aky lekar?Velmi by si nam tym pomohla.dakujem

katewinslet
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snakica
16. okt 2022

@zoes neviem či ešte informácia pomôže kedže je to už rok starý príspevok ale odporúčam HNO doktora Prof. Dr. Christian Muller, som mu nesmierne vďačná urobil čo mohol a som veľmi spokojná ....

zoes
17. okt 2022

@snakica dakujem ,muz je sice uz po operacii, ale velmi spokojny nieje.

diana_dorus
14. mar 2023

@snakica zdravím vás... Prosím, dalo by ste mi viac informácií pripadne kontakt na operatera? Ďakujem