Máte skúsenosti s mini klimatizáciou?

laguna28
16. jún 2020

Ahojte dievčatá. Máte niektorá skúsenosti s mini prenosnou klimatizáciou? Chcela by som vedieť vaše skúsenosti, či sa to vôbec oplatí a či to naozaj ochladí miestnosť ( kanceláriu).

laguna28
autor
16. jún 2020

@hefo ďakujem, nevšimla som si že už to tu niekto riešil

hefo
16. jún 2020

Hlavne sa držať ďaleko od čohokoľvek, pri čom je napísané tzv. "ochladzovač vzduchu".

Aby "to" naozaj chladilo, musí "to" mať odvod tepla von (t.j. pomocou chladiaceho média pri pevnej klimatizácii s vonkajšou jednotkou alebo priamym vyfukovaním horúceho vzduchu von pri mobilnej).

miskooo1987
16. jún 2020

Nie je to dobre... skúsil som pár rokov dozadu, potom som spravil normálnu... strašne to hučí, a efekt to má možno tretinový, oproti klasickej.

PS: dieru som mal v stene, nie cez okno, cez okno to bude ešte menej efektívne.

laguna28
autor
16. jún 2020

@miskooo1987 ďakujem za reakciu. Ja mám v dome riadnu klímu, chcela som len vedieť ohľadom tých mini, lebo som chcela do kancelárie, nakoľko je na slnečnej strane a v lete tam mám aj 40°C.

laguna28
autor
16. jún 2020

@hefo ďakujem za radu

emmanovot
27. máj 2021

s týmto nemám skúsenosti, ale my osobne máme v kancli takýto ventilátor https://cool-air.sk/produkt-kategoria/podlahove... a je to uplne super, len netreba aby to fúkalo rovno na kríže. ale cez leto to úplne stačí