Ahojte, máte niekto skúsenosti s chovom mačiek? Mám záujem si zobrat ako domáceho miláčika mačičku z chovnej stanice, ale pravdepodobne by bolo lepšie zobrať dve, aby jej nebolo smutno, keď nie som doma, čo je väčšinu dňa, keďže chodím do práce... No a v tej stanici majú mačky aj korcúrov a teraz neviem, ktorá kombinácia je podľa vás lepšia 2 mačky alebo mačka a kocúr? Prípadne som ešte rozmýšľala 2 mačky + 1 kocúr, ale to už sa trochu bojím, že tri kusy budú moc. 😀
Ešte by ma zaujimalo je potrebné ich kastrovať? Tuším, že pravdepodobne áno. Teraz myslím tak, keď by nedošlo k styku 🙈 A za ďalšie čo mi napadá, ak by som teda mala "brata" a "sestru", tak je to vhodné, aby žili spolu, teda čo sa týka párenia 🙈 teda v prípade, že by boli kastrovane, v tom prípade už nemajú záujem o to? Prepáčte za hlúpu otázku, ale zatiaľ viem o mačkách len toľko, že sa mi páčia. 😀
Ďakujem za všetky rady do života. 😀
Tri kusy je vela, mysli na macaci zachod 😅 Mame dve macky, dva zachody, a take bomby idu kazdy den 😂 Vykastrovat das okolo 8 mesiacov, ak teda nechces dalsi chov... Povaha kocur-macka je individualna, takze sa neda povedat, ze kocur je maznak a macka nie a naopak, my mame dve sestry... a ano prave kvoli tomu, aby im nebolo smutno a bolo to dobre rozhodnutie... po kastracii maju samozrejme nejake parenie tazko na haku, priberu, skludnia sa 😅 Kocur pachne viac - ak ho nevykastrujes. Inak to mas zajedno.
urcite vykastrovat -nebudu mat nutkanie zdrhat kocur nebude znackovat a ty budes mat klud.. zbavit sa maciatok vo svete premnozenom maciek nieje easu .. a 2 uplne stacia ...
A na čo ti je domáce zviera,keď si väčšinu času preč z domu. Ako nemyslím to v zlom. Ako ano,mačka prespí väčšinu dňa ale predsa mi to príde taká zbytočnosť keď nemám na to zviera čas. Ja navrhujem aby si si niečo postudovala o chove mačiek. Samozrejme, že treba dať kastrovat a sterelizovat a nejde len o to že všade budeš mať od kocúra mláčky ale to zviera sa aj trápi. A počítaj s tým že všade budú skrabat aj keď budú mať skrabadlo a tiež že rano ťa budú budiť 🫣
@candii tak myslela som, že väčšina ľudí chodí do práce.
No my sme mali najprv jednu mačku a potom sme doniesli ďalšiu a veru tej prvej bolo lepšie asi keď bola sama 🤷♀️ mačka nie je pes, tej smutno nebude kým budeš v robote. A kastrovat určite ak nechceš mačky na chov, ale to ani neviem ci sa so súrodencami da.. A podla mňa sú dve až až.
Mame dve macky , obe si kastrovane. Nase dve aj tak vacdinu casu kym sme v praci prespia, aj zeru menej ked nie sme doma. Predtym sme mali len jednu a tiez tak bolo, kym sme boli doma sa hrala potom spala
3 macky su podla mna dost obzvlast ak budes potrebovat 3 wc kedze nie kazda macka pouzije wc kdw bola ina
Povedala si väčšinu dňa si preč. Chodíme do práce ale ja nie som napríklad preč väčšinu dňa
Ahoj 🙂 co znamená ze väčšinu dna si preč? 10 hodín, ci aj viac? Áno macky prespia väčšinu dna ale taktiež potrebujú nech sa im venuješ, to si treba dobre premyslieť, keď prídeš domov koľko budeš mat na ne cas, kym si doma porobis, a pôjdeš spat, to im veľa pozornosti asi nedáš, ale to už si musíš sama premyslieť. My sme sa postupne dopracovali k 6kusom,su vnútri, len jedna chodí sem tam von. Určite ich treba kastrovat, oni nerozlisuju ci je to matka ci súrodenec, pudy su pudy, a co sa tyka pohlavia, jediný rozdiel vidím v tom ze macky viac spia ako kocúri, mame 3 macky a 3 kocurov, a kocúri sú viac pritulnejsi k zenam a mačky k muzom- z môjho pozorovania. Mame 4 veľké záchody, a ked sa čistia každý den, tak dom z toho nesmrdi. Jaznd7, ked vykonanú potrebu to nie je ako kvetinky ale rýchlo sa to vyvetra.
Macky spia 18h denne... Tie problem "chyba mi clovek" fakt nemaju...
@caroline_ tak teraz si mi dala chrobáka do hlavy, lebo chcem hlavne takú mojkaciu mačku 😀 a už som bola nachylnejsia zobrať tie dve dievčatá. 😀
Teraz neviem či zobrať jedno dievčatko alebo dve 🙈
mám dvoch kocúrov a jeden veľký záchod a úplne bez problémov. Určite kastrovať a oni budú kľudnejší . určite dvoch, je to lepšie pre ne.
Ale nečakaj, že mačka bude robiť to čo chceš ty. Mačka je pán domácnosti 😎
No to je síce pekné ze chceš mojkacie mačky, ale pri mačkach nikdy nevieš. Ale mačky sú skôr na mojkanie ako kocúr
Jaaaj ci bude macks mojkaca to ti nikto.dopredu nezaruci. Nie kazda macka sa rada mojka, a aj ta co sa rada.mojka ,sa nebude mojkat ked ty chces ale ked bude ona chciet...
Mačky sú svojské, každá má inú povahu, to sa dopredu naozaj nedá vedieť ci bude pritulna. Ale čo som počula tak najpritulnejsie su ragdolly. Ked sme mali ešte len jednu mačku a pribudol k nej kocur, tak bolo vidno ako keby viac ozila, aj ked buducez den samy, tak majú partaka na hranie, celkovo nebude sama. My keď ideme niekam na dlhšie tak vidno ze sa tešia ze sme prišli, pradu, obtieraju sa o nas, mnaukaju, ale vidno vždy ze spali a su rozospate, ako určite lepšie to znasaju ako pes, ale aj tak sa im treba venovať.
No pozerám chovatelsku stanicu a pani majiteľka tam píše čo to o ich povahe, ale tak zatial sú to mačiatka. Má dlhoročné skúsenosti, tak zrejme už vie čo to predpovedať.
Ja len ešte si zvaz či ich bude mať kto kŕmiť a postarať sa o ne, keď budeš pár dní mimo domu:napr. Dovolenka alebo nemocnica. Ja som mala dve mačky - dievčatá z útulku a boli mojkave. Obe boli kastrovane.
ja by som zobrala hneď dve, sú na seba zvyknuté, odpadnú ti ďalšie problémy s prípadným mačačím zoznamovaním. Naše mačky väčšinu dňa prespia, ak je doma pokoj a ticho, zľahnú aj mačky a zobudia sa až vtedy, keď sa zobudím ja. Sú na mňa obe naviazané podľa môjho režimu dňa. A keď zoberieš dve, je väčšia šanca, že aspoň jedna bude mojkavá a že si v prípade tvojej neprítomnosti vedia robiť spoločnosť.
Kastrovanie je samozrejmosť, nechceš zažiť mačaciu ruju.
@0silvia0 áno takto isto aj ja rozmýšľam presne. Keď budú samé sa zahrajú, a keď prídem, tak sa budem mojkať s tou, ktorá bude chcieť 😀
Z riadnej chovateľskej stanice by ti nevykastrovanú mačku ani nedali, jedine ak by si chcela založiť svoj chov a to by už cena za mačiatko bola dosť vysoká. Na domáceho miláčika ti predajú len vykastrované. Ja ti odporúčam plemeno Ragdoll alebo Mainská mývalia, aj keď povaha je vždy neistá, je to proste mačka , nie pes 🙂
@1angelika aha tak to som nevedela, tak o to lepšie pre mňa, ak sú už kastrovane, viem že cena sa líši pre mačky na chov a pre domácich miláčikov. Toto je riadna chovná stanica na úrovni, len ja zatiaľ nemám všetky info, zatial len uvažujem a písali sme si zopár mailov, mám tam dnes volať 🙂
Dobre si zvolila, ze sa ides poradit. Macka nie je pes, s mackami to treba vediet, inak trpi aj macka, aj majitel.
Uvedom si, ze macka je samostatny jedinec, aby si potom nebola sklamana
treba si to zvážiť, premyslieť a dobre sa rozhodnúť. Ja by som svoju mačičku nevymenila za nič na svete ❤
@1angelika ♥️
@mk1111111111 tak ja nepotrebujem aby bola na mne nalepená, len nechcem aby sa vyhýbala pohladeniu 🙂
Každá mačka má inú povahu. Ja som mala britského kocúra, čo vobec nebol mojkacik a mali sme ho od mačata a nemal potrebu prísť a mojkat sa, práveže sa vyhýbal nejakému kontaktu. Chcel mať svoj kľud. Hlavne skoro ráno mal chvíľu keď sa chcel hrať a budil ma skákanim po nohách. Keď si pôjdeš vyberať mačku, vyber si taku ktorá k tebe hneď príde a začne sa mojkat. Tieto boli tiež čistokrvné ale asi majitelia na ne nemali buď toľko času lebo keď som bola vyberat mača ani jedno k nám hneď neprišlo, skôr boli také plaché ..
Ved, to je o tom vybere, po porade vezmes taku, co Ti bude vyhovovat. Moja je mojkacia, len na jej vyziadanie a mne to tak vyhovuje.
Mam 2 kastrovanych kocurov z utulku, vyberala som si takych mojkacich a su to moje zlaticka 🙂
Ďalšia vec, ktorá mi napadá, že či kocúr nejako viac nepachne, napríklad jeho moc, či je taký cistotný ako mačky, lebo keď som mala škrečkov, tak bol extrémny rozdiel v čistote medzi pohlaviami.