ahojte, máte skúsenosť s nejakým kresťanským spoločenstvom? títo ľudia sa stretávajú mimo kostola, majú svojho pastora, spievajú sa tam gospelové piesne o Bohu, rozprávajú sa... ide o to, že brat začal do takého spolku chodiť, vždy bol veľký odporca, čo sa týka cirkvi a pod. Teraz chodí s nimi aj mimo mesta na stretnutia, neviem, čo si o týchto spolkoch myslieť, jeho to vraj veľmi napĺňa. Ja viem, že zatiaľ sa tam nerobí nič zlé, ale či nebude časom nejaký sfanatizovaný alebo nebudú požadovať od neho niečo viac - čo sa týka majetku atď. Nechcem nikoho uraziť, ak tu je niekto taký, čo tam chodí/l, uveďte ma do obrazu....
Ahoj, môžeš napísať správu
@rony2255 len ci autorka nepise o nejakych skupinkach mimo Cirkvi, take tie male letnicne, ktore zvyknu uletiet do sektarskych praktik
Autorka myslí asi kresťanské, nie katolícke
@zuzinabila myslím, že Milosť sa volá toto spoločenstvo....
uf, nechcem ťa strašiť autorka... ale nemám dobré skúsenosti. veľmi blizky človek "vpadol" do tejto "spoločnosti" a je to veľmi náročné pre nás, nemá nič iné okrem nej. nechcem to verejne rozoberať, ale je to fakt ťažké
To vyzera na ten americky styl prezentacie a praktizovania krestanstva. To nie je asi ani katolicke ci evanielicke spolocenstvo. Snazia sa vraj obnovit, zjednodusit a navratit k viere. Je otazne ako to pozudzovat. Bolo by sa na to opytat knaza.
Toto všetko čo pise rony2255 je pod záštitou RKC čiže normalnej registrovanej cirkvi KS- Kresťanské spoločenstvo neviem ci je už registrovaná. Ci nie je stále riadená medzi sektami. Poznám v okolí pár rodín čo tam chodia, predtým chodili do evanjelického kostola. Sú to na pohľad milí ľudia, len sami zdajú už sfanatizovaní. A to musím povedať,že som aj ja uprimne veriaca,pravidelne navštevujem aktivity v našom kostole. Ale keď sa som sa s nimi pár krát rozprávala, az mi to neprišlo normálne, to ich duchovné vnímanie akebo ako by som to nazvala
Na Milosť si dajte pozor. Pár ľudí už zmagorili a úplne odstrihli od ľudí, ktorí v spoločenstve neboli, dokonca aj od rodiny. Poznám prípad mladej baby, ktorú takto zmanipulovali a dokonca jej aj manžela vyberali oni. Majú sektárske praktiky.
Milosť, pokiaľ viem, je reformacne kresťanské hnutie, idú podľa evanjelikalneho učenia. Čiže v podstate evanjelické spoločenstvo.
Nie sú myslím ešte oficiálne uznaní, majú prvky sekty.
Ja poznám viac podobných hnutí a združení tak z pocutia, ale hlavne katolíckych, osobne veľmi dobre poznám Koinoniu Ján Krstiteľ. Ono všetky takéto súkromné spoločenstva a združenia veriacich majú isté črty sekty, no neznamená to, že hneď tam človek je "vymletý a zblbnuty".
No, dúfam, ze to neprejde u neho do nejakého fanatizmu 🤦 on sa nedávno rozviedol, dosť zle to znáša. ja mám svoju rodinu a starosti, aj keď sa snažím robiť mu butlavu vrbu, ale popravde, dosť ma to vyčerpáva. rodičov už nemáme a nemá ani blízkeho kamosa, ktorý by mu dal dobrú radu... Tak sa dal na toto🙈. Neviem ani ako k tomu prišiel...
Milosť je sekta. Stačí si pozrieť nejaké videá z ich stretnutí. Vymývanie mozgu 😔😔😔 dá sa s ním ešte aspoň trocha normálne rozprávať?
@lucia147852 Príde mi taký prepnuty, ale ani nie zo sekty, asi z toho rozvodu ešte... Raz na ňu nadáva, potom ju velebi 🙄 a neviem, co si myslieť. Chce byť s ňou len zadobre, vlastne so všetkými chce byť zadobre, nechá si aj nasr@t na hlavu 🙄 celkovo je dobrák, ale aj dosť naivný, niekedy sa to nedá naozaj počúvať... Preto sa obávam, ze sa nechá nablaznit na niečo 🤦 chodí tam niečo vyše mesiaca iba.
@rony2255 eRko a Dobrá novina sú niečo úplne iné, to s týmto vôbec nesúvisí. Ani spoločenstvá to nie sú. Lumen myslíš rádio Lumen? A Godzone - možno môžeme hovoriť o spoločenstve, ale aj to vo veľmi širokom zmysle. A oni robia všetko pod RKC a v spolupráci s RKC, žiadne individuálne úlety
Fiha,tak konkretne s Milostou nemam skusenost,ale teda s inymi krestanskymi spolecenstvami ano a 90 % z tych beznych statom registrovanych evanjelikalnych spolocenstiev urcite nie su fanatici.Ale teda ja neviem,ci niekto z vas cital Bibliu a teda hlavne Novy zakon,tych Jezisovych apostolov povazovali zidia,rimania a celkovo svet za fanatikov a sialencov, take krestanstvo je v podstate samo o sebe dost kontroverzne. A inak moj brat bol po rozvode aj bez "spolocenstva" vo velmi velmi tazkom stave.
Kamaratka sa tiez dostala do takehoto niecoho - ona to vola krestanske spolocenstvo, mne to pripada ako sekta /teda podla jej zmeneneho spravania/.
Podla mna aj dalsich znych, patri k peknym zenam, napriek tomu chodi dogabana a to netvrdim, ze musi nosit kostimky alebo saty, minisukne... kludne clovek aj v sportovom obleceni... vyzera super, ale ona chodi na sposob ako kombinacia amisiek a starych babiek, vsade nevyziadane dava odkazy na nabozenstvo a ich literaturu a webove stranky, no proste des.
Jedine stastie, ze ma dobru robotu, kt.ju bavi, nastastie vacsinou cez home office, lebo teda netusim, ako by ju zniesli, keby tam kazdy den chcela verbovat ludi do ich podla mna sekty. Aj na mna to skusala, hoci som jej hovorila, ze pri tych pokusoch ukoncim komunikaciu. Jej to nedalo, tak ja som dodrzala slovo.
Je to des tieto sekty, kt.sa nazyvaju krestanske spolocenstva. A hlavne ked clovek vidi zrazu tu zmenu cloveka. Ale zase ti ludia si myslia, ze su stastnejsi, co ak je pravda, tak preco nie. Len keby neboli taki doterni, ze ked su v nejakej sekte, tak do nej musia verbovat dalsich clenov.
@vlastnynazor no dúfam, ze brat to nebude skúšať aj na mňa alebo niekoho iného 🫣
Opýtaj sa brata,koľko platí "desiatok".
@zara0201 vraj ho nikto nenúti nič platiť. pri vchode je nádoba a príspevok je dobrovoľný.. ak nedá, tak nedá.... ževraj....
Ževraj...
No zrovna som citala ze aj ta herecka Maria Bartalos je v tom spolocenstve Milost a ta mi nejak pride dost prepnuta v poslednej dobe 🙄
@mishka81 neda sa niekde to spolocenstvo overit?
Ale aj tak co potom z toho, ked tam chodi dobrovolne. Keby sa nieco zistilo aj tak tomu neuveri.