Máte skúsenosť s kúrením pomocou infra panelov?

zuzuliatko123
29. jún 2016

Sťahujeme sa s manželom a našou pol ročnou dcérkou do domu - bungalova. Stále uvažujeme nad typom kúrenia - efektívnosť a náklady . Plyn neni k dispozícii. Najviac sme naklonení infra panelom, avšak chceli by sme poznať aj názor niekoho kto už takto vykuruje svoj dom, ďakujem. 😉

edn
30. jún 2016

my take mame.. pytaj sa, co chces 🙂

zuzuliatko123
autor
30. jún 2016

Ďakujem 😉 mňa by zaujímalo, ako ste s ním spokojní. Ako dlho ho už máte ? Aká firma Vám ho robila a aká je tam reálna spotreba ?

edn
30. jún 2016

@zuzuliatko123 mame ho uz cca 5 rokov.. spotreba je ok, ale naklady sa navysuju tym, ze musime mat elektricky ohrev vody a ten uz taky usporny nie je.. no je to aj tak celkom v pohode - hlavne ked si do toho priratame pociatocne naklady, ktore boli fakt nizke .. firmu neviem, to by som sa musela opytat muza, ale my sme ich len kupili a montoval to muz s kamaratom, takze to bolo super.. ziadne trubky, ziadne sekanie do stien - vyborne.. nevyhody: neda sa to "vypeckovat" - ked chces mat behom hodiny o 5 stupnov viac, tak mas proste smolu..a pocitovo nikdy nebudes mat uplne teplucko..ale pokial nie ste zvyknuti na prekureny byt, tak je to ok..- myslim, ze v novom bungalove to bude lepsie.. my mame totiz stary dom a dlho trvalo, kym to kurenie zacalo stihat - napr. sme ho nadstavili na 23 stupnov a prvy rok nam to ficalo stale a nie a nie sa vypnut po dosiahnuti tej teploty.. no to sa da tiez vyriesit pri pociatocnych nakladoch - t.j. kupit ich viac.. my ich mame asi malo 🙂 dalsia nevyhoda je, ze my mame biele a casom na to sadal prach a su take zosednute a neviem, ci sa to da nejako umyt, kedze to je drsny povrch..a nemam kde vesat mokre handry, kedze nemame radiator🙂 - treba dat aspon do kupelky ten rebrinovy 🙂 zaver: som spokojna a myslim, ze ked ho date do noveho domu (nie stareho vlhkeho) a poriadne naprojektujete, tak budete spokojni 🙂 popr, ak planujete k tomu este krb, tak to je idealne riesenie..