Ahojte, len ma zaujima, ako tuto vec vnimaju ini ludia.🙈Mate problem dat odpit inym ludom (kolegovia, spoluziaci) zo svojho pohara, flasky s vodou, z kt. mate potom este pit vy? Mam jednu kolegynu, uz milionkrat som jej povedala, ze ja to nemam rada, este teraz, ked sa siria choroby, tak duplom, no ona sa aj tak opyta zas ako nechapava. Vkuse si zabudne flasu s vodou. Najviac mi prislo nechutne, ked sme si s kolegynami boli pred par dnami sadnut v kaviarni a ona sa ma normalne spyta, ci si moze odpit z mojej kavy.. 😖 Ja neviem, som cudna alebo mate aj vy s tymto problem pri cudzich ludoch?
Akože, toto je pre mňa úplne no go! By som ju poslala niekam... Ja ani dcéram nedovolím piť jedna po druhej. Vôbec nie si čudná, skôr ona by sa mala nas sebou zamyslieť.
rovnako, nemám to rada
jasne, že mám problém, fuj, už by som potom nedopila, ani sa nenapijem po druhých / okrem, mojich detí a mn./
ak by niekto chcel z môjho piť, vylejem mu do pohára iného samo
áno, a aj s bozkávaním na privítanie a aj s objímaním :D:D:D nerátam do toho manžela a syna :D ako tak to obmedzil kovid, ale bohužial niektorí sa veľmi rýchlo vrátili k bozkávačkám pri každej príležitosti :-/ :D ale to pitie by som nedala asi vôbec. už vôbec nie od kolegyni
Ani by ma nenapadlo piť niekomu z pohára/fľaše (max výnimočne v rámci rodiny), ani aby mne niekto pil z pohára.
Kedysi sme ako teen pili vodku z jednej fľaše desiati🤣 teraz mi to je nechutne. Ja sa dokonca ani po vlastnej dcére nemôžem napiť hneď mam kútiky do pol líc 🤣
Sú ľudia ktorí si neumyjú ruky ani po sraní a potom chytajú kľučky na dverách, gombíky na kávomatoch, podávajú si ruky a podobne. Potom to chytáš aj ty. Toho sa nebojíš?
fuj :( ja aj dcere malokedy dam z mojej flase odpit. Ked tak frajerovi este, ale tam sa bakterie samozrejme vymienaju aj inymi sposobmi :D
@user62056819 klucky na verejnom zachode nechytam, ked tak so servitkou, alebo si hned potom umyjem ruky.
@fiafia presne na toto som si spomenula, aj ja, kolovala nám fľaška Nikolausky broskyňovej na disce pred Novým rokom 😀 fuuuu všetci mladí, niečo iné a napokon moje vracanie za každým stromom, kým som došla domov, som bola ok 😅
@user62056819 fuuj , to nieeee 😨
Neznasam to….ani po vlastnom dietati, ci muzovi nedopijam napoje. Ak toto robi dospely clovek, pomyslela by som si svoje a povedala jej, ze si to vyslovene neprajem. Fuj….
Môžem si odpiť z tvojej kávy?
Vieš čo nie, rada by som si ju vypila sama.
Vybavene ;)
Ber to ako tréning stanovovania hranic, ktoré treba samozrejme aj pri následných pokusoch o ďalšie prekročenie potvrdiť. Nerieš kolegyňu. Ona si poradí.
@user62056819 O tom mozes zalozit vlastnu diskusiu, ked ta to tak zaujima. Ja som sa na ine pytala a ked ty nemas problem si od cudzich pytat alebo po nich pit, da sa to aj inak napisat.😖🫶🏻
Nemám problém dať odpit rodine nie cudzej drzej kolegyni. By som jej naliala vodu do kávy nech si dá keď jej chutí. Alebo sa opýtaj či nemá na vlastnú fľašu.
Nie, nemam to rada, dokonca to neznasam. Ale nemam problem povedat Nie, nedam ti, je mi luto je to nehygienicke. Bodka.
jasné, že by mi to vadilo. Odpiť z kávy? To akože nemá na kávu? Keď je smätná, nech sa napije vody z vodovodu alebo skočí do najbližšieho obchodu. Nikdy by som toto netolerovala, my si ani doma po sebe nedopíjame ani nedojedáme.
@lucimax Dakujem. Ono ja nemam problem povedat nie, ale ona sa ma to prisahambohu tyzden co tyzden opyta.🙈Ako keby to rybicke Dori poviem.. Odpit jej aj tak nedovolim, ale uz nechapem, ze sa aj tak vkuse opyta.
Môžem si odpor z tvojej kávy? Nie nemozes. A opakovať zakaždým, jedného dňa pochopi
@fiafia alkohol dezinfikuje, treba piť namiesto vody a žiadny kútik nedostaneš 😁 ha to boli časy, fľaša kolovala a nikto neriešil, po kom pije ak sa chcel napiť tiež nebola iná možnosť.
V ziadnom pripade, nedavam nikomu pit z mojej flasky ani pohara, som na to hakliva. Je dost moznosti napit sa. Toto ja netolerujem ani doma, nieto medzi cudzimi ludmi napriklad v praci.
Ja s tým problém nemám 😂 ale príde mi úplne pochopiteľne, že niekomu áno a určite by som to rešpektovala…
Fuj, až ma striaslo 😅 toto teda nie
Fuha, kolegyňa? To je iný extrém. Ani doma nepijeme po sebe z pohárov. Núdzovo ak sme vonku a máme jedno pitie tak sa napijeme (manžel, deti) to mi problém nerobí. Ale, aby sa kolegyňa pýtala či si môže odpiť z kávy? No to teda v žiadnom prípade. Ale možno ma na to úchylku 🙈🤷♀️ Pýtala sa to aj iných, alebo vyslovene len teba?
Mám s tým veľký problém, a keby sa ma to opýtala, taky pohľad hodím, že už by sa nepýtala....
Ty povedz: nie, nenapijes sa z mojej kávy, a už sa to prosím nepýtaj
Dat odpist z flase niekomu cudziemu este ako tak, ak ma niekto fakt smad.
Nemam problem dat niekomu cudziemu ochutnat, co jem, ak mu to naberiem/odkrojim ja a prelozim na jeho tanier. Alebo on mne. Pripadne mu odlomim keks, ci cokoladu.
S mm vsak mame naucene, ze si odpijeme z pohara, odjeme priamo z taniera, z cokolady, keksu, ...
Nedavno som sa prichytila, ze si chcem vidlickou napichnut z taniera kolegyni, ochutnat hrasok, lebo ho chvalila. No ovladla som sa, ze co mi to napadlo, ved to nie je mm. Potom mi to prislo smiesne, ze to uz mam ako taky tik.
Dám odpiť mužovi, synovi, ozaj blízkej rodine a najlepšej kamoške... Resp. Podla okolností ale nedavala by som odpiť kolegyni, ktorá je nezodpovedná a neschopná si doniesť vodu.. a z kávy už dupľom nie
Úplne vpohode sa dám napiť rodine a blízkym kamarátkam. Vlastne to bežné robíme 😂.
Ale teda cudziemu človeku/známemu ani náhodou. Samozrejme ak by šlo o jednorazovú situáciu, videla by som že človeku je zle tak samozrejme by som ponúkla svoju vodu (ale naspäť by som ju už nechcela).
Mňa by najviac hnevalo že nie je schopná doniesť si vlastnú vodu a chce moju.
Ja s tým problém mám. Na strednej som mala spolužiaka, doniesol veľkú 1,5l fľašu a pili sme z toho všetci 20🤣🤮 teraz by som to už neurobila a je mi z toho zle 🤣🤣 každý má mať vlastné pitie.
A ty co jej na to odpovedas, ked sa ta spyta, ci si moze odpit kavy? Mozno treba byt raznejsi. Ja by som hned reagovala nejak takto: "Fuj, si normalna, si snad robis prdel zo mna? Nedam ti ani nahodou. Ak chces kavu, kludne ti kupim, ale z mojej ti nedam odpit ani nahodou. Fuj, hnus."
uff, tak to je riadne divna kolegyna... nie, nikto iny z mojich napojov nepije