Ahojte zienky,tak ma napadlo ze sa skusim opytat,urobit nejaky prieskum,ked tu obcas citam ako sa vam nechce zehlit,upratovat a podobne,mam na mysli domace prace🙂boli by ste ochotne najat si do domacnosti nejaku vypomoc,par hodin do tyzdna? dakujem za kazdu odpoved
@kamilka1986 ano, preco nie....
ani ja...
🙂 mozno keby som nevedela co s peniazmi..toho sa myslim nedozijem 😉
Keby nebol moj mm proti, tak uz davno si niekoho najdem 🙂
@kamilka1986 ja urcite 😉
ano, hned ako zacnem pracovat, nejaku pomoc si budem platit. urcite umyvanie okien a pravdepodobne z casu na cas aj upratovanie.
@alenah31 joj skoda ze nie ste z blizsia 😉 ja rada upratujem a nejake to euro za to by sa zislo 😀
@kamilka1986 mala som istu dobu a ak by zas doslo k tomu, ze nestiham, tak miesto stresovania seba samej si zas zozeniem pomoc v domacnosti 😉
jasne preco nie. mm mi sam nukal ci niekoho nechcem ak nestiham 🙂
mam pani na upratovanie, nie som otrok 🙂
@kamilka1986 keby som mala peniaze, ktore by som na nic nepotrebovala tak jednoznacne ano.... no to sa asi nikdy nestane 🙂
kludne poupratujem aj u druhych staci sa ozvat ja s tym problem nemam🙂
ano a urobila by som to takto: upratovanie v sobotu my by sme šli na výlet a vrátili sa do uprataného;)
aj ked teda by som si musela zvykať lebo to robím aj rada ale teda asi tie väčšie práce napríklad okná...ked ja by som potrebovala dakoho žeby tu upratoval tých milion drobností každý den 😀
keby som z toho nepadala na hubu tak si okná umyjem aj požehlím aj vyglancujem sama
@kamilka1986 a aku hodinovu taxu by si si brala?
@danjelca netusim kolko sa berie za taku vypomoc,neodvazim sa napisat no myslim ze okolo 4az 5eur ?keby som nasla nejake rodiny tu v BB kraji tak by som hned sla
Mám 1 raz za týždeň. Je to super. Takze6 dni upratujem (udrziavam) ja a 1 krát profi.
Ale už som povedala mužovi ze stačí každý 2 hy týždeň aby chodila. Uvidíme či pristane. 😀 😝
@mariuskaa a kolko platite za hod?
mam vypomoc v domacnosti uz dlhe roky. spokojne su vsetky strany. my, lebo spolocny cas nemarnime upratovanim a zienka si zasa zarobi. dolezita je vzajomna dovera a ustretovost.
Kedze my mame vsetku rodinu veeelmi daleko a som zvacsa sama s dietatom na vsetko (kvoli praci mm), tak riesim zatial v 1. rade opatrovatelku (2 x 2,5 hodiny do tyzdna), ked si potrebujem nieco vybavit, chcem ist do fitka a pod. Obcas ten cas vyuzijem aj na upratovanie, ale - hodinova taxa opatrovatelky je 5 EUR / hod., upratovanie mam za 6 EUR / hod. Ked som mala iste obdobie toho upratovania (najma zehlenia) velmi vela, mm navrhol opatrovatelku castejsie - to som mu zrusila so slovami, ze mi pride efektivnejsie doplatit si 1 EUR, upratovat bude pani / dievcina, a ja sa budem venovat svojmu dietatu, a nie ze ja upratujem a opatrovatelka je na prechadzke s dcerou. Takze uz sme mali aj dievcinu na upratovanie, s dcerou sme sli vzdy von si zaplavat, a ked sme po 3 hodinach prisli, byt pekne vyumyvany 🙂 Takze u nas jednoznacne ano, ale chapem, ze nie kazdy si to moze dovolit. Tiez som ju tak vyuzila na umyvanie okien a pod. - proste na velke upratovanie, beznu "udrzbu" si robim sama...
@kamilka1986 určite áno! 😉
@kamilka1986 na bezne tyzdenne upratovania nemame nikoho ale na velke upratovania si objednavam sluzbu - na cely den mi pride do domu cely tim a vycistia uplne kompletne vsetko, ja im dam cely zoznam. To sa mi zda dobry kompromis. Z domacich prac co absolutne nerobim a nikdy robit nebudem je zehlenie. Manzo si zehli sam co potrebuje.
@hrasiak to mas naozaj dobre ceny, ja ked som pouzila opatrovetelku, tak ma stala 20;- USD/hod a upratovanie 35;- USD/hod
ja ano ale mám zlú skúsenosť, pretože nebolo poupratované tak ako ja som si predstavovala, alebo lepšie povedané ja poupratujem lepšie, skúsila som dve pani a bolo to skoro to isté poriadok len tam kde je vidno, takže už radšej asi nie
este chcem dodat, ze uz som sukromne skusala pani na upratovanie asi styrikrat. ale ani raz do nebolo podla mojich predstav a ked mam zakazdym este stravit hodinu nad tym vysvetlovat niekomu ako si nieco predstavujem, to si radsej urobim sama. ale ked pride upratovacia firma, to su tlakove cisticky, roboticke lesticky, tam tu investiciu aj naozaj vidim na vysledku a preto ich rada vyuzijem.
( @hameeda, mala som rovnaky pocit ako ty)
@kamilka1986
Za 5-6 hodín dostane $80 čiže medzi $16-13,3 na hodinu.
Čo je ešte dobre. V USA sa priemerne platí za upratovanie od $20/hodina a za opatrovanie 1 dieťaťa $12-15 na hodinu.
2 deti/ od $20/hodina a viac.
Ja mám tiež za $12 jednu študentku ked ideme von s mužom.
(Ale porovnávať sa nemusí tu sú ine náklady na život 😠 😖 😠
@briketa áno my tiez nezehlime lebo sušičkujeme. A nie sme nútení 😀 len skladame. 10 rokov 😀
@kamilka1986 ano, cez agenturu k nam chodila taka mlada studentka. Mali sme ju prvych 6 mesiacov po porode (teraz sme rusili s nimi zmluvu). Zehlila mi veci pre maleho na zaciatku, Chodila k nam 2x do mesiaca. To sme vzdy niekam vypadli na vylet, nech sa jej tam nepletieme pod nohy 😉 No a cena bola 8€/hod. Vyslo to asi na takych cca 8 h/mesiac. 4 jeden tyzden a 4 obtyzden.Niekedy to bolo aj viac, ked to vyslo tak, ze v jednom mesiaci prisla 3x. Ale vacsinou takto.
@kamilka1986
Pravdaze 🙂 Radsej cas travim s ludmi, na vyletoch, venujem sa rodine, ako zabit ho upratovanim, taktiez aj manzel. Prve miesto je pre mna cas s ludmi, ktorych lubim... a im chcem venovat cas po praci 🙂
@hrasiak ak môžem. mám jednu otázku. Baba, ktorá je s dieťatkom berie hodinovú taxu - to mi je jasné. Ide s dieťatkom von a je tam 2-3 hodky. ale ako vieš, či by nestihla viac poupratovať za hodinu? neviem,či chápeš čo myslím? 😅 lebo poznám ženy, čo si dajú upratovať, ale tam je dohoda ako celok. že toto a toto urobíš a dostaneš nejakú sumu. či je to na dôvere? Lebo ja osobne keď upratujem, tak niekedy mi to trvá hodinu a pol a niekedy aj tri 😝
Nie,ja urcite nie...