prosim o radu. mam 3 exekucie celkovo cca 2000e , chcela by som nastupit do prace mam dve ponuky ,no ide o to ze nemam na zaplatenie sukromnej skolky z vyplaty koli dlhu ostalo by mi cca 200eur. zaujima ma ci sa osobny bankrot vztahuje na vsetky dlhy alebo su aj vynimky, dalej ako dlho to trva, a akym sposobom oni vedia pozciat ten poplatok 500e ktory maju uvedene ze treba zaplatit to im mozem splacat 500e a oni ma zbavia dlhu ?... alebo by bolo vyhodnejie dlh splatit? trvalo by mi to 4 az 6 mesiacov zrazok zo mzdy co som vypocitala cize by som robila pol roka iba na skolku aj to by mi este chybali peniaze ktore musim zohnat... co mi poradite? vdaka.
@smallmaly ved to ze takym tym frazam nerozumiem moc co co znamena :(
Moja zlata, ale to nefunguje tak, ze prídeš a požiadaš o bankrot a zajtra sud vyhlási bankrot
To ty skor splatis tie 2 litre.
Okrem toho nesmieš nic vlastniť.
A ano, peniaze na poplatok ti centrum požicia, mozes im to vratit v malych splátkach.
@pribinak no ved to sa pytam lebo tam bolo spomenutych 15 dni a sud a co to znamena... hm ... no prave to zvazujem c robit pol roka kvazi zadara ci bankrot co bude lepsie.
Nez prejdes osobnym bankrotom to moze trvat kludne polroka aj viac vlastnis podiel v nehnutelnosti auto ?
@loginexistuje nemam ani deravy gros :D
@stratenaneznama
Kvôli 2000 eurám sa nevyplatí ísť do osobného bankrotu. Je pravdepodobné, že s ohľadom na počet žiadateľov sa dostanete na rad (v závislosti od regiónu) až o niekoľko mesiacov. Toto čakanie je v Centre právnej pomoci, ktoré Vás musí povinne zastupovať. Samotný proces vyhlásenia konkurzu atď. je už potom pomerne rýchly. Poplatok 500 e sa platí v splátkach.
Pod osobný bankrot spadajú prakticky všetky pohľadávky veriteľov s výnimkou napr. výživného, škody na zdraví, pôvodných pohľadávok občanov voči dlžníkovi. ktoré ten neprihlásil atď.
Vo Vašom prípade bude lepší splátkový kalendár exekučne vymáhaných dlhov.
@pribinak
Podmienkou tzv. osobného bankrotu nie je nemajetnosť.
@draik vie mi centrum právnej pomoci pomoct dat splátkový kalendar u exekútora ked mi bol zamietnutý?
@stratenaneznama
Nie.
@stratenaneznama samozrejme ,ze je vyhodnejsie dlh splatit ! 2000 nie je az taka tragedia. su ludia zadlzeny desiatkami tisic eur. (ci aj horsie) . pozicaj si od rodicov / surodenca ..splat dlh ..zhodnot si ,ci tvojmu dietatu nebude stacit statna skolka (+dalsie vydaje) a ak mas normalnu pracu, tak to musis splatit do 12 mesiacov po mesacnych splatkach.
Tu si prečítajte viac o osobnom bankrote ,píšu tam ľudia ktorý ním prešli a prechádzajú https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/osobny-bankrot-2017-skusenosti/
Prosím Vás pýta si CPP aj potvrdenie o príjme? Ďakujem.
@rastislavp nie, len keby ste chceli ísť splátkovým kalendárom a nie konkurzom
@nellydick Ďakujem za odpoveď. Žiadosť v CPP mám podanú, čakám na vyjadrenie, snáď to dopadne. Veľa info som čerpal z tejto diskusie takže ďakujem pekne všetkým ktorý sa snažia pomôcť. Je to dobrá vec.
@stratenaneznama nie, oddlzenim nie su dotknute vsetky pohladavky, je potrebne si zistit ake mate konkretne dlhy a nasledne porovnat s ustanoveniami paragrafu 166 a nasl. Zakona o konkurze a restrukturalizacii. Konkretne paragraf 166c pojednava o nedotknutych pohladavkach