Ahojte ľudkovia. Bývame v novom byte a postupne si kupujeme nábytok, kedže sme nechceli úver. Dlho sme aj bez gauča a sedíme len na vankúšoch. Veľmi sme si zvykli, vyhovuje nám to, aj čo sa detí týka, lebo sme im bližšie. Pamätám sa ako predtym v podnajme stale pišťali, ked sme sedeli na gauci a oni boli dole. Dokonca sa nam uz ani nechce jest za kuchynským stolom, ale sedime na zemi a jeme z konferenčného. 😬😅Konecne vsak mame našetrené a rozmyslame, ze kupime gauc, ale nejaky nizky, podlahový. Ma niekto nieco podobne? Najviac ma zaujimaju reakcie navstev. 😬😬😬
Presne kvôli babkám by som si to rozmyslela...
nielen kvoli babkám, ale ja keby som mala sedieť takto, tak radšej budem stáť. nie, žeby sa mi to nepáčilo, ale nepostavila by som sa vzhľadom na kolená 🙂 alebo teda, postavila, po pol hodine a ako atrakcia pre všetkých, ktorí by sa nachádzali v dohľade :D
@sirka9 Mna by museli dvihat,tiez mam bolave kolena😎
nie len babky by s takym nizkym gaucom mali problem...
ja by som sla asi na to cez futon...napr. https://nejfuton.cz/6-sofa-pohovka najskor bez dreveneho zakladu a ked by som videla ze to nevyhovuje a treba vysku, tak sa da poriesit 🙂
čo by povedali návštevy by ma z princípu netrápilo, ale vidím problém u starších/ väčších/ ubolených ľudí. Mama má problém vstať aj z nízkej prístelkovej postele
Nie,nie...a jedava sa pri stole..lebo raz sa ti to vypomsti...
Tu by som mala problém vstať aj ja z toho a to som mladá 😂 ak. By som k niekomu prišla a bolo by tam niečo také nízke tak asi poprosím o stoličku
je to len zvyk, u nas skor nezvyk, zavisi od vas, pokial vam to vyhovuje navstevami by som sa az tak netrapila, urcite by som brala ohlad na blizku rodinu, ale to je samozrejmost, ze ak by prisli mali by nachystane sedenie podla ich zvyklosti, odkedy mame deti travim na zemi tiez viac casu, u nas sme to poriesili kobercom
Tak europske navstevy fotia a cumia😀ti z inych casti sveta (india, orient) to beru normalne, kedze maju tiez take podlahove sedenia😀. Ak chces nejaky medznik, tak by som tie "matrace" dala na nejake dosky/debny (skus pozriet marokansky styl)- do vysky cca. 40-50cm. A zasadne by som sa neriadila inymi, dom si zariadujem podla vlastneho vkusu a moznosti. Navsteva sa prisposobi😎
No ja som mala nizku postel mozno aj 6 rokov ak nie viac (uplne na podlahe nebola, zmestil sa pod nu presne roboticky vysavac), a teda casom to bolo namahave a otravne sa z toho stverat hore, casom prisiel problem koleno, zlomena noha, bolavy chrbat a vtedy uz je toto stveranie sa hore problem, aj ked kratkodoby. Novu postel mam naschval este vyssiu ako sa bezne robi, cize do nej musim liezt :D Je to aj neprakticke pre navstevy.
Vidim nevyhodu napr. aj v nejakej ergonomii takto jest na podlahe a hrbit sa nad stolikom, ale zase to zalezi aj od stola, ale s nohami aj tak nemas kde. Plus taka navsteva ked tam pije napr. kavu, nie kazdy je na to v sede na zemi zvyknuty, moj drahy takto v cajovni pobieval vsetko. Teliatko. :D Inak mne sa to paci, len proste ta praktickost pre stare kosti :D
Ak ti to takto vyhovuje, mozes s kupou gauca par rokov pockat a potom si kupite, ked vam to prestane vyhovovat..
Je to váš byt, trávite tam svoj život, zariaďte si tak, aby vám bolo príjemne 🙂 Návštevy prídu na hodinku, dve a odídu.
My nemáme gauč, ani nízky ani vysoký, návštevy sedávali na stoličkách za kuchynským stolom a vonku na drevenej lavici.
Ja som jednoznačne za. Mame doma futon na nízkej posteli a pár mesiacov sme boli bez gauca a presne takto sme mali matrac, len na rošte pri stene. Tatami sú aspoň za mna veľmi ťažké a u nás nepraktické. V azii to používajú miesto podlahy. Ako nechcelo by sa mi s tým sťahovať. Samotný futon má okolo 60-80 kíl a sťahovať to bolo náročné. Takze radšej dva male futony ako jeden veľký. Ako rátať v tridsiatke/štyridsiatke so zariaďovaním bytu s tým, že raz budem starý… to je take ako ja už nič nebudem opravovať, lebo aj tak zachvíľku umriem. Môj dedo tak žije už tridsať rokov. Lebo jemu sa už nič neoplatí..
Ja sa opytam na priedusnost- susedia mali matrace na zemi a zospodu splesneli lebo sa to nevetralo. Mozno len nejaka nizucka drevena "zakladňa" a na to vankuse/matrac....??
v klubovni ok, ale v byte kde zije normalna rodina? nie. celkom by ma zaujimalo ako si na to maju sadnut babky a hlavne sa potom zdvihnut, a zena v sukni