prosím vás, nemáte niečo overené na čistenie striebra? Potrebujem čistit retiazku, už som skúsila všeličo a nič nezaberá.
Asi behnem to dat normalne do zlatnictva. Skúšala som všetky tie v eci s alobalom, aj zubnou pastou, ale nič nezabera, ta retiazka ma take drážky a je začiernena vnich a stade to nemozem nijak dostat,
moni bud ten roztok, co píše ankam a môžeš pri tom použiť staru zubnu kefku, alebo potom zlatníctvo....
v zlatnictvach ti vycistia ultrazvukom. 😉 ale tiez zubnou pastou,a tvrdsou zub.kefkou. 🙂
zubni pasta neni dobra, sice vycisti, ale obrusuje. Lepsi je obycejny prostredek na myti nadobi a mekky kartacek, krasne se tak vycisti jak stribro, tak zlato 😉
ja pouzivam na cistenie striebra sodu bikarbonu ktoru zmiesam s vodou dam to do alobalu a necham to pat minut vo vriacej vode.potom striebro precistim zub.kefkou a oplachnem
Takže, dnes som si kupila v obchode z drobnostami taku handricku, je sucha,ale jepri tom neicima si napustena, perfektne mi tu retiazku vycistila, som fakt spokojna, odporucam. moc som tomu neverila,ale naozaj to funguje, a je tam pisane ze je to vhodne aj na zlato,perli a podobne...
No podla receptov starych mam ti na to staci popol 😉 Aj ked retiazka by sa mi popolom cistit nechcela 😅
No ja som skusala aj to stym alobalom ale vobec mi to neslo, teda, len trosku, retiazka mala skarky takze ani kefka sa tam nedostala, a ta handricka stala nejakych 80 centov,a moze sa pouzit aj viac krat,takze asi zostanem nabuduce verna handricke.
ja by som ti poradila ...ja sy kupujem tekutinu na striebro a s tim to ide....ja som spokojna......ja mam vela striebra....handricka my nepomaha...
Ahojte. Perly by som takym sposobom necistila...su hrozne citlive.... 😕
Inak na striebro a zlato je vyborna soda bikarbona, troca jary a trocha vody...a uz len triet v dlaniach....
Alebo potom zlatnictvo a ich ultrazvuk...
Čistenie striebra
Veľmi dobré skúsenosti pri čistení strieborných predmetov máme s používaním sódy bikarbóny a kúska hliníka. Do trošky vody ktorá sa varí vložíme stirebro a kúsok hliníka, napr. drôt, alebo čokoľvek čo doma používame a nasypeme sódu. Nastane reakcia, chvíľu povaríme, opláchneme a je to 🙂
expertka,a z coho je AL-obal?
vid alon 111😀
...roasha....preco sa pytas mna???...ked ma alon firmu na vyrobu AL 😅 😀 😀 😀
....alebo...
Vodou z uvarených zemiakov sa vynikajúco čistia strieborné,
pozlátené a oceľové predmety tak, že sa do horúcej zemiakovej vody ponoria na desať minút, potom ich utrieme vlnenou handričkou, umyjeme čistou vodou a usušíme.
....link pre vsevedkov 😀 😀 😀
ja nic,len ze AL-obal,je folia z hlinika/tak si tam napisala to co alon,len ty hovoris o kusku hlinika/. 😀
ten link je ale No1 😉
...no a???...hlinikova folia....este nejaky problem???? 😅 😀
problem z linkom hlasim!ked na cistenie"cohosi"kliknem,nejde to. 😀
jaaaaj,ide,len je to na vrchu pisane... 😀
...ty si puk 😀 😀 😀 ......................................................................................ako ja 😀 😀 😀 😀
sa musim rozhladiet.... 😀
mam to odskusane a je to S U P E R!
Na vyčistenie striebra budete potrebovať: umelohmotnú misku alobal (klasickú hliníkovú fóliu, ktorú si zakúpime v potravinách) kypriaci prášok do pečiva (jeden balíček) rýchlovarnú kanvicu s vriacou vodou. Postup: Očistite šperky od hrubej špiny (a mastnôt). Do misky rozprestrite alobal a vložte naň striebro. Zalejte vriacou vodou tak, aby sa striebro v miske „utopilo“ a napokon do vody nasypte kypriaci prášok. Chemická reakcia na seba nenechá dlho čakať a výsledok (zhruba po jednej minúte) vás určite presvedčí, že striebro bude znova rovnako žiariť, ako keby ste ho len pred chvíľou kúpili.
tiez som skusala cistit striebro s kypriacim praskom a alobalom, krasne mi vycistilo vsetko az na jeden prstienok,, je strieborny a pri odfarbovani vlasov som ho nedopatrenim namocila do farby, ak mate nejaky iny domaci ucinny recept ktorym by som ho este mohla skusit vycistit, resp. vylestit, budem vdacna.
Ahojte, prečítala som si všetky Vaše rady a veľmi by mi pomohlo, pokiaľ má niekto skúsenosti s čistením strieborných šperkov, v ktorých sú vsadené svarovského krištály. Bojím sa vyskúšať alobal s práškom do pečiva, aby to nebolo príliš agresívne... 🙂
Ďakujem
Alobal, horúca voda a sóda bicarbóna to istí!!!!!!!!!!!!!S maminou sme to teraz vysúšali a je to úžasné!!!!!!!
Ďakujeme
Ahojte ja zase čistim zubnou pastou,prave dnes som čistila srdiečko a je ako nove 😵 ten alobal som počula ale neskušala.
v drogérii dostať čistiaci prostriedok z názvom " sitol" velmi dobrá vec na zlato, striebro, svietniky...
len treba dobre vyleštiť ináč ostávajú čierne smuhy
je taky roztok v drogerii sa da kupit a ten pomaha,alebo aj vata je na cistenie striebra.
Kamoska vraj zo zubnou pastou...neviem
Alebo Zlatnik-ale ten tiez len do takeho roztoku namaca 🙂