dobrý deň, máme macicku vo vnútri (pubertiacka) a no zrovna má radovánky a chce sa páriť. chceme ju vykastrovať ale chceli by sme aby mala jedenkrát mačiatka.. chceli by sme krytie. je cistobiela s každým okom iným.. niesme žiadni množiari! len sme jej chceli dopriať mačiatka jedenkrát a ked ich dokojí tak by sa dala vykastrovať! dakujem krasne🙂
macke doprajete maciatka a ked sa potesi, tak ich pohadzete do potoka? co s nimi potom??
ano, budete/ste mnozitelia..
@baska14yolo dopriať mačiatka? jej ich dopriať naozaj nemusíte, skôr ich chcete dopriať sebe. Dajte ju sterilizovať už teraz určite Vám to odporučí aj veterinár.
Dajte ju vysterlizovat. My sme tiež mali mačiatka iba raz ale keby sme vedeli radšej by sme mačku dali hneď vysterlizovat
@baska14yolo macka nie je clovek, ona nema tuzbu po detoch, je len zmietana zvieracim pudom. Vies potom co s tymi macatami? Cca 5 macatam budes musiet hladat nove domovy, ci si ich vsetky chcete nechat? Platit 6x kastraciu, sterilizaciu, ockovania, kvalitne granule. Ide to do penazi, rozmysli si to.
@baska14yolo mačke doprajte domov plný lásky,zábavy, kvalitnej stravy a veterinára.
Sex a materstvo až tak nepotrebuje, koniec-koncov sa o tie mačence bude starať len chvíľu. Alebo ich možno zahrdúsi hneď po pôrode, ktovie, stáva sa aj také.
@matovicova okeeej macicku dame sterilizovať nevedela som ze sa na mna vrhnú taketo vselijake odpovede
macicku dame sterilizovať, nemyslela som si ze na mna toto vyjde. chcela som len vediet, ci by sa dalo na krytie
@0silvia0 mali sme macicku z útulku ktora rodila a mačiatka sa hned vzali a nasli si domov samozrejme len do dobrých rúk. pýtali sme sa ludi kam idu tak myslim ze by aj toto tak slo ale asi nie dame kastrovat
@karhu toto je komentár ah jaj.
@baska14yolo Tu sa odpovede, ktorá by sa ti páčila nedočkáš. Možno len odo mňa, ale radšej ti to napíšem do súkromnej správy. 😉
@baska14yolo macka skutocne po macatach netuzi, ako pisali vyssie, je to pudova zalezitost.
Vyssie ti popisali "proti", takze by som sa opakovala.
Problem skor vidim v bielej srsti.. je to rizikova farba, koli hluchote, este ked sa spaja s modrym okom..ano, zavazi aj farba "zenicha", ale ak by ste zvolili bieleho, este navyse so svetlym okom/ocami...tak to nic moc...novi majitelia by asi z hlucheho macata nadseny neboli. Nie, nieje to koniec sveta, ale ani bezproblemove suzitie.
Rozhodnutie je samozrejme na vas.
Nevykastrovaneho kocura citit, dost, znackuje. V pritomnosti maciek je znacne vokalny. Rovnako aj macka v case ruje. Kocur samozrejme typicku ruju nema, reaguje na "partnerku".
@baska14yolo dopriať mačiatka? 🤔 Ty si myslíš, že mačka túži po mačiatkach ako ľudia po deťoch? Sa spamätaj. Vieš koľko je maciek, kocúrov a mačiatok z ulice, ktoré sú na adopciu? Dopraj jej spokojný život a daj ju po ruji sterilizovať. Každá ruja je pre mačičku stres a vyčerpáva jej organizmus. Inak si žiaľ obyčajný mnozitel. Máme krasnu britku a nikdy mi nenapadlo, že jeeej aká krásna doprajeme jej mačiatka. Dopriali sme jej partacku...maciatko stiahnuté z ulice.
Čisto biela, s heterochromiou, o takéto mačatá sa ľudia idú potrhať, pre svoju sebeckosť ich množia, no presne takáto farebná kombinácia sa spája s viacerými hendikepmi, najčastejšie s hluchotou, ďalej hluché mačky tým, že sa nepočujú, často rôzne divne a hlučne mňaučia, videla som mnohé inzeráty, kde sa bielych mačiek zbavujú presne z tohto dôvodu. Okrem toho takéto mačky nesmú chodiť von, ak niekedy vybehne, pravdepodobne bude po nej, takisto sú náchylné na rakovinu uší, nosa... A celkovo, mačiek je všade neúrekom, je obrovský problém s ich umiestňovaním, takže krytie mačky, obzvlášť s takýmto riskantným genómom (aj keď ona hluchá nie je, mačatá môžu byť), to by bolo veľmi nezodpovedné a nevhodné.
@baska14yolo macky sa sterilizuju, nekastruju 🙂 toto je inzerát na kocúra? Dobre som to pochopila? 😀