Máte aj vy také fázy, kde doslova hnijete?

17. jún 2023

Ahojte… máte aj vy take fázy kde doslova hnijete? A nie len na 1-2 dni ale celé týždne… prídem po robote domov s detmi vyvalim sa na gauč a neviem sa pohnúť, vikendy podobne len vtedy mam to šťastie že si moja mamka alebo moja sestra zoberie deti na 1 deň niekedy aj 2. Nemám ani fyzicky náročnú prácu. U doktorovi som bola, depresia alebo podobne to nie je. Naozaj sa hanbím toto napísať, ale byt už niekedy vyzerá ako smetisko. A nie nie je to len taký prevádzkový bordel ale fakt tak že sa tu necítime dobre. Osobná hygiena len absolútne základy, moja pleť vyzerá hrozne, mam kilá navyše pritom som vždy aj po pôrodoch bola stihla, strava tiež hrozná, nemám silu robiť zdravé jedla takze polotovar alebo mamka prinesie navarené. Je to lenivosť? Nechápem a je mi zle… neznášam sa…

tosomja
17. jún 2023

No veru, prepleskni sa a začni sa starať, hlavne o deti. Nech nežijú na smetisku so sdochlinou. A čudujem sa tvojej mame, že ťa ešte podporuje v lenivosti. Kde máš muža?

lvulik
17. jún 2023

A kto ti povedal, ze toto nie je depresia? Zdravý človek (akokoľvek hnily) by v takom niečom nezil... Najmä keď máš deti a zodpovednosť za ne...

autor
17. jún 2023

@lvulik doktor?

autor
17. jún 2023

@tosomja opustil nás keď boli deti bábätka, žije v zahraničí

tosomja
17. jún 2023

Dvojičky?

autor
17. jún 2023

@tosomja áno

tosomja
17. jún 2023

A čo mama? Nevadí jej. Že žiješ v hnoji?

vler
17. jún 2023

Z polotovaru veru energiu nenacerpes...

lvulik
17. jún 2023

Tak asi záleží aky doktor, všakže 🙂 ale ok, ked si sa uspokojila s jeho odpoveďou, zi ako chceš...akurát by si mohla myslieť na tie deti... Každopádne psychiatra potrebuješ a ber to ako nevyziadanu radu. Neverim, ze by ti psychiater povedal ze si v poriadku.

palculienka40
17. jún 2023

Opisujes stav ako depeesia - takto to v akutnych fazach - treba sa poradit so psychiatrom - pri depresii mozes len prezivat a nic nevladat a pod.

h2
17. jún 2023

Vzchop sa! Keď si schopná ísť ráno do práce, tak si schopná aj fungovať po práci, ako normálny človek. Jasné, tiež mám občas deň, že som po práci KO a nič extra neurobím, ale to je jeden deň raz za dlhý čas. Proste si na ten gauč neľahni, ale začni hneď niečo robiť.

palculienka40
17. jún 2023

Pri depresii funguje clovek ako robot a len preziva a zivori. Slova vzchop sa nepomozu to je ako ked poviete cloveku, ktory ma zlomenu nohu, ze ma utekat.

h2
17. jún 2023

@palculienka40 Dr. jej depresiu nepotvrdil. Navyše, do práce chodí. Mne sa nechce veriť, že nie je schopná.

1234321
17. jún 2023

Hmm divný doktor, toto vyzerá na totálnu depresiu. A inak, ja by som sa hanbila keby som prišla domov a len na gauči sedela🤦‍♀️ máš deti tak okrem starania sa im máš urobiť pekne detstvo…..

lvulik
17. jún 2023

@h2 to, ze chodí do práce (dokonca môže v práci normálne fungovať) neznamená, ze je ok. Poznám taky prípad z blízkeho okolia. Nikto by o nej nepovedal, ze ma problém. Problém tam však bol a veľký.

levkaa
17. jún 2023

Ahoj. Neviem aky doktor ta vysetroval, ale skus vyhladat psychologa. Pises, ze je ti zle a neznasas sa. Nemas dobry vztah sama so sebou. Otec deti vas opustil (z coho mozes mat nalozene uz do celeho zivota) a akokolvek vie sestra a mamka pomoct potrebujes asi nieco ine. Niekedy tu na fore vedia baby dobre poradit, podporit (mozno po tom aj tuzis, lebo sa ti to nedostava), clovek pookreje a mozno sa aj trochu nakopne, ale tu ta pekne niektore sundali. Ale s tym treba ratat. Nevadi. Skus toho psychologa este. Drzim palce🙂👋

autor
17. jún 2023

@1234321 a ty si myslíš že sa nehanbím?

autor
17. jún 2023

@levkaa ďakujem… hneď v pondelok skúsim urobiť termín so psychologickou práve som si jednu našla na internete.. uz nevladzem

autor
17. jún 2023

@h2 chodím do práce lebo akú inú možnosť mam.. deti musia mat strechu nad hlavou… ale po práci som psychicky a aj fyzicky vyčerpaná

panelacikova
17. jún 2023

takto.... za tú hodinu, čo píšeš na MK, si mohla mať aspoň tie najväčšie smeti pozahadzované a možno aspoň nahrubo povysávané a umyté podlahy. aspoň na začiatok. každý deň po troške. kým nebudeš spokojná.... vypnúť net, žerie veľa času. a zapnúť domácich pomocníkov: práčku, vysávač.... 🙂

vanilkovazmrzka
17. jún 2023

Tiez som to tak mala… ked som sa rozisla s priatelom, bola som totalne demotivovana, dokazala som polozit spinavy riad k drezu a o tri dni tam stale bol v rovnakom stave. Max co som bola schopna, bolo rano vstat, ako tak sa dat dokopy a ist do prace. Tam som sa aspon na obed najedla. Ked som bola doma, nejedla som nic, lebo som nedokazala vobec ist do kuchyne, zaoberat sa nejakym jedlom a pripravami… a vlastne som ani necitila hlad. A ked uz mi pripadalo, ze mam doma fakt strasny hnoj, musela som pozvat kamosky na navstevu, aby som mala motivaciu upratat. To bol jediny sposob, ako sa k niecomu prinutit.

1234321
17. jún 2023

Skúsila by som psychologicku, vyrozpravas sa jej a navedie ťa…

liv1
17. jún 2023

Vyzera to na depku ako hrom, nemas kde nacerpat tu silu, sama na dvojicky to je narocne. Aj na 1 dieta byt sam je narocne. V prvom rade sa prestan nenavidiet.

Zacni po malych krocikoch, ako ti tu pisala kocka vyssie. Nemusis napravit svoj zivot a domacnost naraz okamzite. Urob maly krok a pochval sa. Napriklad dnes sprac cast detskej izby. Pochval sa za to. Zajtra priprav nejake domace jedlo, napr. polievku. A pochval sa za to. Zaloz si zosit a vecer si napis tri veci ktore ta potesili. Aj uplme malickosti. Ak nahodou si nic take nezazila, napis len tri veci za co si vdacna. Cokolvek. Toto rob kazdy vecer. 3 veci. Kludne tam mozes napisat. “Dnes som spratala cast neporiadku.” Alebo “podarila sa mi chutna vecera”. “Som vdacna, ze mam zdrave deti atd”. No a co sa tyka energie, skus si nasadit c a d vitamin. Skus si aspon 1 den v tyzdni zatial vyhradit na zdravsie jedla, zeleninu, ovocie. Aspon 1 den na prechadzku. A pomaly pridavaj. Ked nebudes vladat, nevadi. Ale vzdy si daj nejaky malinky ciel. Moze byt aj ze. Teraz budem upratovat presne 15 minut. A das si budik a upraces aspon nieco.

Skus si najst na nete nejake motivacne psychologicke videa. Podla mna sa obrat aj na psychologa.
Drz sa

h2
17. jún 2023

Tak keď do práce si schopná chodiť, lebo nemáš inú možnosť, tak sa tak skús postaviť aj k domácim prácam. Že proste musíš, lebo nemáš inú možnosť. Lenže ty ju podľa všetkého máš (mama a sestra sa postarajú).

h2
17. jún 2023

Ešte mi napadlo, že si možno demotivovaná tým, v akom stave to už u teba je. Vieš, ako to myslím, príklad: keď máš čistú prázdnu kuchyňu a nesieš tam jeden špinavý tanier, tak ti to nedá a hneď ho umyješ, alebo dáš do umývačky. Ale keď je tam celá kopa špinavých riadov a bordelu, tak ho len priložíš na kôpku a ideš preč. Teraz je víkend. Neviem, či máš deti doma, alebo nie. Ale začni upratovať. Hneď. Teraz. Hocikde a hocičím. Zvládneš to. A budeš sa potom cítiť lepšie, sľubujem.

tosomja
17. jún 2023

@h2 presne, mám to podobne. Keď vidím, že nemá "význam" upratovať, lebo nestíham odkladať riad, prádlo, tak si len nakopim toho viac a viac a potom nadávam a prádlo mi stojí aj dva dni. Ale tak...ja viem, že musím, už len pre ten pocit čistého vzduchu okolo mňa.

autor
17. jún 2023

@liv1 ďakujem 🙏🏻Teraz som upratala detskú izbu a kuchyňu, dám si sprchu a trosku sa postarám o pleť atd aby som sa zase cítila ako človek..

liv1
17. jún 2023

Sikulka 👍. Kludne ked budes potrebovat napis tu a my ta troska nakopneme 😉

h2
17. jún 2023

Super! Vidíš, ono to pôjde. Drž sa. ✊

marca12
17. jún 2023

Mam dni,ked sa mi nic nechce,ale vzdy sa premozem. Nieco ti musi byt,ked doslova s detmi hnijes v bordeli. Daj si v taky den aspon jeden ciel. Napr.aspon povysavas. Druhy den upraces kupelnu. Dalsi den zase nieco. Nesnaz sa robit vsetko naraz,ale aspon nieco. Uvedom si,aky priklad davas detom. VSetko to vidia a vnimaju.