Matcha čaj - pijem ho správne?

aniee_aniee
4. feb 2023

Ahojte, začala som s matchou pred pár dňami ,, najprv som si davala so sojovym mliekom to bolo fajn,, dnes som skúsila s čistou vodou a bolo mi na zvracanie🙈mám dať tomu čas alebo kašľať na to😭?

bessie12
4. feb 2023

@aniee_aniee je to o zvyku. Nie každému to chuti. S mliekom by som to nikdy nepila. Ja si chcem vychutnať tu chuť čaju 🙂 dúfam, že si ho nezaliala vriacou vodou ??

mimi210
5. feb 2023

@aniee_aniee ak ti bolo na zvracanie, sprav si ho slabsi. Rob na studeno a pridaj citron, alebo limetu a mozes si aj trstinovy cukor. Vtedy je vyborny a vobec nevadi, že si ho ochutis. Radšej tak a vypit, ako nepit. Je to zelené zlato 🙂 a ak by ti niekedy zas prislo zle, nezlakni sa. Treba zajest, zapit a do pol hodky stav prejde.

dadka128
5. feb 2023

@aniee_aniee matcha caj .. mna nedavno precistil ze ma 5 dni prehanalo 🤣🤣🤣 uz ho nechcem ani vidiet :D .. ale pravdou je ze som to moc prehnala s pitim

alenamihal
5. feb 2023

Ja pijem cely zivot len zelene caje ..kavu nemozem ani citit,strasne mi smrdi...ja si robim jednu lyzicku matcha caju s vodou dobre rozmiesam metlickou a do toho rastlinne mlieko..v podstate ako kava sa robi s mliekom..ja pijem iba jednu salku caju bud zeleneho ale matcha...je to dost antioxidacny caj ,tak cim viac pijes a si nezvyknuta ,tak ta bude prehanat...

ingrid16
5. feb 2023

@aniee_aniee nepila si ho nalačno? Ja som minule spravila tu chybu. Odvtedy až po jedle, a bez problémov 😉

aniee_aniee
autor
5. feb 2023

Ďakujem krásne za rady 🥰 nalačno ano🥲budem vedieť už

peternu3
17. nov 2023

@mimi210 zelené zlato veru _ plné polyfenolov a antioxidantov, matcha ich má 10X viac ako zelený čaj.

peternu3
17. nov 2023

@aniee_aniee Ja ho pijem s kokosovým alebo ovseným mliekom. Samotná matcha mi chutí ako tráva.

A mojej mamine je tiež z toho zle, zníži jej to tlak. No keď jej ho pripravím s mliekom tak jej chutí viac a bez divných vedlajších prehánkových symptómov 😅

simoonas
11. feb 2024

Ahojte, viete mi poradiť odkial käpiť kvalitnú matchu? Zatial kupujem z Dmky🙂 Poprípade na čo si dať pozor a ktorú určite nekúpiť🙂 Ďakujem!!
@peternu3
@aniee_aniee
@ingrid16
@alenamihal
@mimi210
@bessie12

karima512
21. mar 2024

ja si kupujem na vitarian. sk