Ahojte,
chcem sa spýtať, či je tu niektorá z vás, ktorá študovala alebo študuje v Brne na Masarykovej univerzite? Bližšie na filozofickej. Alebo na hocijakej inej. Ide mi len o to, či prijímačky na Masarykovu sú náročné, či je to škola, na ktorú sa dá relatívne ľahko dostať a koľko ste sa učili na prijímacie konanie? 🙂
robila som oborove testy biola + psychola plus studijni predpoklady. oborove testy boli mierne narocnejsie nez na sk skolach co moze byt sposobene odlisnym skolskym systemom a odlisnym obsahom uciva na sk a v cze. hlasilo sa cca 1200, brali 120 cize 10% sanca na prijatie 🙂 teraz som uz uspesne v praxi. brno bolo uzasne! urcite by som sa nerozhodovala inak.
tu sa skus pozriet, je to sice konkretne fakulta socialnich studii http://www.chcinafss.cz/9/bakalářské-studium/
ale najdes tam nejake informacie, napriklad aj ake su sance na prijatie (po kliknuti na prislusny odbor)
@sari24 ja som studovala na filde... zalezi, na aky odbor sa hlasis, ja som bola anglicky jazyk a literatura. je tam dost slovakov, takze to nebude take narocne...priprava na prijimacky zalezi od odboru, byvaju aj rozne predprijimackove kurzy, viac info o skole tu https://www.muni.cz/?lang=cs
študovala som... prijímačky som robila v r. 2003 a boli vtedy podľa mňa strašne ľahké. pre celú fakultu boli rovnaké, bez ohľadu na odbor, bolo to niečo ako IQ testy, oni to nazývali "testy studijní zpusobilosti"...
@grettka @blacklady ďakujem za info 🙂 hlásim sa na históriu a čo zisťujem aj inde tak až zle to nevyzerá a v podstate to, čo sa učím teraz celé tri roky - to bude. No uvidíme ako to výjde
@adkat13 áno tie testy. Teraz je to už len pre bakalársky stupeň a aj to ešte musia robiť prijímačky ktoré sa týkajú vyslovene odboru, na ktorý sa hlásia. Zmenilo sa to akosi
ja študujem v Ostrave, a čo sa týka Masaryčky, tak je ťažké sa tam dostať a ešte ťažšie sa tam udržať, považuje sa za ešte ťažšiu ako je Karlovka, takže veľa šťastie a hlavne pevné nervy pri učení 🙂
@sari24 Ahoj, ako si dopadla? 🙂 Prijali Ta, nastupila si?
ja som tiez na MU Filozoficka fakulta, ale tento semester uz koncim.
@mamainprogress ahoj 🙂 na prijimacky som sa usilovne pripravovala aj som mala pocit, ze uz to viem ale potom aj z rodinnych dovodov som nakoniec na ne nesla a pokracujem v studiu na svojej povodnej skole 🙂
Sice stale mi v tom nic nebranilo, ale bola to moja vlastna volba ostat a dostudovat tam kde som 🙂
@mamainprogress ale idem o par dni do Brna na vylet takze aspon si pozriem skolu 😀
ja som aj zistovala inde ze aka je narocnost prijimacok a podla vyjadreni mali take otazky v predchadzajucich rokoch co mne boli celkom zname a aj na statnice som sa ich ucila..no nevadi, nikdy clovek nevie ako sa situacia zmeni
Ahojte, hľadám niekoho kto aktuálne študuje na Masarykovej, odbor fytoterapia... Rada by som poprosila o informácie ohľadne prijimaciek a prípravy na ne. Dakujem
@mamainprogress prosím Ťa, ktorý odbor si študovala?
@sari24 ja som studovala na filde psychologiu brno odporuicam uzasne studentske mesto a skola na urovni