Manžel začal chrápať - ako to riešiť?

baba303
22. feb 2020

Mam strašne citlivý spánok, musím spať v tichu, tme, bez vôní a podobne, všetko mi vadí, zobudím sa aj keď sáčok padne. A som strašne alergická keď niekto pri mne chrape. Bola som veľmi šťastná, že manžel nechrapal a mal tichý spánok ako ja. Len posledné cca 2 mesiace začal chrápať. Pribral asi 7kg,mozno je to tým, ale stale je to štíhli muž tak neviem. Štuple do uší mam, ale nieje to nič pre mňa, tlačia ma.. Takže určite si ich nechcem dávať každú noc.. Ako ste riešili podobný problém? Poprípade nejaké účinné spreje a proti chápaniu...

lenka2710
22. feb 2020

@baba303 môj muž brutal chrapal, raz som ho dokonca doslova vykopala z postele, spával nejakú dobu na gauči a bolo ho pocut aj cez zatvorené dvere! Ešte keď som šla spať skôr, tak ešte ako tak, ale keď sme išli spolu pripadne ja po ňom, tak som nespala skoro celu noc a len do neho stuchala!
Ale potom mu zistila upchate cievy, a ako bol na tom prefuku, tak odvtedy chlap nechrape!
Niekde som čítala, že za chrapanim môže byť aj nejaký zdravotný problém
Kamarát tiež brutal chrapal a jemu zas zistili niečo v nose! Keď bol malý tak mal nejaký úraz a niečo sa mu tam zle zahojilo, tak bol tiež s tým na operacii

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
22. feb 2020

@baba303 nech manzel aspon trochu schudne. Moj schudol a prestal chrapat.

lenka2710
22. feb 2020

@bambulienka25 mal upchatu hlavnú cievu, čo ide k srdcu následkom vysokého cholesterolu, bol na prefuku

pininka1
22. feb 2020

U nás chrapem ja, mám chronicky zápal dutín. Žiaľ môžeme spat v jednej izbe. Nepomohlo ani spánkové laboratórium ani schudnúť. Ale inak fungujeme ok.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka2710
22. feb 2020

@bambulienka25 no môjmu to tiež zistila úplnou náhodou, bol na ekg, tam sa dr čosi nezdalo, išiel na odber krvi, tam mu zistili zrazeninu a ze vraj dokonca prekonal slabý infarkt, ani o tom nevedel! Potom ho prevážali do Martina a tam mu to robili, mal vysoký cholesterol a namiesto toho, aby mu dr predpísala lieky, tak mu kázala len drzat diétu, no máš vidieť, možno keby hneď predpísala lieky, mohlo sa tomu predísť, kto vie

elinosar
22. feb 2020

Uz som skusala vsetko a mam vlastne metody. Ked spi na chrbte tak to chrape vzdy lebo mu zapada jazyk. Tak ja nanho iba skricim nech sa otoci na bok. Na 85% prestane chrapat, lebo vtedy jazyk nebyva zapadnuty. Na bruchu ked lezi tak je to este lepsie. Je to ako poloha pri prvej pomoci kedy dotycneho ulozite tak aby mu nezapadol jazyk a neudusil sa napr zvratkami. U nas je to len o zapadnutom jazyku.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka2710
22. feb 2020

@bambulienka25 musím zaklopať, áno! Ale stal sa z neho hypochonder 😂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka2710
22. feb 2020

@bambulienka25 kedysi doktora ani na obrázku nechcel vidieť a teraz ho len kdesi pichne a už letí k dr! A každý večer mňa boli hento, mňa pichá tam a je mi ťažko, a nieje mi dobre a ja už som z toho mierne na nervy 😭🙄

panda21
22. feb 2020

Môj pribral somnou počas tehu asi 20 kíl (ja 9😂) a odvtedy nedokážem pri ňom zaspať. K tomu ešte aj fajčí a má slabú arytmiu. Musím vždy zaspať skôr ako on, inak môžem ísť rovno do obývačky spať. Ak sa v noci zobudím tak už mám niekedy také nervy, že mu nos zapchavam, kopem, stucham, vytlacam z postele 🙈 na vyšetrenie nepôjde, schudnut chudne už 4 mesiace a iba priberá, prestal fajčiť 5 mesiacov dozadu tak, že fajčí miesto pol krabičky, krabičku 👍 čiže buď nespim ja, alebo on 🤷

aurorastone
25. jún 2021

@panda21 jak keby som čítala o mojom 🤦‍♀️do bodky vo všetkom ešte aj tie cigy... Aj ste nejak vyriešili to chrápanie ci stále trvá?

panda21
26. jún 2021

@aurorastone narodil sa syn, mne došla trpezlivosť a už 13 mesiacov spáva na gauci 🙈 dokym neschudne 30 kil a neprestane chrapať, má proste smolu.