Ahojte, som mladá mamička (21) mám takmer dvojročné dieťa. S manželom žijeme spolu už 5 rokov. Všetko je v poriadku až na to, že odkedy máme dieťa manžel sa s nami doslova hanbí chodiť na verejnosť. Vadí mu, že sa po nás ľudia pozerajú (áno pozerajú sa ako teľce na nové vráta, lebo ja vyzerám ako synova mladšia sestra, mám celkový výzor na 13 rokov). Muž má 23, kým som nebola tehotná nemal problém sa somnou kdekoľvek ukázať. Vadia mu tie pohľady ľudí a hlúpe komentáre ( áno, ľudia naozaj dokážu prísť a opýtať sa napr. Komu sme to dieťa vzali a podobné hlody, najlepšia bola raz jedna pani ktorá nám vykricila, že by ma dala do ústavu keby jej prídem domov tehotná na základnej škole 🤦♀️). Ja sa nad tým dokážem povzniesť, veď je to občas aj vtipné, ale mužovi to veľmi prekáža. Nechce sa s nami ukázať už ani v blbom Tescu. Keď náhodou niekde ideme tak za dedinu kde nás nikto nevidí, alebo ak ideme do mesta tak sa drží vždy dva kroky za nami ako keby s nami ani nebol. Štve ma to a neviem ako sa zachovať. Na jednej strane ho chápem tiež mi trvalo kým som si na tie komentáre zvykla ale nepáči sa mi keď to až tak prežíva.
@stanik_67 maľujem sa keď ideme von, podľa rád kozmetičky aby som vyzerala staršie ale mne to nepomáha 🤦♀️ akurát vyzerám ako zgechlená puberťáčka. Už sme o tom hovorili dosť veľa ale on sa nedokáže premôcť. Proste sa cíti trápne.
skus zmenu ucesu, farbu vlasov, licenie, oblecenie. Nejaka dobra kadernicka by ti mohla poradit ako pridat par rokov. Potom uz len aby sa manzel prestal hanbit. Aj ked si myslim ze je to smiesne, mali by ste sa naucit obaja obrnit a nachystat si nejaku hlasku pre takychto drzych ludi a nie nechat to takto zasahovat do zivota.
zmenit uces, obliekanie, casto pomozu aj okuliare napr. ... starej pani by som vynadala rovnako. a manzel nie je celkom OK, ked mu nevadilo s tebou od 16tich byvat, tak co riesi o 5 rokov - vtedy si vyzerala mladsie???
Skúste sa o tom veľa rozprávať, tak ste spolu máte spolu dieťa a aj keď to neikedy nie je príjemné tak si na to asi musí zvyknúť kým trochu nezostarnete no. Každý kto vás pozná vie ako to je a cudzí ľudia vám môžu byť ukradnutí
@ledgerka skúšala som už aj krátky strih, ofinu, všeličo, s oblečením si veľmi nepomôžem mám 145 cm ťažko sa mi oblieka... Ja takýchto ľudí ignorujem, jedným uchom dnu druhý von
@ukulela vtedy som vyzerala rovnako ja sa nejak veľmi nemením, ale vtedy sa nám neostávali takéto veci, nemali sme dieťa proste nás všetci brali za puberťákov, keď sme prešli okolo tak to bolo každému fuk teraz keď prejdem okolo tak sa otočí každý druhý lebo ide "decko s dieťaťom"
Tak s tím ale musel počítat, kdyz si s tebou začal a pořídil si s tebou miminko. Nechapu, jak to, že dokud jste spolu neměli prcka, tak mu to nevadilo a nejednou mu to vadí. Však i před tím to muselo vypadat zvláštně, pokud jsi vypadala na 13 a on na svůj věk. Před tím jste se s blbymi komentáři nesetkali?
Podla mna toto musi on prekonat, ja reci neriesim, ludia nech si hovoria co chcu, vy mate svoj zivot a ich nazor je nic. Len to treba drahemu pripominat, lebo aby vas takto obmedzovali nazory cudzich ludi to je na nic
No aj ja som. Mala 20rocna prvé dieťa a tiež sa pozerali, dokonca aj keď som. Mala už dve... Nikdy sa za mňa môj manžel nehanbíl a to. Bol mladší o pol roka! Vyzerali sme fakt asi veľmi mlado. Až ma desia tie fotografie, že bože aké deti... Takže ôk, to nie, žiaľ,,t oh muž by sa mal spamätať, je otec rodiny. A to, že s ním žila od šestnástich je ale fakt divne
..
@stanik_67
@ledgerka prečo by sa mala snažiť vyzerať staršie? Véd to je super, ze vyzerá mlado a prirodzene, ja som si to dlho užívala, ôk nie je mužove správanie, s tým by mala niečo robiť. Nevadilo mu, že s ním žije masť roč e dievča a už vadí, keď jej urobil ako relatívne dospelej dieťa s nou a vlastným dieťaťom chodiť von?!?? Dva kroky pred nimi?!?? A ona sa ma maľovať, aby sa nehanbíl...
Inak moje dcéra chodia s mojim najmladším bežné von a nikde ich nikto nezastaví al a ani sa neobzeral. Ale je ôk, že bývajú nastrocny spolu a už nie je ôk, keď splodia dieťa, divný pohľad tvojho muza, riadne nevyzrety kus.
Keď mu nevadilo, že vyzeráš na 13 ešte pred tým ako ti spravil decko, tak čo teraz rieši?
Omg, ano ľudia vedia byť hnusni, ale to ze sa manžel hanbí?? Vieš koľko žien by si prialo vyzerať mlado?? Ja poznám sttedoskolkacky, čo vyzerajú na 30 a to podľa mňa tiež nieje tak celkom ok
Ja som napríklad staršia od brata a keď ukazoval fotky kolegyniam, ani jedna neverila že už budem mať onedlho 30
A môj muž?? To si pamätám, akoby to bolo vcera! Ešte sme spolu chodili, mal 22 rokov! Išli sme do baru, pre mňa džús, pre seba pivo, čašníčka pýtala od neho obcanku 😂😂 skoro som pod stôl spadla
Teraz ma 33 a keď je ostrihany a oholeny vyzerá na 25,ale on je aj postavou drobunky
Podľa mňa stále budem vyzerať radšej mladšie než by som mala vyzerať ako stará raketa
A tvoj muž môže byť rád, že ma takú ženu po boku
Mala som známu, ta tiež vyzerala omnoho mladšie ako bola v skutočnosti, a bola s chlapcom na prechádzke a fajčila! Jedna pani šla okolo nej a ze keby bola jej dcéra, na cigarety by v živote nedostala a ze aký príklad dáva mladšiemu bratcekovi, no cumela na ňu ako puk
@acrobaleno neviem ako ty ale ja som porodila dieťa, nie decko... A rieši to, že sa každý pozerá. Vtedy sa nepozerala nik, pretože nikomu neprišlo zvláštne keď išiel pubertiak s pubertiačkou teraz ide "pubertiačka, malé dieťa, a on už za tých 5 rokov nevyzerá ako pubertiak.
@maciatkolulu to, že sme spolu žili predsa nik z ulici nevidel. Aby sme sa pochopili jemu nieje trápne, že ja vyzerám mlado, jemu je trápne keď sa po nás ľudia pozerajú, nemá to rád lebo na nás pozerajú ako na niečo "strašné". Proste ho to raní. Je dobrý otec, aj manžel stará sa o rodinu ale keď niekto pri vedľajšom stole v bistre po nás čumí tak zaujato, že zabudne zavrieť ústa plné jedla, tak mu to proste nieje príjemné. Nemá rád veľa pozornosti hlavne negatívnej. A to, že sme spolu žili keď som ja mala 16 nieje predsa nič hrozné, nikomu to neublížilo. Boli sme zodpovední a naši rodičia s tým nemali problém
@lenka2710 odomňa občianku nepýta nik, lebo si asi myslia, že ju nemám 😀 moje 14 ročné sestry vyzerajú o dosť staršie.
ked mas taku malu postavu a k tomu mladistvy vyzor, budes take poznamky znasat este dlho, treba sa obrnit, nemozes desiatky rokov chodit po kanaloch.
ja mam tiez len 153 cm, chuda, mala... a raz ked som mala 38 rokov a stala som so svojim 3 detmi na ulici, ma oslovil panko. ze "deticky, kde mate mamku??" len som sa schuti zasmiala.
Nevuem, kde žiješ, ale ja som bola úplne rovnako na tom a ešte dokonca dve deti a opakujem, v živote by môj muž nešiel pred nami, alebo za nami, a to on vyzeral ako upl e ucho, vlastne aj bol. Neriešil, či niekto cumel, či nie. Dobrý muž, nepôjde pred svojou ženou a nerieši, čo si myslia druhí, ale je hrdý, že ma peknú ženu a pekne dieťa.
A to si vážne bývalá v šestnástich s mužom... Hm, susedia na vás necumeli? Ze fakt decko býva s mužom? A to ste z čoho prepanajana žili, to len na okraj...
@maciatkolulu "MUZ" mal vtedy 17 rokov, je len o rok starsi. ale tiez predpokladam ze sa komplet sami nezivili. 17 rocny este chodi do skoly. aspon ucnovku treba dorobit.
@negymama aha.... No to je fajn kebyže sa mi na sťahuje k môjmu nastric emu synovi, dieťa, čo sa hrá na ženu, pardon autorka, ale je to fakt a potom sa 23.rocny muž hanbí za svoju rodinu... Hmm, dospelé ako sviňa
@maciatkolulu takže chceš povedať, že sa to že sa hanbí ostatných ľudí je zlý manžel? Hanbí sa presne preto lebo ľudia čumia ako keby bol zlý a niekomu ubližoval... No nečumeli lebo vedeli, že som od neho o dva roky mladšia, ľudia na ulici to nevedia... Dieťa čo sa hrá na ženu, a kedy budem podľa teba žena? Či keď budem v tvojom veku?
@negymama matematika 23-21= 2. Keď sme spolu začali žiť bol už pol roka zamestnaný s dokončenou učnovkou ja som si školu ukončila počas nášho vzťahu ale nič mi popri tom nebránilo brigádovať. To, že je niekto mladý neznamená, že ho musí niekto živiť.
No nad toto sa treba len povzniest. Opatkove topanky,tmavsi odtien vlasov,pripadne okuliare a mat na haku. Viem co myslis ze ludia cumia. Su to uplne hovada,ja viem o tom svoje,nechcem to tu teraz rozoberat. Ale ano,si kusok iny "nad normal" a je to "divne"Mozno preto sa v zahranici zije lahsie,lebo kazdy sa stara o seba a necumi po druhych
sak dooobre, rok ci dva nezavazi, v prvej chvili som ratala ze ty mas teraz 22, nejak mi ta dvojka utkvela v pamati, ale to dieta ma 2 roky.
ale ako hovorim, takto to budete mat este hodne rokov, ked mas 145 cm a viac neporasties tak budu odhadom len cisto podla vysky. vzdy ratat ze si este nedospela. My sme s muzom malicky, a muz ma aj poruchu rastu ma len 161 cm, a jedna dcera sa "vytiahla" na konecnych 156 cm, druha asi ostane malicka 148 cm a tej mladsej proste asi stale budu hadat menej, aj ked bola mala jej kazdy uberal 2-3 roky, uz jej to islo na nervy a co bude ked bude fakt dospela s touto postavou.
bude si musiet ona i jej pripadny partner na to zvyknut a obrnit sa, najst prihodne trefne odpovede /no sa teda nebojim o nu, papulnata je dost/
Tu pritomne damy by si mohli odpustit uplne rovanko prizemne riesenie autorky, akeho sa dopustaju ludia na ulici. Nie je otazka odkedy spolu zili a riesenie ich vztahu.
Co sa tyka odpovede, ono skutocne sa k tomu nestavia velmi vyzreto, pretoze akokolvek neprijemne sa citi, ako sa mas citit Ty? Je pravda, ze ste velmi mladi a aj u neho asi zohrava vek rolu v tom, ze to nevie prijat ako chlap. Urcite by som mu ale na Tvojom mieste povedala, ze pre mna je to rovnako zranujuce, ked maju blbe poznamky a to, ze a mnou nestoji muz, o ktoreho by som sa mohla opriet, ma este viac ponizuje. Ty predsa nemozes za svoj vzhlad a ani za blbe reakcie inych ludi. Mozno by bolo aj vhodne aspon raz s tym niekoho konfrontovat. Povedat, ze je neprijemne ze sa pozeraju a opytat sa, preco sa pozeraju. Podla moznosti slusne. Komentujucim pripadne rovno ukazat obciansky. Nepomoze to ale aspon v danom momente by si pocitila prevahu nad par debilmi. Nema Tvoj muz nejakeho starsieho muza, ktoreho respektuje? Otca, stareho otca, kolegu, ktoreho poznas aj Ty, ktory by sa s nim mohol trochu pobavit a vysvetlit mu, ako sa chlap ma spravat?
Ja som rodila v 20, vyzeram ako mimino, lebo mam proste taku tvar, plus sa nelicim a nenosim opatky, takze viac nez 15 mi tipne malokto... Ale bonus je, ze mam starsieho muza, takze od prveho pohladu on vyzera ako otecko s 2 detmi a ked sa drzime za ruky, dame si pusu a podobne, musia niektori dostavat porazku 😄 ale vies co? Ani raz som si nevsimla, ze by po nas niekto cumel, lebo nemam kedy, bud sledujem dieta alebo sa normalne bavim s muzom a nepozeram po cudzich, takze ani netusim, ci sa niekto pozera na mna. Riesenie je teda jednoduche, prestat sa obzerat po ostatnych, nebude mat potom pocit, ze sa oni pozeraju na neho.
a inak nechapem, co si vlastne touto temou prisla riesit??
spravanie cudzich cumilov my tu od PC neovplyvnime, aj keby sme na nich nakydali hory prispevkov, manzel je dobry otec i manzel, len sa hanbi. takze kydat na muza tiez nema zmysel, on zato nemoze ze druhi cumia... ani nemoze za to ze sa hanbi.
ty tiez nevyrasties, nicim svoj vyzor ostariet nedokazes...
takze co?: NIC, - treba len pockat kym muza hanba prejde a zacne zvysoka kaslat co si kto mysli a ci niekto cumi ci necumi, a na poznamky sa nauci byt asertivny.
Skúsim to napísať takto milé mamičky lebo robíte presne to čoho sa môj manžel hanbí, vytvárate si závery podľa toho čo si myslíte a teda pozeráte na nás tak ako tí ľudia.
Obaja sme s mužom dospelí. Zodpovední mladí rodičia. Obaja mame stredoškolské vzdelanie, manžel je zamestnaní, máme aké také finančné zázemie a o dieťa sa riadne staráme takže je úplne v poriadku, že máme v takom veku založenú rodinu. Jediný problém je ten, že manžel je hanblivy (vždy bol, hanbil sa ako dieťa, ako pubertiak, hanbí sa ako dospelí chlap). Z toho vyplýva, že nemá rád prílišnú pozornosť. Vždy sa správal tak, aby tú pozornosť nepritahoval. Teraz keď však máme rodinu putame jednoducho pozornosť vďaka môjmu mladému vzhľadu. S tým nikto nerátal keď sme si zakladali rodinu (kto mohol tušiť, že ľudia sú až tak hlúpi, že sa budú doslova smiať, že som decko?)
Manželovi nevadí, to, že ja vyzerám mlado. Jemu vadí, to že sme stredobod pozornosti pretože sa hanbí. Nevie si pomôcť je proste taká povaha. Chcem len vedieť ako mu pomôcť sa vyrovnať s tým, že to takto už bude. Proste mu chcem pomôcť prestať sa hanbiť. To je všetko. Dúfam sa teraz chápeme.
a nepomohlo keby muz zasiel ku psychologovi? ostychavost uz v tomto veku je zvlastna. samozrejme uplne sa povaha prerobit neda...ale keby si nacvicil nejake asertivne formy spravania, su aj na to kurzy.
Pozri, máš takú stavbu tela, vždy budeš vyzerať mlado. Na rukoväti skôr pridajú dlhé vlasy a nejaký drdol ako krátke. A ako som písala oblečenie, možno okuliare. Ale skôr si myslím, že tých pohľadov nie je až tak veľa, skôr to ty tak citlivo vnímaš. Respektíve vy.
16 ročná je dieťa co sa hrá na ženu... Hej. A prepáč, dobrý muž sa za svoju ženu, nech vyzerá akokoľvek nehanbí, problém nie si ty a tvoj vzhľad, ale jeho správanie. Prečo mu nie je jedno, kto a ako cumi, či v restike si sadne k vedľajšie u stolu😂😂😂, v tescu vezme druhý vozík, vyvezie vás za dwsinu😉, hmmm, fakt dospelácke a chlapske správanie.
@thoughtfulweirdo je pravda, že manžel si všíma to či niekto pozerá prehnane, ale zas to sa veľmi nedá nevšimnúť si keď stojíš napr v rade pri pokladni a za vami na celé tesco niekto hovorí "čo myslíš to je ich dieťa?", potom už človek spozornie a dáva pozor kde sa o ňom čo šuchne. Ja som sa časom proti tomu obrnila ale manžel to nejak nevie prijať. Proste sa hanbí a trápi ho že si ľudia hovoria na našu odresu.
@maciatkolulu prosím ťa skus si prečítať ešte raz čo píšem a ak ti to nedôjde tak si pravdepodobne presne taká ako tí ľudia. Potrebuješ si všímať a zabávať sa na druhých pretože sú iní ako ty.
a keby si sa trochu zacala malovat (neviem, ci sa licis alebo nie) ale to niekedy dopomoze k tomu, aby clovek vyzeral starsie. a jednoznacne sa s nim porozpravaj a povedz mu, co ta trapi. mozno ked si to vydiskutujete, tak zmeni nazor a uvedomi si, ze tebe tym ublizuje.