Ma strach ist lietadlom, lenze cestuje s nami aj 3rocny syn. To je v pohode dat si diazepam na cestu ? Nezaspi uplne ? Nerada by som mala este s nim dake starosti, ja si lieky nedavam pred cestovanim nikdy.
Trošku bude ospaly ale aspoň bude v pohode a kľudný.
ma 5mg tbl a ze 3 si zobere.
Podla mňa je lepšie nech si ten liek dá, ako keby tam mal dostať panický zachvat. S ospalým manželom budeš mat menej roboty ako keby ti tam hysterčí.
ak by isiel len on s nim sam, tak by to bol problem. takto ked bude ospaly tak to az tak nevadi. z letiska dufam mate transfer a nebudete pouzivat auto. na benzo moze byt zavislost, u diazepamu je nizsie riziko nez trebas pri xanaxe. pokial to bude mat len na lietanie a nelieta casto tak je to ok
Ak sa boji, nech si dá... strach z niečoho nemusí mat racionálny podklad, vždy lepšie ísť s nervóznym trojročným deckom a mentálne spomaleným manželom než mat trojročné decko na krku a k tomu manžela v totálnom hysterickom záchvate...
Ale pri diazepane, ak ich nafasoval dosť je dobre tu dávku vopred skúsiť že ako sa správa...
@miskooo1987 tiež by som to tak spravila.A on lepšie ukľudní, keď si ho nedá jednorázovo, ale aspoň deň predtým viac x ráno, večer...lebo určite už bude nervózny brucho ho bolieť😀moja kamarátka ho dostala na cestu do Austrálie a tak ju omámil, že mala pocit, že nevylezie hore do lietadla a prespala pol cesty.Na každého ináč účinkuje môže aj zaspať...
Nechápem to dávkovanie čo píšes chce si dať 3 kusy priebežne či ako?
@eliska13 ono píšem vyskúšať predtým, lebo Anekdotalne môj brat bol z diazepanu totálne mimo, nie že mentálne trosku obmedzený, on z toho bol úplne mimo, ani obraz ani zvuk... proste jak niekto s 3,5 promile... len prevesit cez wc aby dá nezadusil...
@miskooo1987 ja som si dala polku Lexaurinu do Egypta a spala celý čas.Jeden čas som mala lieky na spanie a nevedela som v práci rozmýšľať treba vyskúšať možno stačí polka
no mne sa to vobec nepozdava, liek co sa dava na oblbnutie, naspät ma ist sam so synom a chce si to dat aj cestou naspät
To dávkovanie si overte, 3 tbl. po 5 mg naraz sa mi zdá veľa
Aha... cestou tam uvidis ako na ten diazepam reaguje...
A nazad čo ide sám? Zachcelo sa niekomu bulharkw klobásky, alebo čo???
V nemocnici na spanie noc pred operaciou davaju 10 mg diazepam, aby sa clovek v klude vyspal...takze si myslim, ze 15 mg mu neuskodi...isto lekar vie, preco mu to odporuca...a zvazil.aj jeho telesnu vahu
No nezverila by som mu dieta pod vplyvom liekov,hladaj ine riesenie
Diazepam nespraví vôbec nič. Ja mám panicky strach z lietania, vyskúšané hocičo a mne dokonca ani Xanax najsilnejší v lietadle nepomohol. A to som si raz dala 3 tabletky aby ma vyplo. Bola som ospala ale v lietadle som ani oko nezazmurila, bola som ako nadrogovana až sa letuška pytala snúbenca čo som si dala. Ale nič, panika nezmizla, ani som nezaspala zato 3 hodinovú cestu z letiska domov si nepamätám vôbec a ani potom ďalšie hodiny doma už 🤦🏼♀️
A diazepam mi absolútne nič nespravil, ani som dokonca nikdy z neho unavená nebola. Takže toho sa nebojte.
Držím manželovi prsty lebo viem, aké to je. Za mnou viac krát až piloti museli prísť počas letu aby ma ukludnil lebo tak mi bolo hrozne a letušky už nevedeli, čo so mnou. Taky panicky strach mám až mi trpne v krči celé telo, neviem ani oči otvoriť, ani rozprávať. Mám pocit ako keby mnou prechádzala elektrina.. A to musím, bohužiaľ, lietať veľmi často 😩
nie kazdy po Diazepame spi, aj ked pocitospalosti moze byt. a ked je clovek v klude je schopny zaspat. no ospalost nemusi byt tak vyrazna, ze by sa nezvladol pohybovat, ak bude treba. navyse to ma ucinok par hodin. a urcite pocas celej doby nebude rovnako intenzivny, vacsinou ucinok nastupuje postupne ( na nete som nasla ze zhruba za 45min,a le to bude trosku individualne), dosiahne sa navyssi ucinoka potom sa osalbuje a ku koncu doby, dokedy ma ucinkovat, moze byt ucinok slabsi.
niekto ho uziva aj cez den.
no suhlasim s babami, ze by ho mal vyskusat aj predtym.
Mne teda diazepam nepomohol vôbec. Dr mi ho predpísal od panickeho strachu ze si ho mám dať večer pred dňom zákroku a ráno .. bala som sa neskutočne 😁 a nemohla som zaspať od stresu
Hm, väčšie starosti by si s ním mohla mať, ak by si tie lieky nedal, pokiaľ má až panicky strach..