Veľmi obdivujem maminy, ktoré idú do práce tak skoro. No dnes je už taká doma a v zahraničí vraj chodia aj skôr. V dávnej minulosti to bolo vraj normálne, že ženy boli len pol roka doma a potom šup do práce. Budem rada ak mi napíšte svoje názory a postrehy.
@fatima1972 ahoj, ja som oficialne nastupila do prace v case, ked mal moj syn sedem a pol mesiace. Ucim na vysokej skole a sef mi vysiel v ustrety prisposobenim rozvrhnu na dva pracovne dni. Konzultacie riesim doma, ale na kave 🙂 zvysne dni som doma s malym, pripadne na telefone, ak by sa v praci vyskytlo nieco surne. A musim povedat, ze je to super a zaroven narocne - super preto, ze sa trosku odreagujem, pridem na ine myslienky a narocne preto, ze je tazke odist od maleho a zaroven mam pocit, ze som straaaasne rozlietana. Ale aj tak by som to nemenila, ci uz po financne, psychickej, partnerskej, ci akejkolvek inej stranke mozem len odporucat 🙂 a velkym plus je, ze maly nie je taky mamickar 🙂
@erika439 nie je to tazke pre babo, babo to prezije uplne v pohode, pokial ho zveris do ruk dobrej osobe, je to veeeeeelmi veeeeeelmi veeeeeeeeeeeeeeeeelmi narocne predovsetkym pre maminky - ja som asi tri tyzdne panikarila, volala kazdu chvilu domov co maly a maly pritom ani nevedel, ze som odisla 🙂 ale do prace chodim sice iba 2x do tyzdna 🙂
dieťa do jedného roka mamu potrebuje,prežije síce aj bez jej prítomnosti,ale nie je to ono,k malému dieťaťu patrí mama a nie opatrovateľka..samozrejme mamy,ktoré šli skoro do práce, toto nepripustia a nemienim sa tu s nikým hádať,len si myslím,že mama je to najdôležitejšie,čo môžeme bábetku dať 😉
ja zacnem ked bude mat mala 5 mesiacov a tyzden... bohuzial, hypoteka nepusti ak nechceme byvat pod mostom...
jedine ak by som bola mensina cierna aby som zacala hulakat ze nemam kde byvat...
@elizabethia tak je super mat takú prácu kde môžeš pracovať 2x do týždňa a ostatné si vieš vybaviť aj inak, resp. z domu alebo s malým.... ak sa ja rozhodnem vrátiť do práce, tak tam budem od pondelka do piatku od 7,00 do 15,30 a toho sa teda bojím, preto to este radšej odkladám, lebo sa mi to zdá dlhá doba pre opustenie bábätka 😖
@erika439 tak to suhlasim, keby som ja mala taku pracu a sef by mi nevychadzal v ustrety, tak by som tiez ostala este doma 🙂
Ja som doma už skoro rok a do práce by som mala nastúpiť od októbra. Asi to však odložím, pretože s drobčekom je mi super a viem, že ma veľmi potrebuje. Aspoň do dvoch rokov by som ostala najradšej doma. Ak mamička musí ísť do práce kvôli finančnej situácii alebo hrozbe straty dobrého pracovného miesta viem to pochopiť a určite je to ťažké nie len pre dieťa ale i mamičku.