Ahojte mile mamicky a tehulky s Rajky a okolia madarsko - slovenskych hranic. Ak mate zaujem povymienat si rady a popisat si, ozvite sa.
Ahoj 🙂 ja som si uz myslela ze v Rajke neziju mladi ludia ale predsa 🙂 Byvame tu jeden rok cca 🙂 a cakame babatko tak ma zaujimalo ci je niekto na tom podobne 🙂 ked ze sa mi za chvilu skonci pracovny kolotoc a zacne sa novy rodinny 🙂
Ahojte. Ja sa budem stahovat do rajky predpokladam od maja a cakame babatko v auguste 🙂
Budem rada ked mi napisete ako sa tam byva, na co sa prichystat ? Byvate v dome ci panelaku?
@shellynka ahojky, zatial byvame v panelaku v Rajke a budeme sa stahovat do domceka 🙂 tiez cca od maja ak ho stihnu postavit, byva sa tu super inak. Mas sa tu ist kde prejst, hradza je blizko tak ak radi bicyklujete pridete si na svoje. Byva tu strasne vela slovakov, predpoklada sa ze ked dostavaju raj v rajke 🙂 tak budu uz slovaci prevazovat nad madarmi 🙂 domaci su mili, vacinou su to starsi ludia a stale sa zdravia 🙂 Nakupovat v rajke nechodime, chodime viacmenej len na postu a tam tety vedia aj nemecky, takze po madarsky ani nemusis vediet 🙂 Premava tu aj mestska doprava aj ked som ju este nikdy nevyskusala predsa je to dobre ze nieco take funguje, keby nieco. Zatial stoji ten bus len na jednej zastavke pri potravinach co je dost odveci pre niektorych ludi, lebo rajka je velka. Inak sa nam tu velmi paci, predtym sme byvali v Petrzalke a to sa neda porovnat, je tu viac miesta lepsi vzduch a proste sme aspon trochu mimo zhonu 🙂 Takisto doprava do BA je vyborna ziadne zapchy, co sa ti inde nemoze stat, ked neratam Rakusko 🙂 Napojis sa pekne na dialnicu a ficis 🙂 alebo pekne po starej ceste. Za 15 min. uz parkujes napr. v Auparku. Kludne sa pytaj ak ta nieco zaujima.
@somewhere_33 Dakujem.Super info.
Pocuj ja nechcem byt trufala, ale raj v rajke tam budem byvat aj ja, chcem sa spytat nestavate nahodou domcek priblizne 4 v lavo tehlovy??? presne ked ides po tej ceste nezabocis. Jeden pozemok tam este neni zastavany, potom je tam taky ruzovy, dva skoro dokoncene a potom ten co myslim ze je vas?
Prepac ze som taka trufala. tO BY MA FAKT POTESILO, POTOM TI POVIEM KTORY JE NAS 😀
Super tak sa tesim ja cakam babo zaciatkom augusta tak mozeme kocikovat.
Vsak keby ma daco napadlo , pytam sa.
Ako sa inak mavas? Babo poslucha?
@shellynka :v pohodke 🙂 mas veru pravdu a ktory je vas ? Staviate tehlovy alebo montovany 🙂 no zasmejem sa ak vas je vedla nas 🙂 alebo zeby za nami alebo oproti hm 🙂 ako si na to prisla ? No babatko poslucha zatial 🙂 dost sa musim drzat na uzde lebo predtym som dost behala a hybala sa teraz sa musim setrit ale zatial to ide. Inak v ktorej nemocnici planujes rodit ?
@somewhere_33 No nas je druhy od vas a viem to len tak intuitivne, poznam tvoju kolegynu Ivanu aj zevraj tvoj priatel-manzel je kamarat toho chalana co byva tri domceky od vas v tom ruzovom :_))))))))))))))))
To je ten svet maly.
Mna to tak napadlo, lebo ivca mi hovorila ze ten tehlovy je jedna jej znama a bude rodit mesiac pred nou a ze byvaju v bytovke a ze cakaju na dostavanie a ked si teraz tak napisala ze byvate v byte a cakate na dom tak som skusila 🙂)))))))
🙂)))) no ja som tusila ze ty si ta ivcina kamoska, lebo ta spomina casto : a vravim si hm odkial to mozes vediet 🙂)) a mas dobre infosky svet je veru malinkyyyyyyyyy 🙂) Ako sa ma babatko ?
@somewhere_33 jej tak to je fakt nahodicka. Aj dnes som konecne ivcu videla a rozpravali sme o nasich domcekoch. No zatial od zaciatku samy boj ale hadam sa ma dobre i ked na poslednej poradni som mala vysoky tlak a bielkovinu v moci, ale opat to nejak zvladneme.
Teda tak to som rada, ze poznam ta uz aj takto vsak niekedy mozeme dat vsetky stretko na dome vsak ja tam chodim doost casto 🙂
Kedy ty rodis? a kde chodis k dr a chystas sa rodit?
ja strasne cakam na kocha nech ho otvoria, inak neviem.
@shellynka Neboj sa vsetko bude dobre, treba mysliet pozitivne a najst si nejake pozitivne zabavky aby sme boli v klude a stastne dosli do ciela. Ja chcem ist rodit na Antolsku, mam tam nejake tipy na doktorov. Zatial chodim k dr. do Rk ale planujem ist do Antolskej pravdepodobne k Niznanskej. Jasne stretko mozeme dat 🙂 budem sa tesit
@somewhere_33 jasne ze pozitivne myslenie to ma drzi, inak uz by som zosalela vsak niekedy ti porozpravam. Ano antolsku planujem aj ja ked neotvoria kocha tam sa mi zdaju doktorkovia v pohode ale ja som skor v soku z tolkych porodov za den to bude tlacenka. Ty mas podobne termin ako Ivca? Kedy vam planuju dostavat? kde si budete davat plot robit? a aky?
@shellynka ivca bude myslim 2 tyzdne skor rodit predo mnou 🙂 plot tak to fakt este netusim, budem rada ak sa tam stihneme nastahovat, dokoncit maju koncom maja, aka bude realita uvidime. Ak raz budeme davat plot tak uplne obycajny 🙂 zatial som rada ze sme nasli nejake normalne parkety, dlazbu a dvere kvalitne za rozumne ceny 🙂)) nic ine v poslednej dobe nerobime len browsujeme net a hladame 🙂) co kde ako, my vzdy hladame taku zlatu strednu cestu
@somewhere_33 tak drzim palce lebo toto pocasie je zle na stavanie a dorabanie. Hadam to uz coskoro prejde lebo na to cakame ako na sol nas uz cakaju len vonkajsie prace. Pekny vecer vsak sa tu vidime
🙂 jasan pekny vecer aj vam
Ahoj boli sme cez vikend na dome aj Ivcu som stretla uz len ty si chybala, nam uz konecne finisuju sme skoro uplne dokonale hotovo.
Pocuj ty este pracujes?
@shellynka mon amie ahoj 🙂 hej ivca vravela ze ta stretla 🙂 hej este som v robote enjoyujem ako sa len da 🙂 neviem kedy skoncim este nie som definitivne rozhodnuta, to je super ze uz finishujete s domom, u nas len steny, kto vie ako to dopadne ale hadam dobre, chcela by som sa inak ist kuknut ku niekomu co ma ten isty projekt ako my, ze ako to vyzera nazivo, len nikoho takeho nepoznam 🙂
Halo mamicky, buduce mamicky to tu nik neni do tejto temicky 😀
@somewhere_33 Ahoj ,neboj ked tam zacnete chodit tak spoznas ludi co maju tak projekt ako ty lebo ja ked tam chodim stale stretnem mamicku co viem ze byva v takom dome ako mate prechadza sa tam s malym.
Ako domcek, preco vam nerobia strechu?
Ako sa mavas?
Ahoj mon amie 🙂 no veru domcek kde nic tu nic 🙂) ale pocasie je tiez dost onicom, este stale to stihaju takze cakam 🙂 do konca maja to snad stihnu. Ocakavam ze teraz dakedy uz zacnu strechu, vcera vecer som tam bola kuk, ivcin dom uz vyzera super, naposledy ked som tam bola tam boli len tie plechy. Inak za nami sa stavia taky dom ako mame my, kukni ked pojdes okolo a tiez je v takom stave ( zatial bez strechy ). Ako sa ma babatko ??? My zatial ok cakame a cakame 🙂)
@somewhere_33 ahoj,aja sa pripajam k vam ženy,tiež bývam v Rajke a cakame babetko,termin mam v juny,bývame v podnajme zatial ale chceli by sme domcek,nepisete kam chodite k lekarovi a kde budete rodit,budem rada ked mi napisete🙂
Caute! Aj ja som z Rajky a cakam babatko! Vychadza mi to na zaciatok septembra. Asi budem rodit v Ruzinovskej nemocnici. V Rajke som uz dva roky a moc sa mi tam paci. 🙂)
Zdravim, my byvame v madarsku vyse roka aj ked dalej ako vy. Az za mossonom. Tam je nas Slovakou este relativne malo iba 26 kusov a to iba cez vikend. Stabilne tam byvame ja a manzel. 🙂
Hello Hello 🙂 nejak sa nas nazbieralo 🙂 vitajte !!!
@macaobuchova Ahoj ja budem rodit mimo BA takze namam ziadny specialny tip. Ale na Antolskej je vraj najlepsie takze keby som si mala vybrat tak urcite tam a budes to mat aj blizko.
@39520 vitaj v klube 🙂
ahoj vsak ano je to blízko,a hlavne aby som to stihla, 😝
@39520 ahoj a byvate v domceku?vieš niečo zaujimave za bývanie?ak možem dala by som ti emailovu adresu a by sme si viac popisali 😉
ahojte ....vcera sme boli s muzom pozriet domceky 😀 a vyzera, ze budeme tiez obyvatelia Rajky. Tesi ma, ze mate dobre skusenosti s byvanim. Tie ceny su naozaj lakave...v Ba za to ani byt nedostaneme. Pokial mate HU , riesili ste ho na Slovensku ci Madarsku? Dik za info....
Jana
@macaobuchova ahoj, nie, byvame v byte, v novostavbe. Si z Rajky tiez?
@39520 ahoj ano,tu bývame v podnajme,paci sa vam tu?ste si kupili byt?ci podnajom?ak smiem vediet?
Cauko. Ja byvam v Rajke rok a pol, mam dve deti - 4,5 a 1,5 roka. Zatial sme tu vsetci spokojni. A co ty?