Mamičky, učíte svoje deti odhadzovať odpadky na zem?

lenka_bozikova
27. sep 2011

Je podla vas normalne, aby jedna mamicka dovolila svojim detom odhadzovat krabicky od dzusov vo volnej prirode na zem? 🙄 😖

syslica
27. sep 2011

@lenka_bozikova Leni, a myslíš, že ti tu niekto napíše že JE TO NORMÁLNE? Samozrejme, že svoje deti vediem k poriadku a láske k prírode, bohužiaľ, nie všetci rodičia sú takí (no tu na koníku ich nenájdeš). A keďže ja som dlhoročný ochranca a strážca prírody, tak dokonca so syslíkmi tie odpadky po lesoch aj zbierame a nosíme do smetiakov (nad čím zas podaktorí iní krútia hlavami)...

stardust
27. sep 2011

Ano, je to normalne...na blbu otazku blba odpoved.

filipal
27. sep 2011

@syslica, ja by som sa skoro stavila, ze aj tu na koniku, su ludia, ktori odpadky na zem kludne hodia. mne rozum zostava stat, ked vidim, ako sa niektori spravaju. normalne stara pani, vystupila z auta na Kolibe a krabicku z cigariet hodila na zem. alebo priamo na autobusovej zastavke pani s dietatom (pritom odpadkovy kos bol cca 2 m). a uz ani nehovorim o chlapoch, ktori vyhadzuju rovno z drahych aut rovno za jazdy... dalsia kapitola su skladky v prirode, hoci ma uz kazda obec zberny dvor. ako je niekto schopny ku krasnemu potoku vyklopit haldu polystyrenu? preto si nerobim iluzie, ze aj tu medzi nami nie su "odhadzovaci odpadkov".
snad sa nezamyslaju nad tym, kolko sa odpad v prirode rozklada. plastova flasa napriklad nikdy, hlinikova plechovka 200 rokov....takze nasi potomkovia budu snad zit na smetisku.... ☹
ale tesim sa, ze su ludia ako vy. 🙂 🙂

annaopialova
28. sep 2011

ahoj nie ved to dieta nik nesprdne ale matku ze ako uci svoje deti

lenka3007
28. sep 2011

Ja nikdy nezabudnem, ked sme boli deti a moj brat vyplul na zem žuvačku, mamička naša mu taku tresla až ho vystrelo... Bohužial, to je trend u nas, hadzať všetko na zem a vyhadzovať aj s auta za jazdy, ked ideme na slovensko, tak počas tych 2000 km zazijete vsetko možne, od cigariet, flasiek, krabic z MC Donaldu až po plienky... my uz nezijeme na slovensku, ale napriklad tunak v Norsku je to az hriech, človeka by to tu ani nenapadlo niečo hadzať len tak na zem, v živote som tu nikde nevidela na zemi ani len papierik od cukrika.... Hold, ide len o vychovu a spravny priklad, lebo nema vyznam hresiť dieťa za nieco, co robia rodicia tiež...