Mamičky mulatkov

evacm
25. jún 2015

Ahojte su tu nejake mamicky co maju mulatkov a ziju na Slovensku? My sme sa teraz prestahovali z Anglicka, som slobodna mamicka a dnes som sa stretla s nepeknou poznamkou na svojho syna a dost som z toho smutna. Mate niekto take skusenosti?

kika2111
25. jún 2015

Ahoj,my zijeme v Belgicku,mam 2 deticky a na Slovensku sme casto a ano,caste a hlupe poznamky nie su nicim vynimocnym.
Moja 5rocna dcerka bola na Slovensku spinava ciganka a deti boli casto hnusne na ihriskach,nastastie tomu nerozumela a nepytala sa.Ale potom so ju nechala len s detmi,ktore som poznala...

ali08
25. jún 2015

@evacm ahoj.z toho si nič nerob.ja mam mm tmavej pleti a prvé keď sme prišli na sk tak si mysleli ze je rom.deti sú snede a tiez podaktory zazeraju a preto som.sa dala na tmavo.človek si zvykne a tak to bude aj u teba.ľudia sú vseliaky akurát nechápem prečo dakedy blbý. Aj mne raz povedali ze kde som mala oči keď som spala z tmavým a k tomu ešte aj moslimom

katkakovac
25. jún 2015

@evacm Mulatka nemám, ale takto to na Slovensku chodí. Kto je iný, je terčom rečí. Jedine sa obrniť voči rečiam a ignorovať. Prípadne si priprav nejakú pohotovú odpoveď aby si ľuďom "vyrazila poistky" 😉 Mulatkovia sú strašne krásne deti, uvidíš keď bude starší, budeš od neho metlou odháňať baby 😉 🙂

evacm
autor
25. jún 2015

dakujem za vase komenty ;) ja viem ze sa s tym este stretnem, hlavne ked bude vacsi, teraz ma len 15 mesiacov. Treba sa poriadne obrnit hrubsou kozou 🙂

ali08
25. jún 2015

Presne tak.čím dlhšie budeš na sk tým to bude menej lebo ta budu poznať akurát sa môžu dosť vypytovať na otca dieťaťa to som ja mala denne. Odkiaľ bol priateľ?

evacm
autor
25. jún 2015

Otec narodeny v anglicku ale predkovia pochadzaju zo svatej Lucie. Ked sa pytaju tak len poviem ze ostal v Anglicku 🙂

ali08
25. jún 2015

@evacm synček je zlatucky hl.nech ste zdravý a nech sa vám darí.okolie si nevsimaj ich to prejde.

pribinak
25. jún 2015

Klikla som omylom, kraaaasne dieta ;)

ruthke
25. jún 2015

Mas krasneho chlapceka! Neviem si pomoct, ale pri dotieravych otazkach pavlacovych drbien, co nemaju nic lepsie na praci len sa vrtat v sukromi druhych, by som sa asi nezdrzala a inspirovala sa tym starym vtipom:
"Mamicka, preco som cierny a ty si biela?"
"No, vies, syn moj, ja si to velmi dobre nepamatam, ale viem, ze to bola taka party, ze bud rad, ze nie si pes"
😀
Neviem, ci by som na to mala gule, ale tie ksichty po takej odpovedi by urcite stali za to 🙂
Proti takym ludom len hrosiu kozu a humor.
Horsie bude, ked budu poznamky namierene priamo na synceka, ale toho sa este chvilku bat nemusis.

bonaqa2013
25. jún 2015

@ruthke malé deti si navzájom neubližujú. nemajú predsudky...Nevadí im, že niekto je čierny, alebo má šikmé očká, alebo je na vozíku. moja dcéra chodí do 1 tr. chodia s ňou tam 2 cigánky a to sú jej naj. kámošky. nič proti tomu nemám, jedna je adoptovaná vo veľmi slušnej rodine a tá druhá je tak isto pekné dievčatko. A dobre sa učia....

ingelika78
25. jún 2015

@evacm to je strasne smutne a nechce sa mi verit ze maju ludia v dnesnej dobe taketo nezmyselne predsudky. Ale ako tu uz bolo napisane deti s takym nicim same od seba nepridu to je len chyba rodicov ☹

nitranka03
25. jún 2015

Mamičky, pripájam sa do debaty. Som slobodná mamička, dcérka je taký exotický zjav. Nie je mulatka , ale je neuveriteľne snedá. Otec cudzinec/krajinu neuvediem/.... od základnej školy sa jej posmievali, že je cigánka. Ale nie je. Je pravda, že je krásna a neľutujem nič..... A nech si dementné decká hovoria čo chcú..... raz sa im to vráti.... možno , až keď budú veľké, odídu do cudziny a niekoho tam spoznajú.. A potom sa ďalšia generácia vyvŕši na nich....

narayan
25. jún 2015

Evka nerieš, naše mesto je plné idiotov, ktorých môžeš mať akurát tak vieš kde 😉 Obklopuj sa ľudmi, ktorí teba a aj maličké majú radi a na ostatných sa zvysoka vy..r. Slovensko je tisíc rokov za opicami a zároveň stádo ovcí a akonáhle vyčievaš z radu, alebo nebodaj ideš proti prúdu, si špatná. Preto aj sme stále tam kde sme. A hlavne posmievať sa dokáže len ten, kto má hlavne problém sám so sebou. Takźe hlavu hore, sprosté poznámky ignoruj a teš sa zo svojho krásneho syna aj naďalej. Vidíme sa čoskoro 😘

jantyy
25. jún 2015

My mame s manzelom - arabom dve deti. Manzel je tak jemne snedy, vypada skor ako francuz alebo spaniel..
No a ten starsi syn je uplne biely, blondak s modrymi ocami, na manzela sa absol.nepodoba. Takze my si uz 8 rokov uzivame poznamky ako syn nie je manzelov, ze neexistuje aby arab mal blondaka, a tie sproste pohlady, ze aka som ja nevernica.... No a druh syn ten je zas manzelova kopia, ale tiez je zle ze snedy... Ale obaja su pre ludi " cudni" lebo su ini... Meno, priezvisko, farba, nabozenstvo...
Teta ma dvoch mulatkov, zije v anglicku, ale vzdy ked je tu, na ihrisku deti bez hanby kricia" aha, cernoch!" A ani mama ani otec ich nezahriaknu, nevysvetlia, nic.
Darmo, ludia su sprosti, zadubeni, sebecki, egoisticki.
Prepac, ale zvykaj si ☹ a v tejto momentalne krasne protimigracnej, protiislamskej, xenofobnej spolocnosti to bude len horsie.
Mas naaaaadherneho synceka, len ho chran a dufaj ze sa rychlo obrni proti hlupakom...

ruthke
25. jún 2015

@bonaqa2013
Tiez som tomu verila nez som nemala dieta. Dcerke sa smiali ze koktala, a smeju sa jej aj kvoli jazve na nose. Nie vsetci a nie stale. Ale najdu sa.
Moja dcerka mi zas pri jednej ciernej rodinke zahnojila "Mommy, I don't like brown people", skoro som odpadla, ze odkial to nabrala, a od hanby som sa sla prepadnut, jachtala som nejake ospravedlnenie, oni mi asi neverili...Potom som zistila, ze raz v IKEA sa jej nejake cierne deti smiali kvoli jazve, tak si uz vsetky tmave deti zaskatulkovala.
A tiez ma v skolke chlapceka s autizmom a hovorila mi, ze je "iny" a ze jej vadi ked stale krici a stale ma plienky.
Samozrejme dcerke vysvetlujem, vysvetlila som jej, a urcite casom uvidi a predsudky mat nebude. Ale deti vedia byt velmi krute a niekedy si urobia nazor na zaklade jedinej zlej skusenosti. Ale od toho je rodina, aby bola prikladom.

nelly912
25. jún 2015

Nechápem , že v dnešnej dobe niekto môže mať taký názor a mať hlúpe poznámky, prípadne zazerať....veď vo svetových metropolách kde je taká zmesica ľudí ak by toto mal nikto riešiť.....
A vôbec vo svete sa toto nerieši......černoch - číňanka, beloška - ind, japonec- černoška, arab - švédka.....mieša sa to hore dole. A čo koho do toho s kým ja mám dieťa alebo nemám.....lenže to je také Slovenské "starať sa a komentovať" ...... každý by sa mal pozrieť najprv na seba ....a hlavne riešiť svoje veci 🙂

ali08
26. jún 2015

Môjmu synovi sa v škôlke posmievaju že je alibaba lebo sa volá Ali,jemu to vadí. Q to sú pritom 6rocne čiže už dáky ten rozum majú.v dnešnej dobe sú deti zákerné už aj malé dieťa ta pošle do p...e áno je to výchovou.a zo srdca Nenávidím keď im rodicia nič nepovedia q pritom vidia že sú protivny.

malabiba
26. jún 2015

Svk ešte na to nedozrelo. Preto je najlepšie naučiť detičky vyrovnávať sa s tým, budú sa s tým žiaľ stretávať. To neznamená, že nemôžu byť medzi deťmi obľúbení a úspešní. Nerobiť z toho tragédiu, naučiť sa dívať na to s nadhľadom a humorom....Mám kamaráta, neviem akých má predkov, ale od detstva vyzerá ako Ind, no bol a je vždy veselá a silná osobnosť a prezývali ho samozrejme "černoško"...robil si z toho srandu a vtipkoval - vždy ho všetci mali radi a nikto ho nebral ako horšieho....oženil sa s najkrajším dievčaťom z dediny
@jantyy aj my sme obaja čiernovlasí a chalani modrookí blonďáci po mojom otcovi 🙂

jana_eyre
26. jún 2015

ja mulatka nemam, len chcem povedat, ze mi je luto, ako velmi je slovensko zaostale..

v mediach citam o slovakoch, co dokazu hadzat kamene na rodinu s kocikom len preto, lebo su tmavsi, niektorych zbiju, inym sa "len" posmievaju, dalsi si pri pive vymienaju huste reci, potom tu mame referendum o tom, ze chceme utlacat zas inu mensinu.. tolko ludi sa obava utecencov, ale nikto sa neboji tychto agresivnych, obmedzenych a netolerantnych slovakov, co tu stale vytvaraju hustu atmosferu.. je to na hlavu postavene..

ja mam muza slovaka, ktory ma ale velmi podobne crty s arabmi este k tomu nosi strnisko, takze na neho kazdy takyto "mily" clovek zazera, dokonca na letisku vzdy iba jeho presacuju a zdrzuju, ked ide na sluzobku.. a aby som nezabudla, ja zas vyzeram ako zidovka, takze uz som si tiez vypocula svoje..

dufam, ze stretnes co najviac moderne zmyslajucich ludi, aby tvoj syncek nemal zle skusenosti..

lilimoni
26. jún 2015

To mi je luto ako sa niektori "ludia" spravaju. Blizko mojich rodicov byva parik. Tato cierny a mamina biela a dcerka ich vyspovedala 😅 a aj s ich synom sa hrala. Spovedala maminu na ihrisku, kde byval tatino ked bol maly, ci vie po slovensky 🙂 vramci normy a slusnosti 🙂 dcerka ma kamosku s mentlnym postihnutim a uzavrela to s tym, ze no a co, ze nerozprava, vsak ked sa nahaname, tak aj tak nekecame 😀

Mne osobne pridu cierni ludia exoticki, a rada by som sa s niekym takym kamaratila 🙂 clovek sa aspon dozvie nieco o inej kulture a aj tym deckam to v dospelosti nepride take odlisne, ze by mali mat sproste poznamky 🙂

evacm
autor
26. jún 2015

@narayan Misi praveze to nebolo u nas v meste ale v Trnave. U nas v meste maleho vsetci zboznuju, kazdy sa mu prihovara aky je krasny a zatial som nemala problem. Zajtra nas caka vylet do Bratislavy, som zvedava s akymi zazitkami pridem 🙂

lauricka
26. jún 2015

nemam mulatka, ale je to velmi smutne, slovaci su v tomto mimo a su velmi zli. Asi by som si velmi zvazila zit tu s mulatkom, pretoze by som sa bala, ze stale bude tercom...slovensko nie je pre nich dobra krajina, bohuzial. Napriek tomu drzim palce, aby mal tu ujmu co najmensiu.

sasa119944
12. júl 2015

Je to dost hnusne ako dokazu ludia odpisat hned male deti kvoli farbe pokozky.. Ja mam tiez tmavsie babo .. Moj priatel je Rom trochu belsi ako ostatny ale i tak to vidno ale milujem ho a dala by som zanho vsetko.. A malicky vyzera ako opaleny od mora taky spaniel 😃 ale nie je zlaty .. Snad nebudeme mat take problemy neskot ako tu pisete 😃

katrinka8
25. júl 2015

Baby, nemám síce mulatka, ale mulatkovia sú neskutočne nádherní 🙂 K nám na ihrisko chodí teraz tiež 1 taký rozkošný chlapček a jeho mamina mi sa mi tiež sťažovala na tieto problémy (ale prevažne zo strany dospelých) ☹ Je to naozaj smutné, ako sa ľudia dokážu hlúpo správať.
Moja dcérka (má 5 rokov) pozeráva občas na STV2 taký seriál, kde ukazujú deti z rôznych krajín, ako žijú - ich bežný deň a pod. A keď tam ukazovali akurát černoškov v Afrike, tak sa pýtala, prečo sú oni takí čierni. Tak sme jej len vysvetlili, že v Afrike je silné slniečko a keby mali bledú kožu ako my, tak by sa spálili, a preto musia mať tmavú, aby ich nespálilo slniečko. Odvtedy obvykle poznamená, keď vidí tmavé dieťatko (černoška alebo mulatka, alebo aj dospeláka), že Aha, má tmavú kožu, aby ho nespálilo slniečko 🙂

andrea561
25. júl 2015

jeej, to su nadherne deticky a odkial ste, ja som z pn, a sestra caka babo, tiez bude tmavsej pleti, zatial je v uk ale chysta sa na sk 🙂

nkem
25. júl 2015

@evacm je skupina maminky malych mulatov a tam vsetko najdete😉 ja neviem cez mobil pridat link, ale medzi skupinami by mala byt😉

evacm
autor
26. júl 2015

@andrea561 Z Hlohovca, Piestany mam blizko, rada tam s malym chodim 🙂

evacm
autor
26. júl 2015

@nkem dakujem uz som sa pridala 🙂

bluesgirl
7. feb 2016

Ahojte, velmi ma zaujala tato diskusia kedze som sama mulatka ktora vyrastla na Slovensku. Ako vidim zo skusenosti co ste tu popisali situacia sa zial nezmenila. Ja som vyrastala v 90tych rokoch a vypocula som si ako dieta svoje. Castokrat nie len zo strany inych deti ale zial aj od dospelych. Poznamky o farbe pleti, agresivita a ten pocit ako 'zhustne' atmosfera ked len vstupi clovek do miestosti sa nedaju zabudnut. A co sa tyka toho ze obrnit sa to sa skratka tiez neda. Clovek ma predsa svoje city a zivot medzi nevrazivou spolocnostou ho ci chce ci nechce poznaci. Je to velky tlak a stres najma pre male dieta a podla mna kazdemu, aj tomu najotrlejsiemu, velmi uskodi. Pozorujem to aj na mojich surodencoch ktori sa hambia za spojenie s ciernou rasou. Sestra mi minule povedla ze pre nu je slovo cernoch akoby nadavka.
Kvoli mojim skusenostiam z detstva a dospelosti som sa zo Slovenska odstahovala. Rozdiel medzi touto a inymi krajinami je obrovsky. Zatial co tu sa za svoje korene mulati hambia alebo ich nepoznaju v inych krajinach je to uplne opacne a deti sa ucia aby boli hrde na svoje dedicstvo. Ako mala som napr vobec nevedela nic o Afrike a navyse kedze rodicia sa rozisli tak mama nejak nemala o vysvetlovanie zaujem. Je to smutne kedze som tak prisla o cast svojej identity. Momentalne si to vynahradzam takym svojim samostudiom a mozem povedat ze mi to dodalo dost vela sebavedomia ktore mi na Slovensku velmi chybalo.
Osobne sa Vam velmi cudujem ze ste sa rozhodli vychovavat syna na Slovensku, priprabili ste mu tym nechtiac komplikovane a casti strasriplne detstvo. Slovensko sa zial vo vsetkom vyvija tak opacne a co sa tyka rasizmu tak ludia namiesto toho aby odsudzovali taketo spravanie vymyslaju sposoby a vyhovorky ako sa ho zastat. Ked su taketo nazory ticho tolerovane raz to moze byt pre vasho syna a vas este velmi nebezpecne. Kazdopadne vam zelam vela stastia, obrnte sa proti rasizmu ale aj proti nemu zabojujte a napomente takychto drzych ludi. Bez toho im to mnohym nezapne. Pekny den.

junova
7. feb 2016

@andrea561 Ahoj, ja som od Trenčína. V Piešťanoch som bola pred dvomi rokmi a toto leto sa tam chystáme na týždeň zase. Mne sa to mesto veľmi páči. Ale keď som isla do Auparku, tak tam hore na vnútornom ihrisku sa hrali samé arabské deti. Arabky sedeli pri stolíkoch a tvárili sa, že je nevidia ako tam vyvadzaju ich deti. Išla sa tam hrať moja vtedy 5 ročná dcéra, oni do nej strkali, nadávali jej. Radcej sme sa zobrali a išli preč. Staršie deti sa vozili po schodoch, vykrikovali. Toto mi veľmi vadilo. Ja svoje deti napominam za každú hlúposť. Radcej sme chodili len po meste, keď pršalo sme boli na hoteli. Iné vnútorné ihrisko tam asi nemáte, že? Mne sa veľmi páčia mulatkovia. Tiež je pravda, že niektoré biele deti sú horšie ako rómske. Minule som isla okolo školy, mali prestávku a v okne asi deviataci. Začali do mňa hádzať snehové gule a nadávať mi a to som ešte na sankach ťahala malého syna. Nezáleží akej národnosti alebo farby kože je človek, ale aký má charakter.