Máme zvuky v dome

18. sep 2020

Ahojte,
bývam v RD 10 rokov a posledné asi 3 mesiace mám v dome samé zvuky.
Vkuse šuchoce prútený kôš na špinavé prádlo, pukoce nahlas nábytok, praskajú steny, podlahy, pod stropom šramot, ako keby niekto chodil na povale.
Viem, že dom tu a tam nejaký zvuk má, ale už z toho začínam byť rozladená. Deti majú izby tiež na poschodí a presne toto obdobie zle spávajú, že počujú v noci zvuky. Sú to puberťáci, žiadne malé detičky. Nie je to ani zmenou teploty pri vetraní, lebo v noci máme okná zavreté.
Dom sme kúpili a nič také sa nedialo, začalo to až toto leto.
Kde hľadať príčinu, ak si nechcem nahovárať duchov a pod.. Keď som doma som napnutá, ako strunka a cítim úľavu, keď som preč 🙈

h2
18. sep 2020

Nemáte tam neželaných návštevníkov? Hmyz, hlodavce? My sme mali na povale dokonca kunu, ale o tom by si vedela, to je buchot, ako keby tam kone behali.

autor
18. sep 2020

@h2 Mali sme kunu prvý rok, ako sme sa nasťahovali a to bol fakt buchot, keď behala, ale iba na povale. Teraz praskajú podlahy, nábytok, steny, ten kôš na prádlo šuchoce. Asi ho vyhodím ☹

lintu
18. sep 2020

Aj praskot dreva je taky celkom prirodzeny. Drevo pracuje. Tiez nam to robi nabytok.
Bobky alebo ine znamky zivota, nenachadzate?

h2
18. sep 2020

Skús začať práve tým košom, vysyp ho napríklad v kúpeľni na dlážku a dôkladne poprezeraj, či tam nebudú stopy napríklad po myši (hovienka). Ináč neviem, potom mi už napadlo jedine, že sa Vám hýbe celý dom, či už kvôli sadaniu, alebo ak ste vo svahu, tak mierny, okom neviditeľný zosuv... Ale to už len vymýšľam. Neviem.

karolinakr
18. sep 2020

Myši

karolinakr
18. sep 2020

A čo sa týka tych duchov, spytaj sa deciek či nevyvolavali potajomky duchov
Ono stači ked aj nejaké zsklínadlo povieš a čosi priletí

autor
18. sep 2020

Kôš na prádlo mám prázdny každý druhý deň, keď periem, vyberiem všetko prádlo a potriedim. Myšacie hovienka nikde nemáme zatiaľ.
Dom má 28 rokov, my tu bývame 10 a sme sa rovine.

ktochytavzite
18. sep 2020

tak kos vyhod a uvidis co sa bude diat

h2
18. sep 2020

@ktochytavzite Vyhodiť kôš kvôli zvukom? Hlavne, ak nie sú len z koša, ale aj z nábytku, podlahy, stien... ?

lintu
18. sep 2020

Steny domu zvonka nemate obrastene zelinou?

autor
18. sep 2020

@lintu Nie, vôbec, nič také. Sme vačšia dedina, je to murovaný podpivničený dom, máme akurát trávnik a v lete bazén.

balihara
18. sep 2020

Zohnať svätenú vodu a vysvätiť všetky izby...mne to pomohlo,keď som cítila v dome taký zvláštny nepokoj

marcellka32
18. sep 2020

Ako píše vyššie, neviem či si veriaca... zavolaj k vám farára, on sa s vami (alebo aj sám) pomodli v každej izbe a pokropí svätenou vodou, prípadne vám dá vodu a na papieri modlitbu, jeden kropi vodou druhý číta modlitbu práve...inak aj ja mám kadejaké zážitky, ale už si zvykám 🙂

andreatytler
18. sep 2020

Skus kupit kameru a nasmeruj na ten kos... alebo si pred ten kos sadni a pozoruj ak mas zas. Ak sa pri zvukoch aj pohne a ziadne mysi tam nie su, tak pravdepodobne ti duchovia.
Nas dom ma vsetky vnutorne steny z dreva, drevene podlahy v celom dome. Je postaveny na silne ilovitej pode takze sa hybe v priebehu roka. Mame zvuky... asi tak 1x za hodinu neco pukne ale po case som ich prestala vnimat.
Ale hlavne ak tam mas aj zly pocit a aj deti tak to nie je dobre.... ja verim na duchov a asi by som sa stahovala.

letta88
18. sep 2020

Dajte si kňazom vysvätiť dom.

katka2601
18. sep 2020

Ahoj dom mojich rodičov má cez 100 rokov niekedy to bol vraj kaštieľ je samozrejme už prerobený bývajú tam už 45 rokov a keby si počula tie zvuky aké vydáva ten dom tak niekedy si myslím že si žije svoj život. Ako dieťa som sa veľmi bála už ma ten strach prešiel ale pre zmenu sa moje deti boja spať samé a keďže viem ako som sa je bála vždy keď sme tam tak spím s nimi. V tom dome už zomrelo 7 ľudí. Na zvuky v dome sme si už zvykli.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanapjat
18. sep 2020

Nemusi ist o vetranie/nevetranie. V dome predsa teplota sa mení aj bez vetrania. Ráno je múr chladnejší, na obed teplejší v noci zase chladne, vlhkosť sa mení a tak dookola. Stavba pracuje, čím má dom vyšší vek, tým viac bude počuť prašťanie a logicky aj to, že steny pukajú ukazuje na to, že dom pracuje proste. A kôš na prádlo vymeň za plastový a keď bude plastový pukať, tak potom asi nie je niečo ok :D

kubkovamama
18. sep 2020

Ahoj.U nas na dome tiež zvuky.Vzdy večer keď je ticho(cez deň si to neodsledujem,počuť hluk bežného dňa,deti) akoby niekto chodil po povale.Dole máme len obyvku a otvorenú kuchyňu,to sa v noci budím na praskanie dlažby tiež akoby niekto prešiel,pocit,že niekto ide po schodoch.Vacsina je tu z dreva,muž mi vysvetľuje,že stavba neustále pracuje,zvlášť teraz,cez deň teplo,v noci chlad.Drevo viem,že stále bude pukat,praskat.Tak si zvykám,dom nie je dorobeny,takže to bude tym.Ale keď muž ostáva v práci na pár dní,mám v noci divný pocit.Lenze ja som celkovo stresák.A máme kamery..a nič.Ak máš stále zly pocit, nemusí to byť len duch apod,môže to byť nahromadena energia, zlá ci len história predchádzajúcich majiteľov.My sme to v práci veľa rozoberali,tam sa nám deje vselico,mávam zlý pocit,keď ma niekto umrieť,aj po úmrtí,už sme všetky tak naladené,že vnímame to niečo iné.Niekto si to nosí domov a už to ide.Skus veci a kusy nábytku popremiestnovat koľko ti estetické cítenie dovolí.Kup si vonné ajurvédske tyčinky,zapal a prejdi celý dom.Ak si veriaca, kolegyňa to tak praktizuje v práci,pomodli sa a s kľudom bez stresu prejdi všetky miesta kde to počuješ alebo možno raz uvidis,aj v noci a nemaj strach.S pubertakmi si vydiskutujte,či nevymyslali nejaké seansy

lenuska9999
18. sep 2020

Napísala by som ti správu, ale píšeš anonymne. Môžeš napísať ty mne . Nechcem sa tu rozpisovať verejné

autor
18. sep 2020

Môžu to byt hlodavce na povale, ale to by nepraskali podlahy a nabytok :-/
Prezreli sme teraz dôkladne kôš na pradlo a nie je tam nič, ani hovienká po myšiach

autor
18. sep 2020

@zuzanapjat Toto aj mne napadlo, že teraz sa mení teplota vonku, dom je cez deň prehrievaný a v noci ochladzovaný, len prečo vydáva zvuky aj nábytok. Roky predtým sa to tu nedialo, preto som z toho nervózna.

kristina2015
18. sep 2020

Vysvätit dom ale farárom sama by som to nerobila.Ja keby viem tak len sa nastahujem a už farára volám. Keď kupuješ byt či dom po niekom nikdy nevieš. Naj je mu povedať pocity,( Boh dáva pokoj,zlo nepokoj strach)plus mu povedať co počujete,čo sa u vás doma deje ,on sám vyhodnotí situaciu. Nasledne príde s exorcistickou knižkou,modlit sa bude cudzím jazykom a podobne.Oni vedia čo majú robiť a bude už fajn.

marlent
18. sep 2020

Xver nejaka kuna lasica netopiere mysi

kristina2015
18. sep 2020

Nie som nejaká extra kresťanka do kostola máločo chodím ale ten pokoj jednoducho citis ako od kňaza pri stretnutí s ním následne v dome po vysväteni ako aj keď vstupis na pútnické miesto trebárs .

zuz02
18. sep 2020

Ja bývam síce v byte, ale drevená podlaha a nábytok mi tiež praskajú. Je obdobie kedy je to častejšie, inokedy menej. Mne to príde normálne. Vôbec to neriesim.

andrejka1974
18. sep 2020

My mame xom na dedine a vezne nam tam behaju mysi zo zahrad, sa hravo dostanu dnu

ma77
19. sep 2020

@h2 Ako ste sa prosim ta zbavili tej kuny ? my mame už asi pol roka na povale kunu stale chodi nad ranom a robi neskutočny rachot maločo sa vyspime kupili sme plašič za 60 e a ona chodi dalej na nervy☹

andreatytler
19. sep 2020

@ma77 Skusili ste zalatat dieru ktorou sa dostane do vnutra.

ankare
19. sep 2020

@lenuska9999 napis, sme zvedaví 😊