Máme si zavolať firmu na kompletnú prerábku domu?

romanpalo
25. nov 2013

ahojte...mame starsi dom, zdedili sme....kedze byvame v podnajme, chceli by sme ten dom zrekonstruovat a nastahovat sa tam...ale ja sa do toho nevyznam, niesom vobec technicky typ, takze potrebujem to realizovat cez majstrov. Chcel by som pocut vase nazory, ci je lepsie zavolat si firmu na komplet prace, alebo postupne majstrov na kazdu robotu inych? dakujem

janeita
25. nov 2013

@romanpalo podľa mna ti na túto otázku lepšie odpovedia na www.modrastrecha.sk 😉

zara13
26. nov 2013

@romanpalo myslim ze podstatna je aj otazka financii, lebo firma ta asi vyjde viac. Na druhej strane, ked nieco tak sa to lahsie reklamuje ako ked mas len tu jedneho robotnika, tam druheho.
Ja by som mo nejakych skusenostiach s prerabkou bytu uz isla radsej do firmy. Majstri boli sice sikovny, ale brali to vacsinou ako fusku, a tak sa to casovo natahovalo.
samozrejme firmu treba kvalitnu, takze asi pohladat viac, pripravit si nejake pre teba dolezite otazky, a postupne ich obehnut, pripadne si vypytat cenovu kalkulaciu.

salome_82
26. nov 2013

Tiež sa prikláňam k firme, najmä keď sa týmto veciam človek nerozumie je lepšie spoľahnúť sa na firmu ako stále zháňať robošov. Jednotlivé práce na seba nadväzujú, firma už vie čo a ako a navyše ti zhodnotia celkový stav budovy. Lebo nie je rekonštrukcia ako rekonštrukcia. Staré domy sú v rôznom stave. V prvom rade musíš zistiť, či sa ti vôbec oplatí investovať do rekonštrukcie, či nie je lepšie zbúrať a postaviť nové...

ichbinich
26. nov 2013

@romanpalo:
Suhlasim s ostatnymi, najma @salome_82, ci sa to vobec oplati.
Nastastie mame super byt, a kedze som zazila s rodicmi ako prerabku stareho domu, tak aj novostavbu, prisahala som si, ze ja to nikdy nechcem zazit s vlastnym byvanim. (Okrem toho by som urcite nechcela stahovat vsetko, co sa nam uz nazbieralo za tie roky 😉 😀)

Aj ked si najmes firmu, ktora je lepsia, lebo si to (dufajme) pekne nacasuje, musim tam ist denno-denne a kontrolovat! Nikde sa tak nefusuje a neklame a neokrada, ako pri prerabke a stavbe! A to nielen na Slovensku. Podobne historky mi vraveli aj nemci a aj tu v Rakusku ma svagor so svagrinou problemy, kupili byt, co je este len vo vystavbe. Tak ich chceli o...bat napriklad na kachlickach. Zrazu pytali skoro dvojnasobok ceny, dva krat im chceli zauctovat dopravu a podobne triky. V dome mojich rodicov zauctovali kachlicky prvej triedy a nalepili druhu triedu... Mam pokracovat? 😉
Takze, minimalne sa nauc citat plany, kup si dlhe meracia pasmo, vodovahu, a chod ich fakt denne kontrolovat.
Prajem, aby si sa nemusel takto hnevat a aby vsetko dobre dopadlo, ale uplne hladko to asi nepojde...

latvia
26. nov 2013

@romanpalo ako ti radila
@janeita klikni na www.modrastrecha.sk , heslo a login ti plati rovnako ako na koniku, tam sa riesia vsetky veci ohladne byvania 🙂