Mama infulencerky - názor

27. júl 2022

Ahojte, zaujimalo by ma, aky mate nazor, resp. postoj k profilom zien na IG, ktore sa prezentuju ako mama influencerky a prezentuju rozne vyrobky, predovsetkym aj pre deti a teda pouzivaju aj svoje deti na prezentaciu tychto roznych produktov? Nebali by ste sa vy osobne takto zverenovat fotky svojho dietata a zdielat aj svoje sukromie pred tisickami ludi? Nie len kvoli bezpecnosti, ale mozno aj kvoli tomu, ze dieta raz vyrastie a bude to mozno brat negativne, ze ho matka takto zverejnovala?

cocolino234
27. júl 2022

@autorka a ak by tie deti neboli tvárou produktu, tak by ti to nevadilo? absolútne nejde o to či ide o influencerku alebo nie, u tých sa práve dá lepšie ošetriť zneužitie fotiek a väčšina fotiek sa fotí v ateliéri. Deti od malička vystupujú vo filmoch aj reklamách, to je rozdielne?

Skôr by som sa pozastavila nad bežnými ľudmi, ktorí zverejňujú fotky a videá svojich detí, tam často vidíš pohľad na ulicu a dá sa zistiť, kde bola fotka fotená, kde sa nachádzajú. To mi pripomína tú špinu s prepáčením, krajší výraz nenájdem, čo sa vyhrážala na streame deťom, že ich zabije. Polícia aj televízia u nej bola pred pár dňami ale tie videá na internete ostanú a keď budú deti staršie, určite ich objavia. Nepríde mi v poriadku zverejňovať fotky svojich detí ale absolútne sa nad tým nepozastavujem, neriešim to, pretože moje deti to nie sú. Väčšine takýchto matiek je aj tak úplne jedno čo si o tom myslia iní ľudia, keďže čo by si o tom myslelo ich dieťa ich rovnako nezaujíma.

petamich
27. júl 2022

mne osobne to nevadi, nepozastavujem sa nad tym a neriesim 🙂 je to ich zivot, dieta a zodpovednost a ked raz to dietatu bude vadit, to si tiez budu riesit oni 🤷‍♀️

pukina
27. júl 2022

Tak su dve kategorie takychto zien. Tie, co strcia hole deti kludne do reklamy na toaletny papier,je im to ukradnute, hlavne ze €€ cinknu na ucet a tie, ktore vedia robit reklamy citlivo, kreativne a tak, ze je to zabava aj pre to dieta, produkt realne naozaj vyuzivaju a tym padom je to cele uveritelne. Minule som sa pobavila, ked jedna takato influsranda propagovala nejake barefoot topanky, boli najlepsie na svete, ine by detom uz neobula a akonahle spolupraca skoncila, deti znova nosili klasicke topanky 😀 asi tolko k tym "okatym" reklamam.

malykonik
27. júl 2022

Nezdieľam na internete súkromie svoje, ani mojich detí, ani mojej rodiny. Nikdy, nikde. Nemám foto ani na viberi a whatssupe - čo ja viem kto každý ma má v kontaktoch uloženú? A aj presne z tých dôvodov ktoré uvádzaš. To dieťa to podľa mňa aj vníma, ako ho to ovplyvní, keď ho matka fotí a vycapuje na internet ? Ja si neviem predstaviť, že by si generácia našich mám fotila jedlo, bývanie, dovolenky, bežný život a vešala to na internet 😒

lindous
27. júl 2022

Tie deti v tom vyrastajú a myslím, že aj keď budú staršie, tak to pre ne bude prirodzené ... ja sa nad tým skôr zamýšľam pri "obyčajných" ľuďoch, ktorí zdieľajú úplne všetko, vrátane naozaj hrozných fotiek a akože smiešnych videí svojich detí, síce len medzi svojimi priateľmi, ale aj tak - za to by som sa skôr raz hanbila, keby som bola na mieste toho dieťaťa, viem ako som v istom veku neznášala keď prišla návšteva a pozerali sa domáce videá 😅

marca12
27. júl 2022

Tie deti v tom vyrastaju odmalicka,takze si myslim,ze z toho v nebudu mat zly pocit,ked zacni vnimat insta svet. Moze im to dokonca v buducnosti pomoct vybudovat si svojich followerov

kikushaa
27. júl 2022

Kedze je to influencerka, tak ju to zivi. A ci by som sa nebala, tak to je o kazdeho osobnych hraniciach. Ja mam na fb aj na ig inkognito profil (zmenene meno) a k tomu sukromny 🤷‍♀️ Mam tam len toho koho chcem a poznam 😁 zaroven si myslim ze pokial dcera nema aj normalnu pracu, co za vzor je to pre tie deti. Ze sa staci len pretrcit pred fotak a vycapit to na socialne siete (netvrdim ze he to zrovna pripad tvojej dcery) ale videla som aj take, reklama nad reklamy, ziaden koncept, odkaz nic len pekna tvaricka a cecky 🤷‍♀️

nely1704
27. júl 2022

Súhlasím s Tvojou poslednou vetou.

karolinakr
27. júl 2022

Mne sa páči slovo infulencerka 🙂

mandzula
27. júl 2022

Zalezi na tom, ako su tie deti prezentovane. Ak je to dievcatko vo vyzyvavej poze spuliace pusu a vrtiace zadkom, je to hnus. Takej matke by som dala po papuli.