Dobry vecer, mozno ste niektora riesili nieco podobne, nemam moc s kym tieto veci riesit,tak skusim sem. Mam cez 30, nemam deti,priatela (ani sa ziadny necrta, popravde nikoho nasliu ani nehladam) vlastny byt auto,pracu VS vzdelanie, robim odbornu pracu presne co som vystudovala, no a i to ide...bola som uz viac krat v zahranici-vzdy dobra praca,ludia,co som zarobila investovala som do byvania do seba a tak,teraz mam pracu na dobru urcitu do konca augusta s tym,ze mi ju na 99% predlzia na urcito.
prácu ti predlžia na určito?
@janaolas332
Nezarabas fajn, ak mas prijem v cistom 1000 EUR.
Nechcem ta demotivovat odist do zahranicia, ale ani tam to nie je med lizat. Ale pravdaze zalezi od teba a od tvojich schopnosti a ambicioznosti.
Ist von ma podla mna najvacsi vyznam pre 2 skupiny ludi:
1. Ludia, co so svojim povolanim nemaju sancu zarabat na SVK viac ako nieco vysse minimalky a proste budu tu cely zivot len zivorit. V zahranici tiez nebudu bohaci, ale budu zit slusnejsie, pravdaze bez tych beznych rodinych vazieb, vztahov, cize si budu hladat nove vztahy. V tomto pripade by som na tvojom mieste mozno odisla.
2. Velmi sikovni odbornici, velmi dobre jazykovo podkuty, ktori uz teraz na slovensku dosahuju mzdu v cistom 2500+ a maju velky potencial aj tu na SVK. V zahranici vsak mozu sa pohybovat v uplne inych cislach, ale su to "hotovi" ludia, experti vo svojom fachu... V tomto pripade neviem co by som robila, ja mam rada Slovensko, paci sa mi tato krajina.
@janaolas332 urcite chod. Zahranicie viac praje singles. Teraz vela kamaratok bude mat rodiny, deti a ine starosti. Ked ta zahranicie omrzi, vzdy sa mas kam vratit ked tu mas rodinu.
podkuti 😉
@janaolas332 Ak to tak cítiš a chceš ísť tak choď , do toho! 😊👌🤗
@janaolas332 1000 eur zárobok nie je nič extra, čo by ťa tu malo držať. Ak sa na to cítiš, nemáš tu záväzky k partnerovi, máš skúsenosť so životom v zahraničí, choď do toho. Vrátiť sa môžeš kedykoľvek.
Radšej skúsiť teraz, než o 20 rokov ľutovať, že si sa nerozhýbala.
@zmrzlinka2021 ja tak zarábať tu 2500€, tiež asi ostanem, možno niečo pocestovat spoznať svet, nieje to pre každého to zahraničie.
@janaolas332 Si tak jazykovo zdatná, že by si mohla v zahraničí pracovať na pracovnej (odbornej) pozícii, akú máš tu na SK? Či by si len zobrala akúkoľvek prácu, aby si zarobila peniaze?
Ťažko radiť, ale keďže si slobodná a bezdetná, tak ja by som volila na Tvojom mieste asi to zahraničie. Skúsenosť s prácou v zahraničí už máš a zdá sa, že s pozitívnym výsledkom. Teraz v čase "Corony", vojny na Ukrajine a keď ide všetko hore, je ťažšie sa zamestnať aj v zahraničí, ale ak máš kontakty a nemáš problém si nájsť prácu, choď. Vrátiť sa môžeš kedykoľvek. Ako sa hovorí, človek ľutuje len to, čo neskúsil - neurobil.
@janaolas332 Ahoj, ja mám tiež kupeny byt v Bratislave na hypotéku a budem splácať 1000,- € mesačne. Vyše 10% z bytu, už mam splatenú. Žijem štvrty rok v Nemecku, konkrétne v Lipsku a robím v DHL. Nie je vôbec problém zamestnať sa a po 3 mesiacoch tu je možnosť ubytovať sa samostatne v družstevnom byte. Keď potrebuješ pomôct, viem Ti vybaviť zamestnanie.
záleží ako to cítiš, ja by som asi neostala, išla by som von, veď nemáš čo stratiť, kým môžeš tak choď, spoznávaj, teš sa zo života 🙂
@janaolas332 Ja by som už po tridsiatke do zahraničia nešla a nepretrhala prácu a vzťahy, skôr by som si hľadala ďalšie vzťahy tu na SK.