Ahojte, viete mi niekto povedať, či sa dá urobiť niečo take? Mám zlatu retiazku a chcela by som aby bola biela. Vie zlatník nejakým spôsobom urobiť zo žltého zlata biele?
@bejkovnicka to by bol potom dosť bohatý krby to vedel, keďže biele zlato je drahšie a on by vedel premeniť žlté na biele 😀
@bejkovnicka určite sa nedá
@bejkovnicka isto nie
@bejkovnicka biele zlato je mix zlata a dalsich kovov. Ma byt lacnejsou verziou platiny (farebne aj vlastnostami sa jej podoba).
Ak by si zo zltej reziazky chcela biele zlato, asi by ju musel najprv roztavit, mixnut (to je tusim uz nevratny proces) a znova odliat.
Takze by si za to dala ovela viac. Radsej uz kupit novu.
zlato je žltý kov,okrem prípadov korozie či oxidácie. Existuju postupi,ako vyrobit zo zlata bieli kov,žial alebo naštastie sa jedná o povrchovu upravu. Od zlata sa vačšinou daju rozne prímesi odstránit,no nejedná sa o proces príliš rentabilný. A to isté platí i naopak,znehodnotit zlato prímesmy iných kovov.
https://www.izlato.sk/biele-zlato
Da sa to v pohode spravit ale nespravia ti to hned v prvom zlatnictve do ktoreho vojdes lebo vacsina nema na to vybavenie kedze v tomto pripade ide o rhodiovanie a to cenou ide v zavislosti od vahy retiazky takze rataj cca 15-20€ na gram ....a kto tu tara o znehodnoteni :D tak asi nevie ze rhodium je cenovo drahsie nez zlte zlato, skor je problem ten ze zavisi od kvality rhodiovania ak sa ovsem pod rhodium da paladium tak vydrzi to vseobecne trvacnejsie a da sa to aj potom zvratit ale to zas opacnym principom a tiez by to bolo financne nakladnejsie
Predaj a kúp si novú.
Ak je nová, kľudne ma kontaktuj, možno kúpim
Vymen si ju u zlatnika
@bejkovnicka jedine s kameňom mudrcov..spýtaj sa Hermiony😁
@bejkovnicka
Jasne , že sa to dá ! 🙂
Mne zlatník už takto vybielil 3 prstene a 2 naramky .Mali by to robiť v každom poriadnom zlatníctve .Cenovo Ti neviem povedat kolko to bude,pretoze to zamna riesi vzdy svokra ,ktora ma v zlatnictve priatelku .
co ja viem tak nie 🤔 z bieleho prsteňa som mala zlty. ale akosi sa to da aj späť nejakym procesom v zlatnictve, ked bol origo biely
@bejkovnicka fúú, nemyslím si, jedine ho skôr tak znehodnotiť, ale možno sa mýlim.. .