Mám zlatú retiazku a chcem, aby bola biela

bejkovnicka
22. dec 2021

Ahojte, viete mi niekto povedať, či sa dá urobiť niečo take? Mám zlatu retiazku a chcela by som aby bola biela. Vie zlatník nejakým spôsobom urobiť zo žltého zlata biele?

kattucino
22. dec 2021

@bejkovnicka fúú, nemyslím si, jedine ho skôr tak znehodnotiť, ale možno sa mýlim.. .

lenuska9999
22. dec 2021

@bejkovnicka to by bol potom dosť bohatý krby to vedel, keďže biele zlato je drahšie a on by vedel premeniť žlté na biele 😀

hanelka1
22. dec 2021

@bejkovnicka určite sa nedá

luliu
22. dec 2021

@bejkovnicka isto nie

moonlight1210
22. dec 2021

@bejkovnicka biele zlato je mix zlata a dalsich kovov. Ma byt lacnejsou verziou platiny (farebne aj vlastnostami sa jej podoba).

Ak by si zo zltej reziazky chcela biele zlato, asi by ju musel najprv roztavit, mixnut (to je tusim uz nevratny proces) a znova odliat.
Takze by si za to dala ovela viac. Radsej uz kupit novu.

brembo
22. dec 2021

zlato je žltý kov,okrem prípadov korozie či oxidácie. Existuju postupi,ako vyrobit zo zlata bieli kov,žial alebo naštastie sa jedná o povrchovu upravu. Od zlata sa vačšinou daju rozne prímesi odstránit,no nejedná sa o proces príliš rentabilný. A to isté platí i naopak,znehodnotit zlato prímesmy iných kovov.
https://www.izlato.sk/biele-zlato

judar
23. dec 2021

Da sa to v pohode spravit ale nespravia ti to hned v prvom zlatnictve do ktoreho vojdes lebo vacsina nema na to vybavenie kedze v tomto pripade ide o rhodiovanie a to cenou ide v zavislosti od vahy retiazky takze rataj cca 15-20€ na gram ....a kto tu tara o znehodnoteni :D tak asi nevie ze rhodium je cenovo drahsie nez zlte zlato, skor je problem ten ze zavisi od kvality rhodiovania ak sa ovsem pod rhodium da paladium tak vydrzi to vseobecne trvacnejsie a da sa to aj potom zvratit ale to zas opacnym principom a tiez by to bolo financne nakladnejsie

sono2
23. dec 2021

Predaj a kúp si novú.
Ak je nová, kľudne ma kontaktuj, možno kúpim

minutka
23. dec 2021

Vymen si ju u zlatnika

puklica13
23. dec 2021

@bejkovnicka jedine s kameňom mudrcov..spýtaj sa Hermiony😁

andrea140219
23. dec 2021

@bejkovnicka
Jasne , že sa to dá ! 🙂
Mne zlatník už takto vybielil 3 prstene a 2 naramky .Mali by to robiť v každom poriadnom zlatníctve .Cenovo Ti neviem povedat kolko to bude,pretoze to zamna riesi vzdy svokra ,ktora ma v zlatnictve priatelku .

majcinka212
24. dec 2021

co ja viem tak nie 🤔 z bieleho prsteňa som mala zlty. ale akosi sa to da aj späť nejakym procesom v zlatnictve, ked bol origo biely