Mám vrátiť kupujúcej aj poštovné?

skanderka
6. máj 2014

obry den, prosim vas o radu. poslala som cez MK mamičke nohavice, no omylom som zadala namiesto velkosti 62ky 68smičku. mamička mi vratila nohavice a ja jej peniaze za nohavice ale nie za poštovne. chce odomna nech jej vratim oboje poštovne ale myslim ze to je hlupost, kedze ja som tovar vzala spat a ponukla som jej ako kompenzaciu darček no odmietla a chce len to postovne ako mam postupovat? vraj ak jej nevratim poštovne ak mi da negativne hodnotenie :( dakujem

sissy27
6. máj 2014

keďže chyba nastala na tvojej strane, hoc neúmyselne, tak určite má nárok na vrátenie celej sumy vrátane celého poštovného...

barbora59
6. máj 2014

urcite by si to mala zaplatit bola to tvoja chyba na co jej je darcek ked chcela gate🙂

lilysk
6. máj 2014

Urcite by mala dostat obe postovne - no smola stava sa aj take 🙂

dejka77
6. máj 2014

Skus si predstavit seba na jej mieste. Ty by si nechcela peniaze za postovne? Ona ostane bez tovaru a zajde este aj do minusu kvoli tvojej chybe (neber to ako kritiku, kazdy robi chyby).
Ja som nedavno kupila nejake oblecenie pre syna. Predavajuca zadala tiez nespravnu velkost. Napisala som jej a vrati mi naspat peniaze a tovar nechce aj ked som jej to chcela poslat spat.

natal9
7. máj 2014

Ja som tiez omylom poslala tricko a bola som ochotna vratit a ospravedlnila som sa ale natrafila som na super babu a najskor to skusila predat cez bazar a ked nepreda vratim vsetky peniazky 🙂 kupujuca predala 🙂 ale bola s si vedoma co sa stalo .omyl sa moze stat len musime sa k tomu postavit tak ako sa ma.

miku1
7. máj 2014

Na jej mieste by som ti tie nohavice nevracala, veď ani sa nenazdá a bude potrebovať 68čky.....Osobne si myslím, že sa jej zrejme "na živo" až tak nepáčili, preto ti ich vrátila. Na poštovnom ste sa mali dohodnúť hneď a nie teraz sa takto naťahovať. Ale pravda je, že si urobila chybu a teda to poštovné by si jej mala preplatiť. Mne sa tiež stalo, že som kúpila dcére nohavice, a prišli s pokazeným zipsom, hneď som to predávajúcej písala, a rovno som sa jej spýtala, či mi preplatí aj to poštovné späť, samozrejme to preplatila a bolo.

katulienkax
7. máj 2014

Nuž bola to žiaľ tvoja chyba ale fakt nechápem kupujúcu lebo maly bude o chvíľu dlhší a nohavice by ponosil

83lenka83
7. máj 2014

Aj mne sa to už stalo, omylom som zadala zlu veľkosť a mamičke som uhradila aj poštovné, bola to moja chyba a citila som sa trápne, mamička nemala tovar a ešte sa musela trepat aj na postu. Takže jednoznačne uhradiť aj poštovné.

lussy211
27. máj 2014

Ona si poštovné zaplatila tiež takže podľa mňa nárok na poštovné má. 😎