Mam velmi suchu kozu mastim ju stale mam milion kremov natrem sa a za 30minut mozem znova.koza je cervena a mam na nej hnusne bodky uz ozaj neviem co robit. Velmi casto ma koza svrbi a ked mam horucejsiu vodu pali ma. Neviete poradit co s tym? Uz som ozaj zufala
bambucke, kakaove maslo, nejake prirodne mydlo na umyvanie ruk
@princeznasevera to je ekzem, pricina je vnutorna. Patrajte co vam skodi a prestante to jest. Najcastejsie je to lepok a mliecne vyrobky.
ja si davam mandlovy olej
excipial
áno skús niečo prírodné, napr. kokosový olej
To som vsetko skusala.
@iluviel to som vyradila doktorka mi robila testy okrem alergie na travu,stromy a zimu mi nezistila nic
@princeznasevera nepouzivate mydlo alebo sprchovy gel Cien ci nieco podobne lacne? Ja som mala suche, cervene ruky, svrbeli a praskali do krvi..
@sims122 nie pouzivam prirodnu kozmetiku
a kde mas takuto kozu?? ja som mala taketo ruky teraz skoro dva mesiace... otras... jedine co mi pomohlo bola.. INDULONA :D modra klasicka... nepomahalo NIC. A to doslova, bezne kremy neskutocne stipali, oelje nula bodov, koza praskala...
@simca06022011 ja som uz aj indulonu mala najhorsie to mam na stehnach
Excipial skúste v lekárni na suchu kozu. Ale tiež sa prikláňam či to nie je nejaká alergická reakcia na jedlo 🤔
Ahoj. Infadolan alebo la roche posay 👍
aha na tele, tak to neporadim velmi, mozeme len spekulovat :( ja by som skusila asi prestat na seba natierat kadeco, lebo aj tie kremy a mlieka mozu spolu reagovat a aj tak "hned" nepomoze nic. Neumyvat sa mydlami, sprchacmi... (?). Skusala si konopny kupel? Taky olej do kupela je(skor ako mlieko mi to prislo...) a mne aj dcere to pomohlo.. ja mavam taketo lytka vysusene. ale tak ked dopraskam, tak to tak do tyzdna dvoch kremovania prejde..
Vysetrenia ak mas za sebou, a nic ti neobjavili (stitna zlaza, cukrovka, alergie...) tak to moze byt nejaky vonkajsi vplyv (avivaz??)
dôležitý je pitný režim, aby bolo telo dostatočne a vhodne hydratované zvnútra.
a v rámci preventívnej prehliadky u lekára skontrolovať krv, urobiť mineralogram, prípadne hormonálny obraz, pozrieť aj pečeň a obličky...
môže to byť aj kombinovaná alergia - jedlo plus kozmetika alebo farbivo v látke a pod.
ak naozaj to nie je zdravotný problém, ale kozmetický, zásadne: NEMASTIŤ, ale HYDRATOVAŤ! je to zásadný rozdiel, mastné prípravky na suchú pleť nepôsobia dobre. Za seba môžem odporúčať z lekárne DAYLONG after sun locio - po opaľovaní - ten je naozaj výborný.
Ja som za posledny mesiac 100eur minula na rozne kremy na ruky. Zabral az Atoderm od Biodermy a ani drahy nie je, za 4,50e... presne hentie hnusne bodky som mala a okamzita ulava, nevtueravo vonia, velmi jemny, rychlo sa vsiakne.. lahucky krem ale hotovy zazrak
Ja tiež kupujem od Biodermy telové mlieko, majú aj iné výrobky.
@princeznasevera skús CeraVe. Mojej 78rocnej mame to odporučil lekár... Vravela som si, že vyskúšam, mala som ruky ako šmirgeľ... A fakt to pomohlo, chcem si ho objednať. Ale používam aj Cien SOS, ten je vyslovene len na ruky... CeraVe je myslím na tvár aj telo
Eucerin Lotion s 10% urea