ahojte, bohužial mam malo mlieka takže dokrmujem, má 3 týždne, a nemame režim, kázali mi mi ho budiť každe tri hodiny, ale pride mi to zle, kedže dlho mu prikladam prsníky, potom dokrmujem,, a potom uspavam,, a nakoniec su to aj tri hodiny,,čo mám robiť?
ja som nikdy dieta nebudila, pokial to nie je predcasne narodene babatko s nizkou vahou, tak nebud. ono sa same zobudi, alebo bude viac a dlhsie papat cez den. mna keby niekto v noci budil, tak revem a nie ze jem.
Na rezim mate este cas. Ja som pouzivala vitaminy z lekarne Mother Plus potom mi mlieko tieklo len pri predstave nan.takze ich odporucam a samozrejme pit vodu. A tiez som nebudila
Urcite nebud, je to somarina, aj ja som od zaciatku pri prvom dokrmovala ale nikdy som nebudila. Budia sa len deti ktorw vyrazne neprospievaju, resp maju silnu zltacku a su velmi spave. Mojej sestra mala od narodenia prespala celu noc, cez den bezne aj 6 hodin v kuse tahala a nikdy ju nebudila,ani jej to doktorka nekazala.
nebudit, naco? ked bude hladne tak sa zobudi, preco zbytocne vstavat ked sa moze normalne vyspat aj dieta aj ty?
skontrolované uzdičky, správne prisatie, dostatok fyzickeho kontaktu cez den, nosenie, spoločné spanie, cumel, flaša? je rozdiel budiť a budiť z nejkého dôvodu..
Zavisi od toho ako pribera.... mne ked sa narodil predcasne prvy syncek, tak mi radili kojit kazde dve hodiny aj v noci - kvoli tomu aby zacal priberat a zosilnel, lebo on zaspaval na prsniku... takze o celej 20,22,00,02,04,06... som vzdy vstala, zobudila maleho, a kojila 10 minut aktivne z jedneho prsnika, 10 minut z druheho. CCa po mesiaci na poradni mi doktorka povedala, ze uz pribera pekne, nech ho necham vyspat a ja nech sa vyspim tiez.. ked prespal nasledujucu noc 4 hodiny, , mala som pocit akoby spal celu noc. Kazdopadne tebe urcite pomoze kojit co najcastejsie na rozbeh mlieka a ci budit alebo nebudit zavisi od priberania
ani ja by som nebudila, keby bolo dietatko hlavne urcite o tom vies.
Nase prve od prveho tyzdna prespalo celu noc (8 hodin), takze mne kazali budit na krmenie kazde 2 hodiny, aby nedoslo k hypoglykemickemu soku z hladu a neprestalo dychat (resp. to moze mat za nasledok aj slabsi vyvoj mozgu). Aj som to robila cca prve 4 mesiace, potom som nechala spat aj 4hodiny. A postupne aj dlhsie.
@adriena333 a este, ked uz mas male nakrmene, kludne ho nechaj spat tie dve hodiny, ak tolko vydrzi spat. A az potom ho zas zobud. Je predsa nakrmene, tak by sa nemalo nic stat.
Tebe robi problem ten medzicas dlheho krmenia. Ake tu ide o to, aby si zvyklo na rytmus, ze nejaku dobu spi, potom bdie a zase spi.
Postupne sa nauci na koje nie (alebo flasu) a jrmenie sa zrychli.
Tak sa ten medzicas skrati a budes mat interval troch hodin - krmenie a uspavanie dohodiny a dve hodiny spanku.
(Sa mi to odoslalo prv).
@adriena333 ahoj, ja som mala tiež na začiatku menej mliečka. Skús si kúpiť bylinné doplnky na rozbehnutie mliecka- senovka lekárska a Benedikt. Ja som užívala z každého 3x3 tabletky a po pár dňoch už nebol problém. Odporučila mi to laktačná.