Ahojte, dala som sa na autoškolu, tešila som sa že konečne budem jazdiť. No len v autoškole mi moje predstavy rýchlo padli. Mala som hnusneho inštruktora ktorý neustále po mne kričal nadával mi ale že úplne nechutne, mala som dosť. Vždy som revala jak malé decko a čakala kedy to utrpenie skončí. Vodičák som spravila na prvý krát no nie som schopná šoférovať. Ja chcem jazdiť ale nedokážem sa prinútiť sadnúť a ísť. Doteraz mám traumu z toho, keby mám znova sadnúť do auta s inštruktorom tak nikdy. Máte to niektorá podobne?
@zdenk2 a prečo si nevymenila inštruktora ? Teraz jedine skús ísť s niekým kto je trpezlivý. A z čoho máš vlastne strach ? Prípadne sama, keď budeš sama v aute nemá kto po tebe kričať ani tí nadávať.
Nájdi si pohodového inštruktora a skús kondičné jazdy.
@zdenk2 tak, ja mám šofér.cca 20 rokov. Jazdila som. Boli iné pomery, prazdnejšie cesty a asi aj viac ohľaduplni vodiči. Zažila som smrteľnú nehodu, pri ktorej som zastala ako prvá. Dvaja mŕtvi. Odvtedy blok. A tak veľmi by som potrebovala jazdiť. Moje nešoferovanie mi sťažuje život, hlavne pracovný ale aj osobný. Som závislá na mužovi. Nedovoľ to!!!! Peacuj s tým, kým sa dá
Tiež nerozumiem prečo si za svoje peniaze dovolila, aby na teba kričal inštruktor. Mala si žiadať výmenu a ešte lepšie vyprosit si ten ton a rétoriku.
Odporúčam Ti cez víkend vstať o 4 ráno, na cestách takmer nie sú autá. Choď na veľké parkovisko a skúšaj. Alebo vezmi so sebou skúseného vodiča.
Skúšaj si rozbeh , trénuj a spoznávaj svoje auto. Ak zvládneš na prvý x parkovisko a cestu domov zvládneš na druhý deň znova o 4 ráno parkovisko a možno sa pokúsis aj ďalej...toto dvihne tvoje sebavedomie...keď už budeš vedieť ovládať auto postupne si dávaj ciele. Najprv nákup Tesco ..cestu čo poznáš značky potom ďalej a ďalej...
Mne toto pomohlo. Vstávať víkendy už o 4-5 a ísť na cesty kde takmer nikto nie je. Postupne som chodila neskôr a neskôr až som sa ocitla v hustej premávke. Keď som ju zvládla vedela som že to najhoršie mám za sebou. Držím palce.
@zdenk2 presne, začni keď bude menej áut na cestách. Bud skoro ráno alebo večer. Pozri si cestu kam chceš ísť na mape trebars cez google. Začni krátkymi trasami. Potom pridáš ďalšie. Začni s kamoškou. Len hlavne zacni. Ja som po získaní vodicskeho nejazdila 15 rokov. A takto som začala. Je to veľká výhoda. Netreba veľké mestá, ale aspoň okolie, zvládneš nákupy, lekárov, škôlky, škôlky... ty to zvládneš!
@zdenk2 ja som to tak mala.. a vlastne sa to so mnou ťahalo dlho. Začala som sama jazdiť až po 7 rokoch.. ale trvalo prekonať ten strach, ale poviem ti stalo to za to! 😂 potom to už aj chvíľami bolo že aj viem ale sama sa bojím ísť a raz som si povedala že prekonám strach a idem do roboty autom a od vtedy som inak ako autom do prace nešla a už je to 5 mesiacov. Dávam si aj take okruhy autom že nejdem hneď domov ale raz do týždňa si dám cieľ že teraz idem prejsť pár ulic v Dúbravke atd..a pomáha to.
Na nervy, ja si myslim ze soferovat viem ale bojim sa sadnut do auta sama ze co keby. 😠 Taka som nahnevana sama na seba lebo mam deti a ja... Najhorsi su ti chlapi, znizuju sebavedomie zeny za volantom. 😠 vravim mu kupme automat mozno mi to ulahci zivot, ani pocut nechce. 😶 Takze ja radu nemam, len som sa potrebovala postazovat.
@zdenk2 Ahoj, ja som mala fantastických inštruktorov, úplne pohodových, nikdy na mňa ani jeden nezvýšil hlas. A aj tak som sa bála šoférovať - že niekoho (vrátane seba) zraním, zabijem a pod. Dokúpila som si kondičné jazdy, ale ani tie mi nedodali potrebnú sebaistotu. Veľmi si vážim podporu a pomoc mojich vtedajších kolegýň, ktoré vo svojom voľnom čase sa chodili so mnou voziť mojím autom, aby som nadobudla potrebné zručnosti. Aj tak som ešte asi 3 roky sadala za volant s obavami, ako to celé dopadne... Po rokoch (cca 14) jazdím s radosťou a fakt ma to baví. 🙂 Čo z toho vyplýva? Nikto učený z neba nespadol - všetko chce svoju prax. S narastajúcim počtom jázd získaš aj potrebnú sebaistotu a prestaneš sa báť. Jazdi najskôr s niekým skúseným a pokojným ako spolujazdcom, jazdi najskôr známe trasy a potom sa púšťaj aj na tie menej známe. S každým úspešne odjazdeným kilometrom sa Tvoj strach bude zmenšovať...
Tiež som mala panický strach zo šoférovania... vodičský mám vyše 20 rokov, ale aktívne jazdím asi 8 rokov... začiatky boli ťažšie.. ale dá sa ten strach prekonať. Začni s krátkymi jazdami niekde v okolí... najlepšie ked je menšia premávka, aby si získala nejakú prax. Bez toho to nejde. Ale postupne sa budeš zlepšovať a získaš sebavedomie. Držím palce 😉
@zdenk2 mam to podobne. Uvazujem nad kondicnymi jazdami, no skor sa sama seba pytam, ci nepotrebujem radsej terapiu 🫣