Pozdravujem všetkým idem vám napísať môj problém veľmi sa trápim svojou váhou...
Od malinka mám problémy ktoré mi obmedzujú pohyb ale aj tak veľmi trápi moja váha mám skoro 18 rokov 158cm a cca 80kg čo je aj vidno ale cítim sa akoby som mala 150😢ako to zmeniť? Pochybom to nepôjde neviem bežať a bicyklovať a iné aktivity ktoré by pomohli chudnutiu...
Ďakujem za všetky radi lebo naozaj mw to trápi
Ahoj 😊. Urcite vieš chodiť. Dlhe prechadzky, hodinu, dve. Lahka strava, vela zeleninky, ovocia. Malo sladkeho. Skus aj jogu ta ťa nastartuje.... drzim palce 👍😉
Co to znamena, ze nevies bezat ani bicyklovat? Prave to bicyklovanie sa mi zda prijemne...
Strava, viac zeleniny, ovocia, nepchat sa sladkým, ľahká večera, nevynechavat ale jedlo, lebo práve tak sa v tele "robia zásoby". Plávanie, rýchla pravidelná chôdza. Bicyklovať nevie každý, ani behať, ale chodiť obvykle áno 😃nemusíš hneď prvý deň dat 10 km, ale postupne pridávaj.
@simsalabim asi to myslela, že nevie sa bicyklovať.
@jaskolka aha...nejako ma nenapadlo, ze niekto nevie bicyklovat. No ale behat asi vie? A vsetko sa da naucit. Tak potom cvicit podla videi na Youtube a samozrejme upravit stravu.
ako vyzera jedalnocek v tvoj bezny den? je nejaky pohyb co robit mozes? napr. prechadzka. plavanie. joga. posilnovanie. nepises ci mas problem s pohybovym aparatom cicepilepsiu. ake mas rodinne podmienky a zazemie. so soravnou stravou sa da urobit veeeela
Ziadne sacharidy,pečivo, tucne jedla,len zelenina a bielkoviny,a po 3 mesiacoch postupne pridaj celozrnne vyrobky,ale ziadne sladkosti.a pi len cistu vodu alebo čaj
@simsalabim Možno má deformované nohy, kt.jej to znemožňujú. Poznám teda z videnia jednu dievčinu. Je to ťažké v tom prípade, držím palce.. Prikláňam sa k zmene stravy a k prechádzkam, ak sa dá dlhším, no a tá jóga by možno pomohla. A môžem sa spýtať?? Nie je možná operácia?
Táto otázka bola samozrejme určená autorke..😀
Viem chodiť len pomocou barlí dlhšie trasy vozík mám to od mala nikdy sa to nezmení...
@tinapa
@simsalabim
No tak zmen stravu, zo zaciatku vies chudnut aj bez cvicenia. A potom k tomu mozes pridat ak sa ti da cvicenie..ruky, chrbat, hrudnik...ale najprv stravu.
Mohla by si chudnúť napr. vlastnou váhou svojho tela. Mám takú knižku, nikdy som ju nepoužila, ak chceš, napíš ip, ja ti ju podarujem..
Je mi ľúto, čo prežívaš. Takto na diaľku bez dostatku informácií by však mal aj odborník problém zodpovedne poradiť. Nieto ešte my. Naše rady sú skôr všeobecné. Určite však sa dá povedať o dôležitosti troch P:
- psychika
- pohyb
- potrava
To prvé je pravdepodobne v tvojom prípade najdôležitejšie a možno by mohla byť pre teba dôležitá základná myšlienka zdravého chudnutia: "To, že máš nadváhu, neznamená, že si zlá". Nie si horšia ani menejcenná ako iní ľudia. Emócie, vnútorné nastavenie, čo prežívaš... má veľký vplyv na ďalšie návyky.
Pohyb - vždy nejaký možný je pre každého. len je potrebné ho objaviť. Ako som písal vyššie, je náročné seriózne ti takto niečo písať, pretože napr. ani nepoznáme tvoj zdravotný stav, tvoje možnosti, okolností. Možno však povzbudenie - je možné objaviť pohyb pre každého z nás, pričom je dôležité mať radosť z pohybu. To znamená, že pohyb nebude len nudnou drinou, za ktorú príde (možno) odmena v podobe schudnutia, ale že už počas pohybu môžeš mať radosť z neho. Niekto to prežíva pri behu, niekto pri posilňovaní, iný pri prechádzke v prírode...
Potrava - znova by si to vyžadovalo vedieť viac o súčasných tvojich stravovacích návykoch. Inak aspoň všeobecné princípy: viac potravín, ktoré sú málo spracované, menej kaloricky zahustené, obsahujú viac vody a vlákninu: zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny iba kvalitné celozrnné (nie farbený chlieb). Striedmo orechy (sú naozaj pri chudnutí v poriadku a veľmi zdravé). Menej na kalórie bohatých (cukor a tuk) priemyselne spracovaných potravín ako napr. sladkosti, sladené nápoje, mastné mäso (okrem rýb), mäsové výrobky atď. Mať tiež bohatšie raňajky a striedmejšiu večeru. Atď., to je len taký náčrt v skratke.
Nemáš náhodou tiež diabetes?
Dobrá stránka je napr.: https://www.chudnutie-ako.sk/ (Miro Veselý).
ak si imobilna, tak potom asi jedine stravu musis zmenit. Stiahni si appku na ratanie kalorii a zadavaj do nej pravdivo, coho si kolko zjedla, tabulka ti zaroven vypocita, kolko kalorii denne by si mala prijat, aby si postupne chudla aj s nizkou mierou pohybu, a potom uz len vymyslat taky jedalnicek, aby si ho mala pestry a vyvazeny, ale zaroven aj dodrzala dany prijem kalorii. Jest musis pravidelne, ale dbat na to, co papas, nezjest hocico. Drzim palce ;)
@tinapa uz pisala, ze je na vozicku..tak potom to je iny pripad. Asi upravit stravu a cvicenia take, ake zvladne...viem, ze sportuju aj na vozicku, tak asi sa nieco da, no poradit neviem.
Beh nie je pre každého a ničia sa tým kĺby. Skôr sa odporúča rýchla chôdza 🙂 bicyklovanie ani ja osobne nemám rada nesedela som na bike už asi 15 rokov 🤦😂 skús nejaké cvičenia klasika brusaky drepy .. alebo skôr sumo drepy. Je veľa cvičení na internete .. ale skôr strava .. vynechaj cukor bielu múku čiže väčšinu pečiva mastné a vyprážané jedlá .. sladké a presolené jedla .. mäso nahrad zeleninou a strukovinami 🙂
Až teraz som si prečítala že si na barlach .. prepáč .. s tým cvicenim to teda nebude také ľahké .. jedine tak tu stravu ti môžem poradiť. A pohár vlažnej vody na lačno po zobudení naštartuje trávenie ;) a chia semienka skús tiež
@simsalabim Chodiť vie pomocou barlí, dlhšie trasy vozík..nie je ochrnutá. Škoda, že nenapíše, čo jej presne je.. ale asi nechce obšírne informovať verejnosť. Je to pochopiteľné...alebo je zaneprázdnená a odpíše večer...
Strava 🙂